اخبار اقتصادی روز

امسال نیازی به واردات گوشت قرمز نداریم

دولت در ماه های اخیر در راستای سیاست تنظیم بازار گوشت قرمز، واردات گوشت گرم، دام زنده و گوشت منجمد را با هدف کاهش آلودگی در بازار گوشت با توزیع در فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار آغاز کرد.

آمارها حاکی از آن است که کشور ما در سال های اخیر به ششمین صادرکننده دام سبک و سنگین به بازارهای هدف تبدیل شده است و متاسفانه در سال های اخیر شرایط جوی و بازار منجر به کشتار بی رویه دام های مولد شده است که در نهایت منجر به این موضوع شد که تعداد دام در کشور کاهش چشمگیری پیدا کرد و شرایط به جایی رسید که مسئولان برای تنظیم بازار مجبور به واردات گوشت گرم و منجمد و دام زنده شدند و حتی برای افزایش تعداد دام در کشور اقدام به واردات دام پرواربندی کردند. ، که منجر به افزایش چشمگیر تعداد دام شد. صادرات ارز از کشور

ناگفته نماند ماه ها پیش علیرضا پیمان پاک، معاون جهاد کشاورزی وزارت کشاورزی اعلام کرده بود که با افزایش تولید داخلی، از ابتدای بهار 1403 دیگر نیازی به واردات گوشت نخواهیم داشت.

با توجه به پتانسیل تولید سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز در کشور، پیش بینی می شود با توجه به وعده معاون وزیر جهاد، واردات متوقف شود و سیستم توزیع فقط تعمیر شود تا آسیبی به آن وارد نشود. از محل واردات گوشت تا تولید داخلی.

طبق آمار اعلام شده از سوی مسئولان وزارت جهاد، دهه هاست که سالانه بین 100 تا 120 هزار تن گوشت قرمز از طریق واردات تامین می شود، اما معتقدیم ژن هایی در داخل کشور وجود دارد که اگر کارهای اصلاحی انجام دهیم، امکان خودکفایی در حضور تله های سبک و سنگین.

بر اساس این گزارش، با توجه به طرح تلقیح دام های کشور با نژادهای پرمحصول و افزایش واردات دام های پرواربندی، پیش بینی می شود امسال در زمینه تولید گوشت قرمز نیازی به واردات نداشته باشیم.

فضل خرم، مدیر عامل فدراسیون گفت: با تولید قراردادی دام، دیگر نیازی به واردات گوشت قرمز برای تامین نیاز کشور نداریم، بنابراین به جای بحث واردات برای تنظیم بازار، دولت باید پیگیر این موضوع باشد. تعاونی های بادیه نشین “شامل بحث افزایش فرصت های شغلی است.”

خرم افزود: برآوردها حاکی از آن است که با اجرای طرح قرارداد دام 20 هزار تن به میزان تولید گوشت اضافه می شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران عشایری میزان تولید فعلی گوشت بادیه نشین را 200 هزار تن اعلام کرد و گفت: طی یک برنامه 5 ساله با اجرای قرارداد تولید دام، تولید گوشت بادیه نشین به 250 هزار تن می رسد. که بر این اساس ۲۵ درصد نیاز کشور به گوشت تامین می شود.گوشت قرمز

برداشت حداقل 380 میلیون دلار ارز از واردات گوشت قرمز

افشین صداداران مدیرعامل فدراسیون دام سبک گفت: طبق آمار طی 10 ماه از سال 1402 هجری شمسی در مجموع 480 میلیون دلار برای واردات گوشت قرمز هزینه شده است و این در حالی است که همچنان شاهد نوسانات قیمتی و التهاب در بازار هستیم.

به گفته وی، واردات گوشت قرمز نتیجه تداوم سیاست قیمت های تجویزی است، بنابراین وقتی صحبت از گوشت قرمز می شود مانند سایر کالاها، قیمت دستوری جوابگو نیست و راهی برای تنظیم بازار وجود ندارد. با حمایت از تولید.

صددار ادامه داد: آمارهای 10 ماهه سال 1402 حاکی از آن است که با وجود افزایش بیش از 2.5 برابری واردات، توقف صادرات و کاهش سرانه مصرف گوشت نسبت به سال 1401، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان همچنان گلایه مند هستند. در مورد شرایط بازار .

مدیرعامل فدراسیون دام سبک گفت: رسیدن به خودکفایی در گوشت قرمز منوط به مجموعه شرایطی از جمله بحث مراتع در حوزه دام سبک است اما به طور کلی 7-8 سال پیش تنها 100 هزار تن وجود داشت. نیازهای صنعتی که سرانه مصرف آن به 12 کیلوگرم می رسید از خارج وارد می شد و به حد خودکفایی رسیده بودیم در حالی که سرانه مصرف در حال حاضر بین 6 تا 7 کیلوگرم است و اگر به 12 کیلوگرم برسیم به 12 کیلوگرم می رسیم. قدم بزرگی برداشته اند

وی افزود: «دولت با پرداخت گوشت محلی از طریق کالابرگ، قدرت خرید شهروندان یارانه‌ای را افزایش می‌دهد که در صورت وقوع دوباره مصرف سرانه افزایش می‌یابد».

توسعه صنعت گاومیش راهی برای دستیابی به خودکفایی در گوشت قرمز است

منصور بوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: بر اساس گزارش مرکز آمار 23 درصد افزایش تولید دام سنگین داریم و به همین دلیل شاهد افزایش تعداد دام های آماده کشاورزی هستیم. کشتار در بخش گوساله.

وی به دلایل نوسانات قیمت گوشت با وجود واردات زیاد اشاره کرد و افزود: ناهماهنگی سیستم توزیع عامل التهاب در بازار گوشت است، از این رو در روزها و مناسبت های مختلف، توزیع گسترده گوشت منجر می شود. به تعدیل قیمت

بوریان ادامه داد: با توجه به اینکه مصرف گوشت گوساله نسبت به گوسفند زیاد است، برآوردها حاکی از آن است که اگر تعداد دام های پرواربندی به یک میلیون راس برسد، بیش از نیاز کشور به خودکفایی گوشت قرمز می رسد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام، مصرف گوشت کشور را بین 900 هزار تن تا یک میلیون تن اعلام کرد و افزود: 100 تا 120 هزار تن از این میزان مورد نیاز بازرگانی، صنعت، رستوران ها و بقیه خانوارها است.

وی با بیان اینکه امکان خودکفایی در گوشت قرمز در کشور وجود دارد، گفت: با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک کشور می توان با حمایت از تولید و توسعه صنعت گاومیش و ایجاد مراتع به این مهم دست یافت. آی تی. گاو سبک. همچنین واردات گوساله های پروار می تواند به افزایش تعداد دام و تولید کمک کند.

بوریان افزود: تا قبل از سال 1394 ششمین و هشتمین صادرکننده دام زنده اعم از سبک و سنگین به بازارهای هدف بودیم و در حال حاضر سیاست وزارتخانه کمک به افزایش دام سبک با جلوگیری از استقبال دام های ماده یا مولد است. میش که در این صورت به خودکفایی خواهیم رسید.

رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: تا زمانی که آمار گوساله های قشلاقی مشخص نشود نمی توان در مورد خودکفایی دام اظهار نظر کرد اما برآوردها حاکی از آن است که با افزایش تعداد دام های سبک و سنگین، شاهد افزایش تعداد دام های سبک و سنگین خواهیم بود. نیازی به واردات نیست.»

با توجه به پتانسیل صنعت دامپروری می توان به خودکفایی گوشت قرمز و حتی صادرات آن به آن سوی مرز دست یافت، اما با توجه به کاهش تعداد دام های تولیدی، مسئولان مجبور به افزایش آن شدند. حجم واردات گوشت در ماه های اخیر 3 برابر شده است که با افزایش واردات دام بر اساس پایه پرواربندی، حجم زایش های زمستانه و گسترش صنعت گاومیش پیش بینی می شود امسال برای تنظیم بازار داخلی نیازی به واردات نخواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *