شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

اعلام آمادگی پتروشیمی کارون برای فروش دانش فنی ایران در ایزوسیانات ها

مدیرعامل پتروشیمی کارون با اشاره به رونمایی از مجوز ایرانی واحد متیل دی ایزوسیانات پتروشیمی کارون از آمادگی صادرات این مجوز ایرانی به سایر کشورها خبر داد.

به گزارش ای بی اس نیوز، علیرضا صدیقی زاده در نشست خبری با اشاره به تولید انحصاری ایزوسیانات توسط پتروشیمی کارون که در خاورمیانه انجام می شود، اظهار کرد: پنج سال پس از پتروشیمی کارون، عربستان سعودی کارخانه تولید ایزوسیانات خود را راه اندازی کرد و امروز ما و عربستان سعودی تنها تولید کننده هستند. ما محصول منطقه خاورمیانه هستیم و کل بازار خاورمیانه و غرب آسیا را پوشش می دهیم.

وی با تاکید بر اینکه دغدغه بازار مصرف خود را نداریم، افزود: از آنجایی که محصولی با تکنولوژی بالا است و تولید آن پر ریسک است، کشورهای کمی آن را تولید می کنند و به همین دلیل بازار ما در داخل و خارج بدون رقیب است. کشور. این بدون رقیب بودن، فرصت‌های بازار خوبی را برای ما ایجاد می‌کند و می‌توانیم در اصول قیمت‌گذاری تعیین‌کننده باشیم. اما مزیت اصلی شرکت ما این است که به خودمان این فرصت را داده ایم که این فناوری را برای خود توسعه دهیم و بتوانیم این دانش فنی را به کشورهای دیگر منتقل کنیم.

وی گفت: تنها تولید این محصول در بازار رقابتی 9 شرکت دیگر دنیا کافی نیست و در شرایط تحریم و محدودیت نقل و انتقال ارز و ال سی و ارتباط با شرکت های مهندسی، تلاش کردیم این رقابت را ایجاد کنیم. تولید – محصول. وی افزود: چند سال پیش نیاز به تحول به سمت فناوری و فناوری را احساس کردیم و به همین دلیل در بهمن ماه سال 1400 و قبل از مقام معظم رهبری امسال نامی به نام حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان وجود ندارد. ، اولین شرکت بزرگ دانش بنیان کشور شدیم.

صدیقی زاده با بیان اینکه مزیت رقابتی ما در صادرات خدمات مهندسی است، افزود: در سه سال گذشته تلاش کرده ایم تا دانش فنی محصول خود را به دست آوریم. اگرچه اثبات این دانش فنی در جهان بین الملل مستلزم مراحل قانونی و حقوقی بسیاری است. اما برای صادرات این خدمات فنی و مهندسی باید این مسیر را طی کنیم.

مدیرعامل پتروشیمی کارون در خصوص صادرات محصولات به آفریقا و موانع آن گفت: صادرات به آفریقا از طریق آفریقای جنوبی انجام می شود، چرا که اکثر کشورها در حوزه پتروشیمی مستقل عمل نکرده و تنها از طریق آفریقای جنوبی خرید می کنند. چند سال پیش، ما دو محموله به نیجریه صادر کردیم. اما از آنجایی که بازار آفریقا در دست اروپایی ها است و دلالان اروپایی در دست این بازار هستند، دیگر نمی توانیم رابطه با آفریقا را ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه شرکت مجارستانی برشادکام تولیدکننده بزرگ ایزوسیانات ها را دارد که عملا کل بازار اروپا و آفریقا را پوشش می دهد، افزود: در عین حال نیازی به ورود به بازار اروپا یا آفریقا نداشتیم زیرا مشتریان زیادی داریم. در خاورمیانه محصولات ما معمولاً پیش فروش می شوند.

صدیقی زاده در خصوص محدودیت های نقل و انتقال ارز در شرایط تحریم نیز گفت: برای تمامی شرکت های ایرانی محدودیت هایی برای نقل و انتقال ارز وجود دارد. اما از آنجایی که محموله های پتروشیمی از نظر تعداد کم و تناژ کم است، حجم بالایی را شامل نمی شود و انتقال ارزهای مرتبط به آن سختی فروش نفت نیست. البته مشکلات و محدودیت هایی وجود دارد. اما این مشکلات به گونه ای نیست که نتوانیم آنها را حل کنیم.

مدیرعامل پتروشیمی کارون در خصوص فروش مجوز به سایر کشورها گفت: مجوزهای تهیه شده در حوزه پتروشیمی به مرور زمان با رویکردی جدید تکثیر و به نام شرکت بعدی ثبت شد. معمولاً شرکت ها با هدف کاهش هزینه ها، افزایش تولید و افزایش ثبات تولید، مجوزها را به نام خود بازتعریف و ثبت می کنند. به عنوان مثال، پایه ایزوسیانات مربوط به Doochemical of America است. اما چینی ها، کره جنوبی و ژاپن این مجوز را اصلاح کردند و دوباره به نام خود ثبت کردند.

وی افزود: حدود 20 سال پیش قرار بود یک شرکت سوئدی تغییراتی در دانش فنی خود در زمینه ایزوسیانات ها ایجاد کند. اما به دلایل مختلف از جمله تحریم و محدودیت نقل و انتقال ارز این برنامه اجرا نشد و پس از آن تصمیم گرفتیم خودمان این دانش فنی را کسب کنیم و در این مجوز ظرفیت را افزایش دادیم و قیمت کل را کاهش دادیم.

صدیقی زاده از تمایل به خرید دانش فنی ایزوسیانات و احداث کارخانه ایزوسیانات در یکی از کشورهای اروپایی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این امر به زودی به نتیجه برسد.

وی تاکید کرد: در صورت فعال شدن نمایندگی پتروشیمی کارون در کشور دیگری، مسیر خودکفایی ملی و ثبت سفارش به شرکت ها و تولیدکنندگان داخلی باز می شود.

می‌توانیم بخواهیم ۷۰ درصد مبلغ قرارداد توسط شرکت‌های ذی‌صلاح ایرانی تامین شود.

صدیقی زاده در خصوص جایگزینی عرضه مایع به جای گاز گفت: همه مدیران صنعت نفت مشکل عدم تعادل گاز و تشدید آن را می دانند و در حال حاضر ثابت شده است که سرمایه گذاری های جدید در حوزه گاز برای پتروشیمی ها مناسب نیست. اما این روند ادامه دارد.

وی با تاکید بر اینکه این عدم تعادل گاز عمدتاً به ضرر شهروندان ایرانی است، افزود: روند پروژه های جدید گازرسانی باید متوقف شود و از وزارت نفت می خواهیم پروژه های نیمه تمام گازرسانی را متوقف کند و در این راستا اقدامات لازم را انجام دهد. . وضعیت. . بر اساس بررسی ها، تولید میادین نفتی تا 50 تا 60 سال آینده ادامه خواهد داشت. اما امروز نارضایتی در مورد گاز وجود دارد. سوال ما این است که وقتی وزارت نفت این شرایط را می بیند چرا تحت فشارهای خاص سیاسی و خارجی به سرمایه گذاری در تامین گاز ادامه می دهد؟

مدیرعامل پتروشیمی کارون همچنین از افزایش ظرفیت فعلی پروژه هایکو کارون از 60 درصد به 100 درصد خبر داد و گفت: این پروژه که پیش بینی می شد تا پایان سال 1402 به بهره برداری برسد با پیشرفت 91 درصدی با مشکل مواجه شد. و دستگیر شد. اما این موانع برطرف شده است و امیدواریم هایکو کارون در بهار 1403 به مرحله پرتاب برسد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *