اخبار اقتصادی روز

از کاهش تقاضا برای محصولات شب عید گرفته تا پیشنهادهایی برای تنظیم بازار موبایل



کاهش تقاضا برای محصولات عید، تغییر ارز تخصیصی به مواد اولیه لوازم خانگی از نیمایی به تالار حواله، مرکز مبادلات ارز و طلا و پیشنهاد وزارت حراست برای تنظیم بازار موبایل از جمله مواردی بود که اخبار مهم صنعتی و تجاری هفته گذشته

به گزارش ای بی اس نیوز، یکی از مهم ترین اخبار هفته گذشته مربوط به کاهش تقاضا برای کالاهای مصرفی در عصر عید نسبت به سال های گذشته است. بازار کفش و شکلات یکی از بازارهایی است که نسبت به شب های عید سال های گذشته کمترین تقاضا را داشت. رئیس سندیکای تولیدکنندگان و فروشندگان کفش دست دوز تهران از عدم رونق بازار کفش مانند سال گذشته و همچنین افزایش 40 درصدی قیمت نسبت به سال قبل خبر داد. منشی انجمن صنفی بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران نیز اعلام کرد: امسال به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و کاهش قدرت خرید مردم، این صنعت 30 تا 40 درصد بازار خود را از دست داده است.

البته در هفته های گذشته این سوال در مورد لباس، قالیشویی و تزیینات ساختمان نیز مطرح شده بود.

خبر مهم دیگر مربوط به تغییر ارز مواد اولیه لوازم خانگی است. مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران از دوم اسفند ماه فعالیت رسمی خود را در زمینه معاملات پولی (اسناد و حواله) بر اساس مصوبه شورای ارز و اعتبار آغاز کرد. با راه اندازی این مرکز اعلام شد که عرضه ارز برای واردات دارو، ملزومات و تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی با نرخ 28 هزار و 500 تومان بر اساس سامانه نیما ادامه خواهد داشت، اما مابقی ارز گروه ها باید از اتاق دوم یعنی اتاق تحویل این مرکز استفاده کنند مرکز، پول خرد دریافت کنند. بنابراین در اطلاعات منتشر شده از سوی این مرکز هیچ اشاره ای به مواد اولیه تولیدی نشده است، اما گمانه زنی تولیدکنندگان این بود که احتمالا باید ارز مورد نیاز خود را از اتاق دوم یعنی صرافی تهیه کنند. مرکز مبادلات طلا و ارز. منشی کل انجمن صنعت لوازم خانگی نیز این موضوع را در مورد مواد اولیه صنعت لوازم خانگی تایید کرده است. با این حال، هنوز هیچ بیانیه رسمی در این مورد اعلام نشده است.

یکی دیگر از پرونده های مهم این هفته، ارائه پنج پیشنهاد از سوی وزارت امنیت برای تنظیم بازار موبایل و تبلت است. اولین پیشنهاد وزارت امنیت برای تنظیم بازار تلفن همراه این است که محدودیت واردات گوشی های تلفن همراه با ارزش بیش از 600 دلار فقط از محل صادرات برداشته شود و امکان خرید این مدل از گوشی ها در اتاق دوم فراهم شود.

همچنین در این نامه پیشنهاد شده است که تاریخچه واردات تلفن همراه به طور میانگین دو سال 1400 و 1401 برای سال آینده در نظر گرفته شود، طبقه بندی تخصصی واردکنندگان تلفن همراه و تبلت، تاریخچه واردات تبلت انجام شود. چهار برابر کل سابقه دو سال باشد سال آخر باید در نظر گرفته شود و سابقه واردات بررسی شود تا ارز محل صادرات در محصول تلفن همراه تضمین شود.

باید بگویم؛ پس از آغاز به کار مرکز مبادلات طلا و ارز، مقرر شد موبایل های زیر 300 دلار با ارز ارز متوسط، از 300 دلار تا 600 دلار با ارز مرکز مبادلات تالار دوم و بالای 600 دلار با ارز وارد شود. از صادرات آن گرفته شده است. این در حالی است که انجمن موبایل از بانک مرکزی خواسته است تا تمامی گوشی های تلفن همراه را با ارز تالار دوم صرافی وارد کند و فعلا موافقت شده است که تمامی گوشی های تلفن همراه زیر 600 دلار با ارز ایران وارد شود. سالن دوم مرکز مبادلات ارز و طلا. اما تلفن های همراه بالای 600 دلار همچنان با ارز حاصل از صادرات وارد می شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *