ای بی اس نیوز/ مرکز معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر شروع بارندگی های زودهنگام، انارکاران با رصد دقیق شرایط جوی در زمان مناسب اقدام به برداشت انار کنند.
محمودرضا خلیلی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، بارش های پاییزی از نیمه دوم مهرماه آغاز می شود و شدت بارش ها در آبان ماه مصادف با نارنجک های برداشت خواهد بود.
وی برداشت چهار محصول کشاورزی شامل پسته، پنبه، ذرت خوراکی و انار را در مهر و آبان ماه ذکر کرد و گفت: با توجه به آغاز برداشت پسته، پیش بینی می شود مراحل برداشت در اواسط مهرماه به اتمام برسد و باران این روند را مختل خواهد کرد. انجامش نده
وی همچنین به برداشت پنبه و ذرت علوفه ای پرداخت و افزود: در مدیریت برداشت این دو محصول نباید اجازه داد بارندگی ها روند برداشت را مختل کند. توصیه می شود در صورت مناسب بودن شرایط برداشت، محصول را قبل از بارندگی شدید برداشت کنید.
معاون جهادکشاورزی فصل برداشت انار در آبان ماه امسال را برشمرد و افزود: شرایط آب و هوایی امسال به ویژه گرمای شدید تابستان باعث شد تا برداشت انار زمان بیشتری برای رسیدن به طول بینجامد. بنابراین برداشت انار مرغوب به پایان مهر یا اوایل آبان ماه موکول می شود که بر اساس پیش بینی ها همزمان با بارندگی ها خواهد بود.
وی خواستار پیش بینی دقیق وضعیت جوی از سازمان هواشناسی به ویژه در خصوص کمیت و حجم بارش شد و افزود: شدت بارش ها در صورت همراه شدن با سردی هوا، قطعاً محصولات Harvest منفجر می شود و باغداران باید قبل از برخورد با چنین شرایطی آمادگی لازم را داشته باشند. یک پدیده مضر است. محصول را برداشت کنید.
خلیلی بیان کرد: باغداران منتظر اعلام صحیح شرایط جوی از سوی سازمان هواشناسی هستند تا بتوانند با توجه به شرایط بارندگی، روند برداشت را مدیریت کنند و باغداران نیز باید در رصد دقیق از شرایط جوی اطلاعات کافی کسب کنند. شرایط آب و هوایی.
وی خواستار برنامه ریزی برای سورت و سورت انار توسط باغداران قبل از برداشت و شروع بارندگی شد و افزود: پس از انتقال محصول برداشت شده به سوله ها و انبارها باید از نایلون برای حفاظت از انار استفاده کنند و به دلیل بارندگی ها کار جداسازی انجام می شود. و مرتب کردن انارها اصلا انجام نمی شود، این کار را در بیرون انجام ندهید.
وی بیان کرد: شرکت های فرآوری انار نیز اقداماتی را برای بازگشایی خطوط فرآوری محصولات، گسترش و همکاری باغداران برای انتقال سریع محصولات قابل فرآوری انجام داده اند تا کار کم آبی و فرآوری در سریع ترین زمان ممکن انجام شود.
خلیلی بیان کرد: اگر برداشت انار به خوبی مدیریت شود، باغداران برای برداشت نیازی به عجله ندارند چرا که تولید محصول باکیفیت با آبیاری لازم قطعا نیازمند شب های خنک است و این روزها شرایط برای ارتقای کیفیت انار فراهم شده است. ارائه شده است.
انتهای پیام