به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در حال حاضر با وجود افزایش قیمت مرغ و سایر لوازم خانگی، زمزمه هایی مبنی بر افزایش یارانه نقدی را شاهد هستیم. اگرچه دولت برای امسال تصمیم دارد یارانه اعتباری (کاتالوگ الکترونیکی) را برای سه دهک اول جامعه 20 درصد افزایش دهد، اما به نظر نمی رسد امکان افزایش یارانه نقدی سایر دهک های درآمدی وجود داشته باشد.
مقرر شد وزارت کار به عنوان امانتدار اجرای طرح صورتحساب الکترونیکی، پیشنهاد افزایش اعتبار سایر دهک های درآمد یارانه ای (دهک های چهارم تا نهم) را در صورت پذیرش مردم از این طرح داشته باشد. .
اما به نظر نمی رسد دولت و سازمان بودجه امکان افزایش کمک نقدی را داشته باشند. باید گفت منابع و هزینه های مربوط به یارانه ها در تبصره 14 قانون دارایی کشور ذکر شده است و این تبصره از قانون دارایی کشور در صورت عدم حفظ نرخ خوراک در 7 هزار میلیارد تومان با کسری 37 هزار میلیارد تومانی مواجه خواهد شد. تومان.
آیا با وجود کمبود منابع تبصره 14 امکان افزایش کمک هزینه وجود دارد؟
علاوه بر این، برخی بررسیهای غیررسمی نشان میدهد که منابع کمکهای نقدی در سال گذشته با کسری حدود 30 درصدی مواجه بوده است. به این ترتیب و با وجود تردید در تکرار چنین شرایطی در سال جاری، احتمال افزایش کمک های نقدی بعید به نظر می رسد.
بیجا نیست که بگوییم اولین اقدامی که موج افزایش قیمت کالاها را در سال 1401 به راه انداخت، حذف ارز ترجیحی بود. پس از حذف ارز 4200 تومانی شاهد افزایش چند برابری قیمت مرغ، روغن و سایر کالاها بودیم. این امر باعث شده تا شرکت های تولیدی با مشکل سرمایه در گردش مواجه شوند.
به این ترتیب و با افزایش شدید قیمت نهاده های دامی، همچنان شاهد بی ثباتی در تولید مرغ در کشور هستیم که در نهایت به بازار منتقل می شود.
absnews