یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

اقدام برخی کشورها برای حذف نام «ایران» از یک فناوری صادراتی/ حضور جراحان هندی در ایران

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه این ستاد 10 سال است که از این طرح حمایت کرده است، یادآور شد: مشکل بزرگ تجهیزات پزشکی وارداتی خدمات پس از فروش است به طوری که برخی از تجهیزات پزشکی وارداتی گاهی 2 تا 3 سال عمر می کنند. کار نیاز به خدمات پس از فروش دارد که به دلیل عدم دسترسی به آن بلااستفاده می ماند.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به اینکه روش پاتولوژی منجمد 30 درصد خطا و 70 درصد دقت دارد، خاطرنشان کرد: با این روش 30 درصد خطا در تشخیص بافت آلوده وجود دارد که می تواند مبنایی برای عود تومور و متاستاز باشد.

چالش های صادرات ماشین ساخت ایران

سرکار با اشاره به برنامه های صادراتی این دستگاه گفت: کشورهایی مانند هند، اندونزی و آلمان درخواست خرید این دستگاه را دارند اما به ما گفتند که نباید اثری از ایران باشد که ما قبول نکردیم.

وی افزود: با هند مذاکره کرده ایم، گروهی از جراحان هندی برای انجام عمل جراحی با این دستگاه به ایران می روند.

دبیر تیم توسعه فناوری نانو با اشاره به اینکه ایران دانش فنی ساخت دستگاه تشخیص حاشیه پزشکی را دارد، گفت: ایران تنها کشوری است که موفق به ساخت این دستگاه شده و ثبت اختراع این طرح نیز در حال انجام است. نام ایران و هیچ کشوری مجاز به کپی برداری از آن نیست. او این دستگاه را ندارد.

انتهای پیام

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به کسب دانش فنی توسط محققان کشور برای ساخت دستگاه تشخیص حاشیه‌های سرطانی در حین جراحی، گفت: برای صادرات این دستگاه مذاکره کرده‌ایم اما به ما گفته‌ایم که اثری نداشته باشد. ایران در این فناوری که ما قبول نکردیم.

به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر سعید سرکار امروز در مراسم تجلیل از علم و فناوری و اهدای دستگاه تشخیص حاشیه سرطان، با اشاره به محققانی که در کشور به فناوری ساخت دستگاه تشخیص حاشیه سرطان دست یافته اند، اشاره کرد: عدم استفاده از دستگاه تشخیص حاشیه سرطان. این دستگاه جرم است، افزود: در شرایطی که کشور قادر به تولید این دستگاه است، اگر در جراحی استفاده نشود، جرم است. اما بسیاری از بیمارستان ها توانایی پرداخت آن را ندارند.

وی با اشاره به مشکلات بیماران سرطانی از نظر عود بیماری، گفت: زمانی که بیماران سرطانی سینه تحت عمل جراحی قرار می گیرند و توده سرطانی برداشته می شود، جراح قادر به شناسایی و برداشتن تمام بافت های آلوده و مقداری از بافت عفونی باقی مانده نیست. چالش جراحان این است که بدانند کدام بافت ها عفونی شده اند.

به گفته این مسئول، دستگاه CDP در اتاق عمل به جراح کمک می کند تا بافت عفونی را در حین جراحی شناسایی کند.

انتساب فناوری به ایران

وی ادامه داد: اما اگر دستگاهی ساخت ایران باشد خدمات پس از فروش آن در عرض 24 ساعت ارائه می شود.

سرکار با بیان اینکه این بافت های عفونی را نمی توان با چشم غیرمسلح تشخیص داد، ادامه داد: جراح برای تشخیص این بافت های آلوده، بافت های مشکوک عفونی را در حین جراحی به پاتولوژی منجمد می فرستد. پاتولوژی یخ زده یکی از پیشرفته ترین روش های تشخیصی در دنیا محسوب می شود.

سرکار ادامه داد: در این مرحله با این روش تشخیصی شناسایی بافت های سرطانی 40 دقیقه تا یک ساعت زمان می برد در حالی که بیمار یک ساعت در اتاق عمل بیهوش است و جراح در اتاق عمل نمی تواند کاری انجام دهد.

تسهیل دسترسی به خدمات پس از فروش

به گفته وی، مذاکرات برای صادرات این دستگاه با روسیه در حال انجام است.

وی ادامه داد: این در حالی است که دستگاه تشخیص حاشیه سرطان خطای 30 درصدی در تشخیص بافت سرطانی را به 3 درصد کاهش داد.

سرکار ادامه داد: ماهیت علم و فناوری پویا است و هر نسخه جدیدی از این دستگاه ساخته شود قطعا ایران پیشتاز است و سایر کشورها از ایران پیروی می کنند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *