پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

استخراج زهر زنبور عسل برای صنعت داروسازی با روش غیر تهاجمی/ زنبور ایرانی حاوی بالاترین «میلیتین» است.


محققان یکی از شرکت های فناوری زهر زنبور عسل را با استفاده از روشی غیرتهاجمی برای استفاده در صنعت داروسازی تهیه و استخراج کردند.

سعید مرادی، مدیرعامل این شرکت در گفت وگو با ای بی اس نیوزوی زمینه فعالیت این شرکت را استخراج زهر زنبور عسل عنوان کرد و گفت: از سال گذشته مطالعات خود را در این زمینه آغاز کردیم. محصول تولید شده در این پروژه در زمینه های دارویی کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه از زهر زنبور عسل در تولید داروهای آرتریت، درمان سرطان و ام اس استفاده می شود، گفت: برای استخراج سم زنبور از روش شوک فرکانسی به جای شوک الکتریکی استفاده می شود. زیرا استفاده از شوک فرکانسی تلفات زنبور عسل را بسیار کاهش می دهد.

مرادی افزایش راندمان زهر زنبور عسل را یکی دیگر از مزایای استفاده از شوک فرکانسی دانست و یادآور شد: در این روش زهر کامل زنبور عسل بدون هدر رفتن زنبور عسل استخراج می شود. این در حالی است که زنبورهای بیشتری برای استخراج سم با شوک الکتریکی جان خود را از دست می دهند.

مجری طرح درباره کاهش تلفات شوک فرکانسی توضیح داد: در شوک الکتریکی چون فرکانس متغیر است باعث تلفات زنبورها می شود اما در روش شوک فرکانسی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در این طرح زهر زنبور ایرانی استخراج شد، ادامه داد: نژاد زنبور ایرانی بهترین سم را در بین تمامی گونه های زنبورهای دنیا دارد. زهر زنبور عسل حاوی ماده ای به نام ملیتین است و میزان این ماده باید در زهر زنبور عسل زیاد باشد که در زنبورهای ایرانی به خصوص زنبورهای غرب کشور زیاد است.

به گفته این محقق، با مذاکرات انجام شده با دو شرکت، قرار است این دو شرکت به ارمغان وزین بهار در زمینه سم زدایی کمک کنند.

مرادی با اشاره به فرآیند استخراج زهر زنبور عسل خاطرنشان کرد: این ماده را با خرید سم از زنبورداران و همچنین استخراج سم از زنبور عسل تهیه می کنیم و پس از دریافت سم طی فرآیندی، آن را به سرعت منجمد می کنیم. سم حاصل از بین خواهد رفت.

مجری طرح با بیان اینکه زهر را در کرمانشاه منجمد می کنیم، گفت: یک گرم زهر از 12 کندو تولید می شود و هر گرم زهر زنبور در خارج از کشور 400 دلار اما در ایران 700 دلار به فروش می رسد. قیمت هزار تومان.

وی خاطرنشان کرد: زهر زنبور عسل علاوه بر داروسازی در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد. به عنوان مثال، در تحقیقاتی در ژاپن، زهر زنبور عسل به غذای ماهی اضافه شد که باعث افزایش 30 درصدی عملکرد ماهی شد.

مرادی امکان استخراج سم از زنبورها را هر ماهه دانست و افزود: زنبورهای بالغی که توانایی تامین غذای ملکه را دارند برای سم‌گیری انتخاب می‌شوند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *