پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

اولویت دولت در سال جاری تحویل پروژه های مسکن به ساکنان است

طی یکی دو سال گذشته دولت در قالب نهضت ملی مسکن و حتی امروز به گفته وزیر راه و شهرسازی و طبق آمار 2 میلیون و 400 هزار واحد مسکونی را در دستور کار قرار داده است. به مرحله اجرا و بهره برداری رسیده اند، زیرا بخشی از این واحدها توسط سازندگان جمعی در حال ساخت است، بخشی دیگر نیز در قالب اعطای زمین به متقاضیان در قالب قراردادهای خودمالکی به مرحله اجرا رسیده است.

بر اساس این گزارش و بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی مهرداد پازارباس وزیر راه و شهرسازی، 60 هزار هکتار زمین در سراسر کشور در اختیار قرار گرفته است و بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در این بخش، اولویت دولت واگذاری زمین به متقاضیان ساخت مسکن.

بذرباش ادامه داد: از اواسط سال 1402 هجری شمسی مقرر شد اراضی روستایی وارد دایره ساخت و ساز شود و به این ترتیب 500 هزار قطعه زمین روستایی در کشور معادل 40 هکتار زمین ایمن سازی شد و مقرر شد. که با سپردن ساخت واحدها به مردم اینگونه کارها تکرار نمی شود، باز هم مشکلات باید زمان اجرای آب بندی مسکن به تعویق بیفتد و کار با سرعت بیشتری پیش برود.

بذرباش با اشاره به واگذاری 10 هزار واحد مسکن مهریه در استان تهران در پایان سال گذشته گفت: دولت از هر ابزاری اعم از واگذاری زمین و تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن مهریه و نهضت مسکن ملی استفاده خواهد کرد.

وزیر راه و شهرسازی افزود: ساخت 60 هزار واحد مسکونی برای اعضای هیات علمی دانشگاه ها و نخبگان آغاز شده است که این اقدام به سرعت در حال اجراست. اسکان ورزشکاران و هنرمندان نیز در دستور کار قرار دارد و باید سرعت عملیات اجرایی افزایش یابد و از تمامی قابلیت های موجود استفاده شود.

بر اساس این گزارش و با توجه به شعار امسال: جهش تولید با مشارکت مردمی، یکی از بخش‌هایی در اقتصاد که همواره پایه‌های جهش و رشد تولید را تشکیل می‌دهد، مسکن است، با توجه به اینکه بیش از 120 حوزه تجاری مرتبط هستند. به این صنعت بنابراین افزایش تولید در این حوزه با مشارکت مردم می تواند زمینه ساز رشد و توسعه بیشتر اقتصاد کشور شود.

با توجه به اینکه امسال بلافاصله پس از اعلام شعار سال، وزیر راه و شهرسازی اولویت ساخت مسکن در سال جاری را با همکاری بخش خصوصی و مشارکت بخش دولتی اعلام کرد و به این ترتیب بخش خصوصی را تحریک کرد. بخش و تعداد سازندگان ورودی به صنعت مسکن بیش از پیش افزایش یافته است، به طوری که تمامی شرکت های ساختمانی و سازندگان حوزه مسکن تمایل خود را برای حضور بیش از پیش در حوزه مسکن اعلام کردند.

دولت باید به بخش خصوصی فرصت ورود به بازار ساخت و ساز مسکن را بدهد

فرشید پور حاجت دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه حدود 97 درصد از اقتصاد مسکن در اختیار مردم و دولت است، گفت: در این راستا حدود 97 درصد اقتصاد مسکن در اختیار مردم و دولت است. بخش خصوصی اما این بخش از انعطاف و قدرت لازم برخوردار نیست و دولت باید برنامه ریزی لازم را برای ورود بخش خصوصی به عرصه ساخت و ساز مسکن انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه حقیقت این است که بخشنامه های اقتصادی مصوب، انعطاف بخش مسکن و ساختمان را از بین برد، گفت: طی چهار سال گذشته قیمت تمام شده مسکن با مصوبه ای تعیین شد و امروز نرخ های چرخشی برای این امر اعلام شد. بخش و مداخلات باعث شده که نتوانیم مسکن متناسب با نیاز کشور تولید کنیم.

پور حاجت گفت: فراهم کردن فضای کسب و کار برای افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی مهم ترین عامل برای اجرای فرامین رهبر انقلاب مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم است. در عین حال، مجلس باید سیاست های تشویقی را برای بخش خصوصی در راستای شعار سال ارائه کند.

کاهش هزینه ساخت مسکن با مشارکت مردمی

همزمان هادی عباسی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اعلام کرد: اولویت دولت در سال جاری در بحث پروژه های عمرانی نهضت ملی مسکن، تحویل آن به متقاضیان است. و مالکان، اما به شرطی که طراحی این پروژه ها به گونه ای باشد که متقاضیان بتوانند آنها را اجرا کنند.

وی با اشاره به اینکه در ساخت مسکن موضوعات بسیار مهمی وجود دارد که یکی از آن ها مربوط به کارفرما در پروژه ها است، گفت: اگر دولت در روند ساخت مسکن کارفرما باشد، مدت زمان ساخت طولانی تر و پروژه ها می شوند. با هزینه های بالاتر ساخته شده است. در اصل 43 قانون اساسی تاکید شده است که دولت نباید کارفرمای اصلی اقتصاد شود، اگر مردم در روند ساخت مسکن کارفرما باشند، شاهد خواهیم بود که پروژه ها با هزینه کمتر و در مدت زمان کوتاه تری ساخته می شوند. زمان.

عباسی با بیان اینکه پروژه های مسکونی نباید به صورت سنگین تعریف و طراحی شوند، گفت: بسیاری از پروژه ها دارای فضاهای مشترک زیاد و تعداد طبقات زیاد هستند، در حالی که اگر پروژه ها سبک و دارای تعداد طبقات کمتری باشند، در شکل تعدادی ویلا و یک طبقه با حیاط طراحی شده است که با توجه به حذف مشاعات و آسانسورها و کاهش هزینه ها امکان ساخت آن بر اساس نظام فنی و مهندسی کشور وجود دارد.

عباسی تصریح کرد: پروژه های مسکونی باید به گونه ای طراحی شود که بتوان آنها را به گردش درآورد و افراد و متقاضیان به عنوان کارفرما در این پروژه ها حضور داشته باشند و بر اساس استانداردهای فنی و مهندسی مهندسان این پروژه ها را طراحی، اجرا و نظارت کنند. به طوری که زمان اجرا کمتر و هزینه ها کمتر می شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ماموریت اولیه وزارت راه و شهرسازی تامین و آماده سازی زمین و پیگیری تامین خدمات زیربنایی از جمله آب، برق و… است. سرویس های بهداشتی، دفع و روبنایی مانند خدمات آموزشی، خدمات درمانی، مساجد و کلانتری ها و کاهش هزینه های نظام مهندسی و شهرداری در خصوص تسهیلات بانکی و اخذ تکمیل کار گفت: دولت باید بحث زیرساخت ها را برعهده بگیرد. خدمات زیربنایی، تامین زمین و تسهیلات بانکی بر اساس قانون جهش تولید مسکن و طراحی پروژه‌ها به گونه‌ای که هزینه و مدت ساخت مسکن کاهش پیدا کند و اگر به این شکل عمل کنیم، تجربه ثابت کرده است که سرعت در پروژه‌های عمرانی افزایش می‌یابد. .

بر اساس این گزارش و با توجه به تمرکز بر رشد و تولید مسکن در سال جاری و با توجه به اینکه ساخت 2 میلیون و 400 هزار پروژه برای نهضت ملی مسکن آغاز شده است، امیدواریم حضور در سال جاری و مشارکت بخش خصوصی و دولتی نسبت به سال های گذشته متنوع تر خواهد بود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *