رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در دومین روز از زمستان از پژوهشکده های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان البرز بازدید کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد اسلامی با همراهی جمعی از معاونان و مدیران ارشد سازمان انرژی اتمی و سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان «تات» از نمایشگاه پژوهش حاضر شد. موسسات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و پژوهشکده اصلاح و آماده سازی کاشت و بذر و همچنین باغ گیاه شناسی ملی ایران در استان البرز.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در بازدید از موسسه اصلاح نباتات و بذر بر لزوم توجه ویژه به امنیت غذایی کشور تاکید کرد و خواستار گسترش همکاری ها در این زمینه شد.
وی افزود: در دولت سیزدهم جهت گیری ها و برنامه ریزی های سازمان انرژی اتمی ایران معطوف به اجرای برنامه ها و اقدامات موثر بر زندگی مردم است.
وی با تاکید بر اینکه فناوری هسته ای یکی از فناوری های تولید انرژی است، گفت: از طریق فناوری هسته ای می توان ضمن ارتقای بهره وری و امنیت غذایی محصولات کشاورزی با کیفیت تولید کرد.
اسلامی با اشاره به اینکه اکنون فناوری هسته ای در عرصه های مختلف بسیار موثر است، گفت: کشورهای پیشرفته و پیشرفته همچنان با جمهوری اسلامی دشمنی دارند، بنابراین به این فناوری دسترسی ندارند، کشورهای پیشرفته در حال کار جهشی هستند. در توسعه فناوری هسته ای و این فناوری در این کشورها به دلیل سهم و جایگاه این علم در توسعه و گردش انرژی در حال توسعه است.
رئیس سازمان انرژی ایران گفت: بر اساس سند راهبردی 20 ساله صنعت هسته ای به دنبال این هستیم که نقش فناوری هسته ای را در زندگی مردم مهمتر کنیم.
وی افزود: سیستم حفاظت از خود گاما می تواند نقش مهمی در سلامت، محیط زیست، کشاورزی و امنیت غذایی داشته باشد.
ایجاد سامانه های پرتو دهی هسته ای کشاورزی در قالب طرح ترویجی و تحقیقاتی
اسلامی گفت: در حال حاضر تلاش می شود سامانه های تشعشع هسته ای کشاورزی در قالب طرح ترویجی و تحقیقاتی نصب شود و تا پایان دولت سیزدهم سامانه های تشعشعی در 12 قطب در نظر گرفته شده در کشور نصب می شود.
وی تاکید کرد: برای ما مهم است که کار ترویج، فرهنگ سازی و استقرار فناوری هسته ای و رادیولوژی در این مراکز انجام شود.
وی بیان کرد: برنامهریزیهایی برای بخش خصوصی و فعالان ذیربط در نظر گرفته شده است تا با استفاده از فناوری تشعشع این فناوری را به شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی گسترش دهند.
اسلامی ادامه داد: فناوری پرتودهی و سیستم های آن گام مهم و تعیین کننده ای برای سلامت و امنیت غذایی جامعه است. استفاده از این فناوری می تواند از هدر رفتن محصولات کشاورزی و غذایی جلوگیری کند زیرا طبق آمار سالانه حدود 30 درصد محصولات کشاورزی به زباله تبدیل می شود. خواهد بود
وی خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری تابش می تواند سموم و انگل های باقی مانده را از محصولات غذایی حذف کند.
معاون رئیس جمهور گفت: باید با افزایش بهره وری در جهت تامین امنیت غذایی و سلامت پایدار نسل فرهیخته ایرانی اقدام و گسترش دهیم.
وی ادامه داد: از طریق پرتودهی میتوان سموم و انگلهای ذخیرهشده یا باقیمانده را از محصول حذف کرد تا حداقل 30 درصد ارزش افزوده داشته باشد که بر خانوارها و اقتصاد ملی تأثیر بگذارد.
معاون رئیس جمهور گفت: تغییر اقلیم جهانی نیازمند عزم جدی برای کاهش گازهای گلخانه ای و حرکت سریع به سمت توسعه انرژی های پاک از جمله انرژی هسته ای است. دسترسی به انرژی صلحآمیز هستهای عامل مهمی در کاهش استفاده از سوختهای پرکربن است، به همین دلیل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهعنوان متولی اصلی توسعه فناوری هستهای در جهان، مطابق با تعهدات قانونی خود است. بدون تبعیض، دسترسی همه کشورهای عضو به فناوری صلح آمیز هسته ای را تسهیل می کند.
وی افزود: بر اساس رهنمودهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی باید با سرعت بیشتری به سمت تولید انرژی پاک حرکت کنیم و در این راه از تمام ظرفیت های فناوری هسته ای استفاده کنیم.
شکست در ایمنی مواد غذایی نابخشودنی است
معاون رئیس جمهور گفت: در حال حاضر عدم حمایت در حوزه امنیت غذایی نابخشودنی است، زیرا تغییرات اقلیمی یک واقعیت است و اگر رویکردهای خود را با خواسته های آینده منطبق نکنیم و برای تحقق آن اقدام نکنیم. آینده. از این به بعد ما نمی توانیم نیازها را برآورده کنیم، بنابراین باید آینده نگر باشیم، تحقیق کنیم و یک سری تحقیقات انجام دهیم.
وی افزود: چرخه نوآوری از صفر تا 100 یعنی از ایده به محصول است و باید ایده را به محصول تبدیل کنیم و تبدیل محصول چندین مرحله دارد مانند تحقیق و نتیجه گیری و مرحله آخر. تولید محصول و مرحله بازاریابی است نه ایده، به بخش اجرایی و صنعتی بروید.
اسلامی بیان کرد: معتقدیم برای رسیدن به این مراحل باید در فرآیند ارتقاء، آموزش و اطلاع رسانی حضور داشته باشیم که این کار متفاوتی است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: آماده حمایت از فعالیت های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هستیم زیرا انرژی اتمی یک سازمان راهبردی و انقلابی است و هدف از این گسست زمینه سازی و اجازه دادن به بخش خصوصی است. بخش برای بهره برداری، ما کشور را تامین خواهیم کرد. در فعالیت ها با شما هستیم
وی گفت: در پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران گام های بزرگی برداشته شده است و مهم ترین هدف ما این است که بدون مشتری که تقاضای صنعتی ندارد، هیچ تحقیقی انجام ندهیم.
اسلامی تاکید کرد: مصمم هستیم تا 20 سال آینده سهم انرژی هسته ای در سبد انرژی کشور را به 20 هزار مگاوات برسانیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران با وجود اعمال یکجانبه تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران، همچنان به افزایش سطح رضایت اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی مردم در حوزه هستهای ادامه میدهد. علم و فناوری، طراحی و ساخت راکتورهای تحقیقاتی، شتاب دهنده ها، سیستم های تشعشعی، تولید و استفاده از رادیو ایزوتوپ ها… در زمینه های بهداشتی، کشاورزی، محیط زیست و صنعت در دستور کار قرار خواهد گرفت و توسعه آن ادامه خواهد یافت.
اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: دستاوردهای فناوری هسته ای مرهون زحمات ارزشمند زنان فرهیخته و مردان کارآمد کشورم است که مجدانه برای پیشرفت ایران تلاش می کنند.
شایان ذکر است در دیدار روسای پژوهشکده های حوزه ترویج کشاورزی خواستار همکاری نزدیک با سازمان انرژی اتمی ایران و توسعه این همکاری ها شدند.
در این دیدارها، توسعه همکاریهای این نهادها و سازمان انرژی اتمی ایران در قالب دورههای مشترک بین سازمان تات و سازمان انرژی اتمی ایران با هدف بهرهمندی نهادها و مراکز فعال در حوزه انرژی اتمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. تحقیق، آموزش و ترویج کشاورزی از ظرفیت های موجود.
در ادامه این مسئولین بر وجود تمهیدات در زمینه استفاده از محصولات فناوری هسته ای ساخت سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه کشاورزی و همکاری گسترده بخش خصوصی با این سازمان تاکید کردند.
از دیگر برنامه های رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در سفر یک روزه به استان البرز، برگزاری نشست، همفکری و گفتگو با روسای پژوهشکده انتخاب و تهیه گیاهان، بذر و ژن است. بانک، پژوهشکده مهندسی و تحقیقات فنی کشاورزی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و رئیس پژوهشکده جنگلداری و جنگلداری کشور نیز در خصوص پروژههای مشترک گفتگو کردند.
انتهای پیام