اسرائیل از فعال شدن سلاح های هسته ای خفته در کرانه باختری می ترسد. آغاز درگیری در کرانه باختری برای نتانیاهو نتیجه مثبتی نخواهد داشت.
افقهی در گفت و گو با ایلانا:
یک کارشناس مسائل منطقه گفت: اسرائیل بارها نارضایتی خود را از مدیریت رئیس سازمان خودمختار کرانه باختری ابراز کرده و تاریخ انقضای آن را به پایان رسیده است.


سیدهادی عقی، کارشناس مسائل منطقه در گفت وگو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، با تشریح احتمال گسترش جنگ از غزه به کرانه باختری، اظهار کرد: قبل از هر چیز باید بدانیم که بحث و درگیری در کرانه باختری این منطقه از قدیم الایام وجود داشته است و گروه های مقاومتی مانند «عرین الاسود» در آنجا تشکیل شده و تاکتیک های نظامی خاص خود را دارند. به این هسته ها، شاخه های فرعی مرتبط با جهاد اسلامی نیز اضافه شده است که البته به گستردگی سازمان های حاضر در غزه یا تونل های حماس در غزه نیستند. شایان ذکر است که در این میان، محمود عباس به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنان در حاشیه باقی می ماند، علیرغم اینکه اعتراضات متعددی علیه وی در کرانه باختری صورت گرفته و تظاهرکنندگان خواستار کناره گیری رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین شده اند. قدرت. این سازمان و این درحالی است که همکاری محمود عباس با اسرائیل متوقف نشده و صراحتا اعلام کرده است که حماس نماینده مردم فلسطین نیست و به اسرائیل برای حمله به غزه چراغ سبز نشان داده است.
وی ادامه می دهد: از منظر دیگر، ترس رژیم صهیونیستی این است که هسته های خفته در کرانه باختری علیه تل آویو شروع به کار کنند و به همین دلیل اسراییل بر اردوگاه های کرانه باختری به ویژه جنین متمرکز شده است. ارتش اسرائیل تاکنون چندین بار به کمپ جنین حمله کرده است و این حملات از زمان ریاست جمهوری بوش پسر در آمریکا شدت گرفت و حتی اسرائیل از ورود کمیسیون تحقیق سازمان ملل به این کمپ جلوگیری کرد. همزمان درگیریهای متعدد در اردوگاه جنین و کرانه باختری بین ارتش رژیم صهیونیستی افزایش یافت و این روند رادیکالتر شد. همه این سوالات در حالی مطرح می شود که مدیریت کرانه باختری نیز مورد بحث قرار می گیرد. به گونه ای که اسرائیل بارها نارضایتی خود را از دولت محمود عباس اعلام کرده و تاریخ انقضای آن را به پایان رسیده است.
این تحلیلگر سیاسی گفت: بر این اساس ممکن است محمد دحلان به جای محمود عباس، ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین را برعهده بگیرد، اما مشکل این است که او با امارات که اکنون سرزمین محسوب می شود، روابط نزدیک دارد. اسرائیل شریک، و به نوعی این شخص مورد تایید تل آویو است. اینکه آیا دهلان جایگزین ابومازن می شود یا نه، سوالی است که باید منتظر آن باشیم. چرا که در این زمینه نظر مقامات مصر، قطر و حتی اردن مهم تلقی می شود. توجه داشته باشید که در این بین ایتامار بن گوور، وزیر امنیت داخلی اسرائیل، خواهان تشدید درگیری و بسیج در کرانه باختری است و امیدوار است بتواند مستعمرات صهیونیستی را مسلح کند. در این زمینه البته بین وزارت دفاع و ارتش اسرائیل اختلافاتی وجود دارد و به همین دلیل معتقدم که اظهارات مقامات اسرائیلی در مورد تشدید درگیری در کرانه باختری ممکن است به منزله جنگ روانی علیه مقاومت در کرانه باختری باشد. این منطقه
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که هر اقدامی در کرانه باختری با توجه به وضعیت غزه ممکن است بسیار خطرناک تلقی شود. گذشته از همه این مسائل، باید توجه داشت که وزن نظامی غزه با کرانه باختری قابل مقایسه نیست. زیرا در غزه شاهد یک جنگ تمام عیار هستیم، اما در کرانه باختری اینطور نیست. لازم به ذکر است که وقوع درگیری گسترده در کرانه باختری نتایج مثبتی برای نتانیاهو به همراه نخواهد داشت و در واقع هزینه های قابل توجهی را در پی خواهد داشت. در عین حال، کرانه باختری از نظر جمعیت و حتی مقاومت به رهبری ساکنان آن با غزه متفاوت است. در کرانه باختری نیز سیستم امنیتی و پلیسی منتسب به محمود عباس وجود دارد و اگر اتفاقی بیفتد، مردم از دو طرف تحت فشار خواهند بود.
رکنا نیوز
نرم افزار موبایل ایلانا