جلسه هماهنگی آغاز معاملات گواهی سپرده شمش طلا امروز پنجشنبه 20 اسفندماه با حضور کارگزاران، موسسات مالی و مدیران بورس کالای ایران برگزار شد. جواد فلاح، مدیر بازارهای مالی بورس کالا در این نشست گفت: با آغاز معاملات اوراق گواهی سپرده شمش طلا، پنجشنبه نیز روز معاملاتی خواهد بود.
به گزارش ای بی اس نیوز، جواد فلاح، رئیس بازارهای مالی بورس کالای ایران، روز پنجشنبه نیز روز معاملاتی معاملات گواهی سپرده شمش طلا خواهد بود و گفت: بحث گواهی سپرده شمش طلا از سال گذشته مطرح شده است. پس از انجام کلیه اقدامات لازم، شنبه هفته آینده اطلاعیه افتتاح نماد در سایت بورس کالا قرار خواهد گرفت.
قرارداد آتی شمش طلا نیز می آید
فلاح، دارایی اساسی این معاملات را شمش طلا دانست و افزود: این ابزار به توسعه بازارهای مالی و مشتقه بورس کالا کمک می کند و پیش بینی می شود از ابتدای سال آینده (فروردین 1402) معاملات آتی از این دارایی (شمش طلا) در بورس معامله می شود و انتظار می رود محصول نیز عرضه شود.
به گفته مدیر بازارهای مالی بورس کالا، در گواهی سپرده جاری، زمان ترخیص به صورت کتبی به انبار اعلام می شود، اما در این ساز و کار، درخواست ترخیص در سامانه ثبت می شود.
وی ادامه داد: در معاملات شمش طلا هر گواهی 100 سوتی یا یک دهم گرم است و برای تحویل به 11 هزار گواهی معادل 1100 گرم طلا نیاز است. .
فلاح در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه 3 تن شمش طلا از شرکت زرشوران در مرحله اول به خزانه بانک ملت واریز می شود، گفت: قرار است 5 تن طلای شمش طلا به خزانه بانک ملت واریز شود. خزانه یک شرکت دیگر که در حال اخذ مجوز است.
وی تصریح کرد: علاوه بر وجه نقد بانک ملت که دارای ضمانت ایمیدور است، بانک رسالت نیز اقدام کرده است، البته این بانک از تولیدکننده یا واردکننده ضمانت می گیرد.
فلاح در آخرین قسمت سخنان خود گفت: 30 همات ارزش ملک (شمش طلا) است که مقرر شد وارد انبار شود.
اهمیت دسترسی آسان مردم به معاملات
برمک هوشیار مدیر توسعه فناوری اطلاعات بورس کالای ایران در این نشست گفت: نکته اصلی دسترسی مردم به بازار است چرا که قطعا شاهد گسترش بازار خواهیم بود.
وی افزود: دولت کارفرمای این طرح است و پیش بینی می شود با توجه به جذابیت مالکیت شمش طلا متقاضیان زیادی در این بازار حضور پیدا کنند.
هوشیار با اشاره به اینکه بسیاری از افراد با خرید خودرو از بازارهای مالی کد دریافت کرده اند، خاطرنشان کرد: 6300 کد در این بازار آماده بازخرید است مگر اینکه در آن زمان گزینه دریافت کد مشتقه را انتخاب نکرده باشند. از به دست آوردن. کد. .
وی ادامه داد: مدل دفتر دارایی برای اولین بار با اوراق گواهی معاملات سپرده شمش طلا اجرا می شود.
مدیر توسعه فناوری اطلاعات بورس کالا یادآور شد: تحویل شمش ها مانند سکه نیست و برآورد این است که اکثر شمش ها برای مدت معینی از انبار خارج نشوند زیرا مبلغ این قرارداد بسیار بالاست.
به گفته هوشیار، بسته طلا برای بورس کالا مهم است و به دنبال راه اندازی بسته کامل طلا با راه اندازی اوراق گواهی سپرده و آتی هستیم. بنابراین نیازمند همکاری کارگزاری ها هستیم تا باشگاه مشتریان کارگزاری فعالتر شود و علاوه بر روابط عمومی بورس کالا در حوزه اطلاع رسانی نیز کمک کند.
بر اساس اطلاعیه بورس کالا، وی تصریح کرد: از آنجایی که قرارداد آتی این دارایی نیز راه اندازی می شود، لازم است حساب در اختیار به مشتریان توضیح داده شود و این حساب با حساب پروکسی متفاوت است که در این زمینه پرونده و مدل دفتر دارایی ها و در هر صورت اطلاع رسانی مقتضی خواهد بود.
اعتبار دادن به مشتریان ممنوع است
محمد نوروزپور مدیر بازرسی و امور عضویت بورس کالای ایران نیز در این نشست گفت: سپرده گذاری شمش و این موضوع به اطلاع کارگزاران می رسد. .
وی افزود: در صورت واریز وجه از حساب مشتری به کارگزار، به صورت آنی یا روزانه از کارگزاران مدارک و مدارک می خواهیم و البته نرم افزاری نیز آماده می شود تا اطلاعات را به صورت آنلاین در اختیار ما قرار دهد.
جهش بزرگی در انتظار بازار مالی و مشتقه بورس کالا است
رحمان آراسته، مدیر بازارهای مشتقه و صندوق های کالایی بورس کالای ایران در این نشست گفت: راه اندازی معاملات گواهی سپرده و تداوم قرارداد آتی شمش طلا ممکن است جهشی اساسی در بازار مالی و مشتقه کشور ایجاد کند. مبادله کالا.
وی افزود: پیش بینی ما این است که با راه اندازی زنجیره ای از ابزارهای مالی و مشتقات مبتنی بر دارایی های شمش طلا، ارزش این بازار به بیش از 5 تا 6 هزار میلیارد تومان در روز برسد.
انتهای پیام