ای بی اس نیوز/ خراسان شمالی مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خراسان شمالی از بهره برداری از نسل ششم دستگاه های خنک کننده هوشمند با قابلیت صرفه جویی 95 درصدی در مصرف انرژی در این استان خبر داد.
مجید زاهدی نیا در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: پکیج سرمایشی و گرمایشی یکی از پروژه های تحقیقاتی اولویت دار این شرکت است و برای اولین بار در این شرکت مراحل نصب و آزمایش خود را به پایان رسانده و در این راستا با این شرکت به منظور فرهنگ سازی مدیریت مصرف انرژی در زمان های پیک و همگام با شهروندان استان اقدام به نصب و راه اندازی نسل ششم در دفتر مرکزی خود کرده است.
وی افزود: پیک بار الکتریکی در سال گذشته به بالاترین میزان خود یعنی 69 هزار مگاوات رسید که 43 درصد آن مربوط به استفاده از سیستم های سرمایشی در کشور بوده و در حال حاضر با توجه به اینکه پیک برق کشور در تیرماه جاری از 70 هزار مگاوات گذشته است. مگاوات، کنترل مصرف یکی از دغدغه های اصلی مسئولان صنعت برق کشور است و استفاده از سامانه های هوشمند انرژی مانند پکیج های برق سرمایش و گرمایش ضروری به نظر می رسد.
زاهدی نیا بیان کرد: با توجه به عدم تعادل عرضه و تقاضای برق در کشور استفاده از راهکارهای نوین مدیریت مصرف در همه حوزه ها ضروری به نظر می رسد و در حال حاضر استفاده از سیستم های سرمایشی و گرمایشی کم مصرف می تواند کمک بزرگی به پیک بار باشد.
قائم مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی نحوه عملکرد این سیستم را تشریح کرد و گفت: روش استفاده از این سیستم به این صورت است که در ساعات کم بار الکتریکی کمپرسورها با تولید یخ انرژی را ذخیره می کنند سپس در ساعات اوج مصرف انرژی را کاهش می دهند. 95٪ آنها خنک شدن محیط را با استفاده از هوای تازه تولید شده تضمین می کنند.
زاهدی نیا با تاکید بر اینکه استفاده از این سیستم در ساعات اوج مصرف انرژی برق شهر را مصرف نمی کند، خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی های مهم این سیستم این است که بسته به توان دستگاه می توان از چندین پنل کار کرد. به طور همزمان در واحدهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و هوای تازه تولید شده توسط این دستگاه می تواند به مدت 6 تا 8 ساعت در ساعات اوج مصرف روز مورد استفاده قرار گیرد که می تواند رفاه و آسایش شهروندان را به همراه داشته باشد و در هزینه ها صرفه جویی کند.
وی افزود: این سامانه اولویت اصلی طرح تحقیقاتی شرکت توزیع برق استان است که می تواند توسط یک شرکت خصوصی ثبت اختراع و با حمایت کامل تجاری و تولید انبوه شود.
انتهای پیام