1- اساس و جوهره اصلی امنیت در اسلام «ایمان» و متاع قرآن است; ایمانی که آلوده به ظلم نباشد و پر از عدالت باشد.
2- برای رسیدن به «امنیت» باید «اسلام» حفظ شود. تامین اجتماعی در اصل موهبتی است که اسلام به ما می دهد. اسلام حیات طیبه انسان است که تمام اعمال نیک انسان از جمله امنیت اجتماعی در آن وجود دارد.
رئیس مؤسسه دفاع و امنیت ملی الگوی پیشرفت اسلامی ایران و دانشیار دانشگاه عالی دفاع ملی در یادداشتی با عنوان «انقلاب اسلامی و امنیت در الگوی پیشرفت اسلامی ایران» نوشت: آنچه امنیت را تامین می کند و به انسان حس می دهد. امنیت لزوماً مادی نیست.” بنابراین باید ویژگی های ناملموس تحقق امنیت یا «احساس امنیت» را شناخت و ارتقا داد.
2- امنیت خداپسندانه ناظر بر امنیت دنیا به عنوان زیربنای امنیت اخروی است.
5- ركن اصلي اين امنيت، اعمال حقيقت عدل در همه امور است.
در این دیدگاه، انسان به عنوان خلیفه و جانشین حضرت حق از جایگاه ویژه ای برخوردار است و عوامل ایجاد امنیت در ابعاد مختلف آن به دنبال ایجاد شرایطی هستند که در آن انسان در محیطی امن و پر از ارزش های الهی قرار گیرد. چه از نظر مادی و چه از نظر معنوی می تواند بدون دغدغه راه تعالی و کمال را طی کند.
امنیت و ارعاب انسانها از سوی خداوند متعال در آشنایی و آشتی هر چه بیشتر مؤمنان و پیروان با جهان بزرگ و فراگیر و راز آن و عالم در همه ابعاد آن است. خداوند مظهر واقعی «امنیت» برای قائلین به فرمان حضرت علی (ع) است. حضرت فرمود: ای مردم! هر که از خدا خیر خود را بخواهد رستگار شده و هر که به گفته خود هدایت شود به راه راست هدایت شده است که همسایه خدا در امان است و دشمن او ترسیده است.
انقلاب تكاملي اسلام در مسير صعودي خود بر مبناي فطرت پاك انسان و در راه اعتلاي فرد و جامعه با بينش ارزشي خود – برخاسته از توحيد – نگاه ويژه اي به مقوله امنيت دارد. جنبه های مختلف آن
1- در بررسی مقوله امنیت باید دانست که مهمتر از وجود یا نبود و قوت یا ضعف امنیت در جامعه، نیت پشت این مقوله است.
اساس مکتب امنیتی انقلاب اسلامی (مدرسه حراست تهران) بر پایه ایمان و عدالت در پرتو توحید و ولایت است و دارای ویژگی های زیر است:
برخلاف رئالیسم، دیدگاه تلفیقی معتقد است که با رویکرد هستیشناختی میتوان از چندین راهبرد مختلف مانند همکاری و همزیستی، تضاد و سازش استفاده کرد. این دیدگاه مبتنی بر اومانیسم ماهیت وجود انسان را مطرح می کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، متن یادداشت دکتر مصطفی ایزدی با مروری بر مبانی نظری مدرسه حراست تهران را در زیر بخوانید:
4- در اسلام مرز واقعی اعتقاد و ایمان است و منشأ امنیت ارکان تحقق ایمان یعنی ارزشهای اسلامی، نظام اسلامی، جامعه ایمانی و ایمان فردی است.
3. آنچه امنیت را تأمین می کند و به مردم احساس امنیت می دهد، لزوماً مادی نیست. بنابراین باید ویژگی های ناملموس تحقق امنیت یا «احساس امنیت» را شناخت و ارتقا داد.
در اینجا مناسب است که به دیدگاه اومانیستی امنیت بپردازیم.
3- امنیت الهی شامل فرد و جامعه می شود و تلاش برای تغییر انسان با ایمان، زمینه ساز ایجاد اجتماع ایمانی است.
6- اگر جامعه ای به دنبال ایمان و تقوای خود باشد در امنیت و رفاه و تعالی است و با حق به پیروزی واقعی می رسد.
امنیت مبتنی بر خدا به برتری اعتقاد بر روی زمین اعتقاد دارد.
در اندیشه وستفالیایی، باور محوری جایگزین ملت محوری می شود. آنچه در این زمینه بسیار حائز اهمیت است امنیت مادی و فیزیکی و ایمنی حصارهای سرزمینی در رابطه با امنیت ایدئولوژیک و باورهای مردمی است. در اندیشه اومانیستی سه رویکرد واقع گرایی، آرمان گرایی و یکپارچگی از نظر امنیت وجود دارد. اساس این دیدگاهها به فلسفههای مختلف غرب و با آرای فیلسوفانی مانند ماکیاولی، دورکیم، هگل، نیچه و هابز از یک سو و ولتر، کانت، راسل و تولستوی از سوی دیگر پیوند خورده است که اساساً به این موضوع مربوط میشود. بازگشت به انسان از منظر اومانیسم.
آیات زیادی در قرآن کریم بیان می کند که کسانی که به خدا ایمان دارند از ترس دور هستند. از جمله در سوره مبارکه قریش (آیه 3 و 4) به این مهم اشاره کرده و می فرماید:
واقع گرایان بر اساس اعتقاد به ذات شیطانی انسان (از منظر انسان شناسی و پیامدهای آن بر ساختار جهانی و بی نظمی آن)، تضاد منافع در سطوح خرد و کلان را امری ذاتی می دانند و می گویند: همه در ژن ها هستند.” ژن ها انسان ها، انسان ها، دولت ها و دولت ها، نظام بین الملل را می سازند. بنابراین، در واقع، ژن ها سیستم بین المللی را تشکیل می دهند.
absnews
مطالعات امنیتی ایده آلیستی استفاده از زور علیه افراد، دولت ها و جوامع را بررسی می کند. مکتب ایده آلیستی نه به تحلیل علّی، بلکه به استدلال عقلانی اصالت می دهد و به امور واقعی استقلال و اختیار نمی دهد.
این مکتب تمدنی را تحت لوای نظام اسلامی سامان میدهد که به امنیت فردی، داخلی و خارجی میپردازد و از نظر مادی شامل امنیت در بعد فرهنگی- معنوی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، محیطی و محیطی است. میادین نظامی.”
«نگاه توحیدی و همه جانبه امام خمینی رحمه الله به مسئله امنیت به عنوان الگوی بی نظیر در «ایجاد امنیت» نشان از پیروزی ایشان در چشم و بحران ایجاد شده در پرتو ایمان و توکل دارد. در مردم و جداسازی خط ضد انقلاب از مردم. آنچه در این مقاله ارائه خواهد شد، نخستین تلاشی است برای تشریح مبانی نظری مکتبی برخاسته از جهان بینی انقلاب کبیر اسلامی و مقدمه ای برای ارائه مکتب حراست تهران که با مبانی ارزشی مدارس برگرفته از جهان بینی اومانیستی تفاوت اساسی دارد.
نئورئالیست ها نیز بر ساختار سیستم تمرکز دارند که بر حسب ترتیب اجزای سیستم تعریف می شود. هدف رئالیست ها و نئورئالیست ها حفظ و افزایش قدرت برای قرار گرفتن در رأس هرم در یک طرح سلسله مراتبی و تسلط بر دیگران در چارچوب موازنه قدرت است.
4- گاهی امنیت در جامعه مساوی با ناامنی است زیرا همه امنیت آن چیزی نیست که ما می خواهیم. ما خواهان امنیت هستیم که خدا و رسولش (صلی الله علیه و آله و سلم) آن را تأیید کنند.
پس از در نظر گرفتن رویکردهای فوق، نوبت به بررسی مدرسه حراست تهران می رسد.
بر اساس آموزه های انقلاب اسلامی در مورد ماهیت امنیت می توان تعابیر زیر را بیان کرد:
7- از نظر موضوعی، علاوه بر توجه به ارتقای افراد در جهان، به ابعاد مختلف فرهنگی- معنوی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی و نظامی و به رهایی بخشی نیز توجه دارد. انسانیت موجودات و جوامع کفر.
انقلاب اسلامی، انقلاب ارزشی است و بر خلاف سایر انقلاب ها و نهضت ها – که اساساً مبتنی بر نیازهای مادی انسان هاست – در پیمودن راه انبیا و اوصیای الهی، راهی را طی می کند که دنیوی و دنیا را تضمین می کند. سعادت فراطبیعی انسانها و جوامع. در این مکتب اساس آسایش و رستگاری در تحقق ایمان متبلور می شود.
پارادایم امنیتی اسلام ناب محمدی بر خدا است تا بر خود. در این مکتب فکری انسان نه تنها نیازهای مادی دارد، بلکه از آنجایی که به خداوند متعال تعلق دارد، انسان باید همواره در تلاش باشد تا از «عالم ملکوت» به «قلمرو ملکوت» برسد تا سرانجام به آن برسد. کمال بنابراین در حقیقت امنیت کلی و پایدار فرد و جامعه بر اساس ایمان شکل می گیرد. از نظر قرآن امنیت به کسی اطلاق می شود که ایمان یا کفر داشته باشد. کسی که ایمان بیاورد و شرایطش را رعایت کند در امان است. قرآن کریم بدین منظور می فرماید: