پس از انتشار اخباری مبنی بر کسب مجوز خودروسازان از سازمان حمایت برای بهروزرسانی قیمت خودرو، پس از بررسیهای انجام شده، میتوان به این نکته اشاره کرد که با توجه به مصوبه شورای رقابت، روندی طبیعی به وجود آمده که خودروسازان متعاقباً اقدام به ارائه خدمات مالی میکنند. اظهارات و مستندات تغییرات قیمت. نهاده های تولید (مانند سایر کالاها) می توانند قیمت محصولات خود را به روز کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، از صبح امروز برخی سایت ها و شبکه های مجازی موضوع افزایش قیمت محصولات خودروسازان را مطرح کرده و اعلام کردند که «خودروها رسما گران می شوند و این افزایش قیمت ها از خودروهای مونتاژی آغاز شد.
در واقع پس از بررسی های ای بی اس نیوز باید به صراحت اشاره و تاکید شود که این مجوز برای به روز رسانی قیمت محصولات خودروسازان بر اساس یک روند طبیعی و در چارچوب مصوبه 543 و اصلاحیه 633 شورای رقابت در خصوص قیمت گذاری بوده است. محصولات خودروسازان
خودروسازان اسناد و صورتهای مالی هزینههای تولید خود را به سازمان پشتیبان ارائه میکنند و بر اساس صورتهای مالی دریافتی، این سازمان درخواست خودروسازان را مبنی بر بهروزرسانی قیمت محصولات به دلیل تغییرات نرخ ارز، قیمت مواد اولیه میپذیرد. مواد و قیمت نهاده های تولید. و در نهایت بر اساس چارچوب مصوب شورای رقابت، خودروساز مجاز به افزایش قیمت محصول خود خواهد بود.
شایان ذکر است که طبق بررسی های انجام شده تاکید شد که این روند به روز رسانی قیمت خودرو طبق یک روند طبیعی صورت گرفته و معادل تخفیف قیمت سایر کالاها از جمله محصولات غذایی است.
در نهایت در دیگر پیگیری های ای بی اس نیوز، شورای رقابت بر ادامه نظارت بر قیمت محصولات خودروسازان تاکید می کند.
ما آن را به یاد می آوریم مصوبه 543 شورای رقابت در خصوص تنظیم بازار خودروهای سواری در بهمن ماه 1401 منتشر شد که بر اساس این آیین نامه مبنای تنظیم قیمت خودرو بر اساس ضوابط قیمت گذاری مصوب شورای تعیین و تثبیت قیمت است که توسط مصرف کننده محاسبه می شود. و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و به وزارت صمت اعلام شد.
پس از آن شورای رقابت در 28 آذرماه سال جاری دستورالعمل اصلاحی تنظیم بازار خودروهای سواری (مصوب پانصد و چهل و سومین جلسه این سازمان) مصوب 22 آذرماه را به وزارت حراست ابلاغ کرد.
گفتنی است، شورای رقابت با اکثریت حاضران، دستورالعمل مصوبه 543 تنظیم بازار خودرو را اصلاح کرد و بر این اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت را به عنوان سیاست گذار و فنی معرفی کرد. تنظیم کننده بازار خودرو این صنعت و در واقع قیمت های محاسبه شده توسط سازمان را اعلام و پشتیبانی را به وزارت صمت واگذار کرد.
البته باز هم باید تاکید کرد که این به معنای جدایی کامل شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو نیست و مسئولیت ابلاغ قیمت و تعرفه بر عهده وزارت صمت و از این پس نظارت است. شورا در خصوص محاسبه و ابلاغ محاسبات عطف به ماسبق خواهد بود و در صورت وجود اشتباه در اجرا ثبت خواهد شد.
بر اساس این اصلاحیه، وزارت ایمنی باید طبق مفاد این بخشنامه قیمتها را به خودروسازان ابلاغ کند و قیمتها قطعاً برای عرضهکننده خودرو الزامآور است.
انتهای پیام