بر اساس اطلاعات سایت وازت نفت، وی همکاری ایران با کشورهای حوزه خزر را از نظر نفت، گاز و انرژی استراتژیک توصیف کرد و افزود: قطع صادرات گاز روسیه به اروپا و تغییر شرایط بین المللی باعث شده است. ایران پلی برای انتقال نفت و گاز روسیه به سایر کشورها و تبدیل شدن به قطب گاز منطقه باشد.
بر اساس اعلام وزارت نفت، ایران و روسیه به عنوان کشورهای صادرکننده گاز، همکاری های زیادی در زمینه مبادلات انرژی داشته اند و در سفر به روسیه، قراردادهای جدیدی برای ایجاد تاسیسات و بهره برداری منعقد خواهد شد. میدان های مشترک گازی
جواد اوجی در حاشیه این همایش همکاری ایران و روسیه در حوزه های پارس شمالی، کیش و افزایش فشار در حوزه پارس جنوبی را موضوع مهمی دانست و گفت: تفاهم نامه هایی نیز امضا کرده ایم. تفاهم صادرات گاز به پاکستان و عمان و احداث خط لوله صادرات گاز به این دو کشور همسایه به صورت مشترک بین ایران و روسیه انجام خواهد شد.
وزیر نفت از سرمایه گذاری مشترک برای تولید LNG (گاز طبیعی مایع) و فناوری های مربوط به تاسیسات گازی و مذاکره با گازپروم خبر داد.
وزیر نفت همچنین موضوع ترانزیت برق را مورد توجه قرار داد و گفت: در این زمینه خطوط انتقال برق در کشور ظرفیت مناسبی را برای انتقال برق از آذربایجان و ترکمنستان به سایر کشورها و حتی تجارت با کشورمان فراهم کرده است و تلاش می کنیم. برای حل تمام مشکلات از نقطه نظر فنی. بیایید مشکل را برطرف کنیم و مراجعه کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، دومین کنفرانس اقتصادی خزر با حضور معاون اول رئیس جمهور ایران و نخست وزیران چهار کشور ساحلی دیگر در مسکو در حال برگزاری است و وزیر نفت ایران نیز برای شرکت در این کنفرانس به روسیه سفر کرده است.
وزیر نفت با اشاره به جایگاه شرکت روسی گازپروم در صنعت نفت و گاز در جهان، از سرمایه گذاری مشترک برای تولید LNG (گاز طبیعی مایع) و فناوری های مربوط به تاسیسات گازی خبر داد و گفت: خوشبختانه وجود دارد. مذاکرات خوبی با این شرکت و سایر شرکت ها صورت گرفته است که سقف توافقات آن به 40 میلیارد دلار می رسد و این شرکت ها در میادین نفت و گاز کشورمان سرمایه گذاری می کنند و پس از بهره برداری از بخش تولید هزینه ها را متقبل می شوند.
انتهای پیام
وی با تاکید بر تبادل فرآورده های نفتی از جمله بنزین در دریای خزر و ترخیص فرآورده های غیرنفتی با نفت، گفت: دو کشور توانایی مبادله 10 میلیون تن فرآورده های نفتی و غیرنفتی را دارند که خوشبختانه زیرساخت های لازم را دارند.
وی ابراز امیدواری کرد که با حضور معاون اول رئیس جمهور در مسکو و مذاکرات دوجانبه و چندجانبه با کشورهای ساحلی دریای خزر، بتوان روابط اقتصادی با کشورهای این منطقه را بیش از گذشته توسعه داد و به اجرا گذاشت. توافقات حاصل شده
اوجی سایر همکاریهای دو کشور را در زمینه ترانزیت، پتروشیمی، سرمایهگذاری مشترک، تامین مبادلات محصولات کشاورزی و تولید محصولات دانشبنیان برشمرد و گفت: شرکتهای تولید مشترک دو کشور در بخشهای مختلف از جمله پمپهای پایین چاه نیز صادر میشوند. به بازارهای منطقه علاوه بر رفع نیازهای داخلی، ایران دانش و فناوری لازم را در این بخش مستقر خواهد کرد.