مدیرکل توسعه سرمایه گذاری اقتصاد تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابلاغ دستورالعمل نحوه تشویق و حمایت مالی از شرکت های تعاونی روستایی و مشاغل شهرسازی در خصوص ماده (۷۰) این مصوبه خبر داد. دستورات سند توسعه تعاون.
به گزارش ای بی اس نیوز، در راستای تسریع رشد و توسعه شهرها، هدایت منابع مردمی به سمت بخشهای مولد، بسترسازی برای ورود بخشهای تعاونی و خصوصی به فعالیتهای اقتصادی و دستیابی به پروژههای غیرقابل انتقال. به بخش خصوصی به دلیل ماهیت رانت خواری، امکان تشکیل شرکت هایی تحت عنوان تعاونی های عمران و توسعه شهرها و شهرسازی مشمول قانون بخش تعاون و قانون اصلاح مواد قانون. برنامه چهارم توسعه و اجرای سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی پیش بینی شده است.
از جمله فعالیتهای تعاونیهای عمرانی و عمرانی شهر میتوان به سرمایهگذاری در ایجاد و مدیریت واحدهای اقتصادی تولید، توزیع و خدمات مرتبط با دستیابی به اهداف تعاونی، خرید سهام شرکتهای دولتی مستقر در شهر منطقه فعالیتی که کالاها و خدمات آن در این شهر عرضه می شود. در طرح های عمرانی شهر در قالب شرکت مادر تخصصی (هلدینگ) و یا تشکیل شرکت های اقماری انجام کلیه معاملات از قبیل خرید و فروش، اجاره و …. تعاونی تاکید کرد.
تعاونی های روستایی نیز در راستای اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی با تاکید ویژه بر مناطق محروم روستایی در دستور کار قرار گرفته است و در سال های اخیر با تشکیل تعاونی های عمران روستایی و تعاونی روستایی، ارزنده است. در راستای توسعه روستایی، فقرزدایی و بهره برداری از ظرفیت ها اقداماتی انجام شده و ظرفیت های روستاها حذف شده است. تعاونی های روستایی به دلیل ماهیت مردمی و نقش سازنده در ایجاد اشتغال پایدار و کاهش فقر در روستاها تأثیر بسزایی در توسعه کلی روستاها دارند.
در همین راستا جعفر امیرآبادی زاده مدیرکل دفتر توسعه سرمایه گذاری اقتصاد تعاونی وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی از ابلاغ دستورالعمل نحوه اعطای مشوق ها و حمایت های مالی به تعاونی های روستایی و بنگاه های عمران شهری از نظر بند (70) مصوبات سند توسعه تعاون. در جزئیات این دستورالعمل آمده است: در اجرای قانون سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و اجرای بند (70) مصوبات سند توسعه تعاون، با هدف تقویت و توسعه همه جانبه شرکت های تعاونی روستایی و بنگاه های توسعه شهری کشور و ترویج فرهنگ تعاون، بسترسازی برای مشارکت حداکثری بخش عمومی و غیردولتی در عرصه های اقتصادی، اجتماعی و عمرانی. و افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی با بهره گیری از ظرفیت مشارکت مردمی در این بخشنامه در 8 ماده و 2 تبصره با امضای معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم وزارت کشور. و وزارت تعاون کار و حمایت اجتماعی رسیده است.
وی درباره موضوعات مهم این بخشنامه گفت: از مهمترین موضوعات مورد توافق در این بخشنامه، اصلاح بیشتر ماده (5) قانون تشکیل شرکت های تعاونی عمرانی و عمرانی با تامین بخشی از هزینه انجام مطالعات است. برای تهیه طرح ها و ایجاد بانک اطلاعاتی تعاونی، تسهیل فرآیند اخذ صلاحیت های قراردادی. تعاون، تشویق و ترغیب تعاونی ها به سرمایه گذاری و مشارکت با تعاونی ها، نظارت بر اجرای قوانین و مقررات مربوط به تعاونی ها، ایجاد درآمد پایدار برای تعاونی های منابع پیش بینی شده در قوانین و مقررات و شناسایی موانع و مشکلات در راه اندازی و احداث تعاونی ها. در مناطق محروم
به گفته مدیرکل توسعه سرمایه گذاری اقتصاد تعاونی وزارت تعاون، بر اساس اجرای مواد (7) و (8) بخشنامه مذکور، به منظور بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای مناسب، یک دستگاه تخصصی و کارگروه کارشناسی مرکب از نمایندگان نهادهای ذیربط ماهانه تشکیل می شود و قالب برنامه ریزی مشترک کارگروه و هماهنگی بین وزارتخانه ای، منابع و تسهیلات بانکی به تعاونی های ذی ربط تخصیص و پرداخت می شود.
ایجاد و راه اندازی تعاونی های عمرانی و عمرانی شهر در پی تصویب قانون تشکیل شرکت های تعاونی عمران و سازندگی شهر در سال 1389 توسط مجلس و همچنین اساسنامه تعاونی ها به هیئت وزیران در سال 1391 انجام شد. در زمینه های تولید، خدمات، ساخت و ساز، گردشگری و ساخت نیروگاه ها. ترمینال خورشیدی و صادراتی راه اندازی شده یا در حال اجراست.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس آمار تا خرداد ماه سال جاری بیش از 136 شرکت تعاونی شهرسازی و عمران با بیش از 153 هزار عضو در کشور مشغول به فعالیت بودند. تشکیل تعاونی های توسعه روستایی و شهرسازی نقش موثر و چشمگیری در کاهش فقر، ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصاد روستایی دارد.
انتهای پیام