ایده های فناورانه در کشاورزی بدون نظم محقق نمی شوند
این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

یک کارشناس بخش کشاورزی گفت: ایده های فناورانه در کشاورزی قطعا مهم و مفید است. اما بدون بهره برداری منظم، چیز کمی به دست می آید.
احمد حق پژوه کارشناس اقتصاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، در خصوص عوامل افزایش تولید در این بخش و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی به منظور کسب امتیاز در بازارهای صادراتی، گفت: : در کشورهایی مانند کشور ما که کشاورزی بر پایه املاک کوچک است. این ممکن است، تنها راه برای بهبود تولید، ایجاد یک سیستم عامل است.
وی تاکید کرد: تا زمانی که نظام زراعی در کشور برقرار نباشد، هرگونه فعالیت توسعه صنعتی در کشاورزی آبزیان ملاتبندی میشود. بسیاری از فعالیت هایی که بدون برنامه مدون انجام می شود، علاوه بر اینکه به جایی نمی رسد، منابع ملی کشور را نیز هدر می دهد.
ایجاد یک سیستم عامل ضروری و یک اصل است
این کارشناس اقتصاد کشاورزی اعلام کرد: واقعیت این است که کشور ما حدود پنج میلیون فعال در بخش کشاورزی دارد. واضح است که ما بر روی میراث مالکی بنا می کنیم. به همین دلیل، ایجاد یک سیستم عامل ضروری و یک اصل است.
حق پژوه خاطرنشان کرد: در ایران زمین های زیادی زیر یک هکتار است و برنامه ریزی برای استفاده از نوآوری های دانش بنیان در این اراضی بسیار دشوار است. یا فردی که 3000 متر باغ دارد چگونه می تواند از امکاناتی که برای تولید انبوه طراحی شده است استفاده کند.
وی تصریح کرد: پس از نابودی نظام ارباب و رعیت در کشور ما، قرار بود نظام استثمار جدیدی ایجاد شود. این فعل برای تنظیم بهره برداری از منابع آب و خاک در زمینه تولیدات کشاورزی ضروری است. اما تاکنون از این امر غفلت شده است.
این کارشناس اقتصاد کشاورزی تاکید کرد: بحث تدوین و اجرای نظام کشاورزی موضوع اصلی است. با این حال، در حالی که دانش پایه از ایده های فناورانه می تواند در توسعه محصول کمک کند، به دلیل وجود این ضعف محدود خواهد بود. در واقع تلاش این محققین زمانی به ثمر می نشیند که با مدیریت قابل اجرا باشد.
ایده های فناورانه در کشاورزی
وی ادامه داد: همه ایده های فناورانه برای تعالی کشور مهم و قطعا ایمن هستند. این ایده ها برای مخترعان آن مفید خواهد بود، اما باید بدانید که اگر در بخش معدن نظم نداشته باشیم، کشور از این نعمت بهره چندانی نخواهد برد. شایان ذکر است که سیستم های تنظیم برداشت بیش از 200 سال است که در سراسر جهان اجرا می شود. بنابراین درک این حقیقت بدیهی است.