مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات ضمن تاکید بر اهمیت اکتشاف و لزوم شناخت روش های نوین اکتشاف معادن، از سودآوری این شرکت در سال گذشته که اولین سال آن در زمینه توسعه سرمایه گذاری های معدنی بود، اشاره کرد. او نزدیک به 400 میلیون دلار اعلام می کند و پیش بینی می کند تا سال 1406 به یک میلیارد دلار برسد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اردشیر سعد محمدی در نشست خبری خود هنگام ارائه گزارش عملکرد یکساله شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات که طی یک سال گذشته مبانی سازمانی خود را از موسسه مالی تغییر داده و در مسیر توسعه سرمایه گذاری های مستقیم گفت: این شرکت در سال گذشته 391 میلیون دلار از عملیات خود سود کسب کرده است. هدف گذاری بر این اساس است که این سود تا پایان سال 1406 به بیش از یک میلیارد دلار می رسد و هر طرح به مرحله ای عملیاتی تبدیل می شود و منجر به سوددهی می شود.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به 61 پروژه معدنی و متالورژی با سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری گفت: سود خالص ما رشد خوبی داشته و در سال 1401 بیشترین نرخ رشد سالانه را به ثبت رسانده است که نشان دهنده رشد رو به رشد است. چشم انداز سرمایه گذاری در توسعه، معدن است.
وی با بیان اینکه 95 درصد ارزش دارایی این شرکت را شرکت های بورسی تشکیل می دهد، گفت: این میزان نشان دهنده شفافیت در عملکرد است و مابقی شرکت ها را سهامی عام می کنیم. در حال حاضر 31 شرکت بورسی در پرتفوی داریم که 95 درصد ارزش دارایی ها را تشکیل می دهند و 45 شرکت غیر بورسی با ارزش 5 درصد. همچنین مجموع سرمایه گذاری های انجام شده در پروژه ها تا پایان سال 1400 تقریباً 588 میلیارد تومان بوده است. همچنین طبق آمار مجموع سرمایه گذاری ها از ابتدای سال 1401 تاکنون 7300 میلیارد تومان برآورد شده است که نشان دهنده افزایش 12 برابری است.
سعد محمدی ضمن تاکید بر اهمیت اکتشاف در حوزه معدن، فعالیت دو شرکت زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات را برشمرد و گفت: 15 حوزه معدنی را شناسایی کرده ایم که به ذخایر معدنی خوبی دسترسی دارند. علاوه بر این، این شرکت ها در زنجیره فولاد و سنگ آهن نیز فعال هستند. طبق آمار سال گذشته 80 میلیون تن و امسال 100 میلیون تن سنگ آهن کشف شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص تولید در بخش فولاد پیش بینی کرد: تولید فولاد در سال های آینده از مرز 55 میلیون نفر عبور کند. برای تامین مواد غذایی کارخانه ها، می توانیم اکتشاف را گسترش دهیم یا سرمایه گذاری خارجی انجام دهیم. در این راستا، اولین مسئله در حوزه اکتشاف، آموزش است; تغییر فرهنگ منابع انسانی و آشنایی با سیستم های جدید اسکن و تجهیزات جدید ضروری است. با یادگیری روش های جدید کشف، می توان سرعت را افزایش داد و هزینه ها را کاهش داد.
انتهای پیام