جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

از نظر ظرفیت دریایی و بندری کمبود نداریم/ حمل و نقل دریایی کشور باید متحول شود

انتهای پیام

وی با تاکید بر اینکه باید فرصت های اقتصادی دریا شناسایی شود، گفت: باید با الگوبرداری از کشورهای پیشرفته و بومی سازی در برخی موارد، وضعیت اقتصادی دریا و بندر را برای کشور بهبود بخشیده و شاهد شکوفایی اقتصاد کشور باشیم. کشور از طریق حمل و نقل دریایی

حمل و نقل دریایی کشور باید متحول شود

وی ادامه داد: خوشبختانه کمبود ظرفیت های دریایی و بندری نداریم و اسکله های مناسبی داریم اما باید بتوانیم با ایجاد زیرساخت های لازم و توسعه تدریجی بنادر شرایط فعالیت در حوزه دریایی و بندری را تغییر دهیم. “

بیگلری با بیان اینکه کشورهای پیشرفته توسعه شهرهای ساحلی را در دستور کار خود قرار داده اند و جمعیت اصلی این کشورها در شهرهای ساحلی و بندری متمرکز است، گفت: باید جاذبه ای ایجاد کنیم تا ساکنان شهرهای ساحلی کشور شاهد باشند. مهاجرت آنها از شهرها، در مرکز نوار ساحلی. متاسفانه شرایط در کشور ما به گونه ای شده است که به دلیل فراهم بودن امکانات در شهرستان ها و استان های مرکزی و همچنین محرومیت و کمبود امکانات در نوار ساحلی، شاهد مهاجرت معکوس مردم هستیم.

در همین راستا، بر اساس اطلاعیه وزارت راه و شهرسازی، آرمان جهان بیگلری، رئیس هیئت مدیره اتحادیه دریانوردان با بیان اینکه کشورمان 5800 کیلومتر نوار ساحلی در شمال و جنوب دارد، گفت: باید بتوانیم از ظرفیت های دریایی و بندری کشور بهترین استفاده را ببریم. برای استفاده از سواحل خودمان گفت: باید با برنامه ریزی مناسب و برنامه ریزی های منطقی اقتصادی شرایط را برای تحول کشتیرانی کشور ایجاد کنیم.

این فعال بندری بر لزوم فرهنگ سازی عمومی نسبت به دریا از طریق رسانه های دیداری و شنیداری و روابط عمومی سازمان های دریانوردی به منظور آشنایی هر چه بیشتر مردم با ظرفیت های دریایی و بندری کشور تاکید کرد و گفت: اقتصاد و حمل و نقل دریایی و بندری برای ایرانیان توان اشتغال بسیار بالایی را به همراه دارد و دستیابی به این هدف منافع ملی کشور را تامین می کند و در عین حال می تواند وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را بهبود بخشد.

در ایران کمبود ظرفیت دریایی و بندری نداریم، اما مردم دریا و ظرفیت های دریایی کشور را به خوبی نمی شناسند، بنابراین باید بسترهای لازم برای توسعه دریا در کشور فراهم شود و در با الگوبرداری از کشورهای توسعه یافته و بومی سازی در برخی موارد، بهبود وضعیت اقتصادی دریا و بندر را برای کشور تعیین می کند.

وی با بیان اینکه باید از طریق کریدور شمال – جنوب و شرق – غرب شاهد فعالیت بیشتر اقتصادی از کشور باشیم، تصریح کرد: جایگاه دریا در کریدور شمال – جنوب باید کارآمد باشد و حمل و نقل دریایی نیز در این کریدور انجام شود. . مانند کریدور شرق و غرب و برعکس، از آن به خوبی استفاده کنیم.

مقام معظم رهبری نیز اخیراً نوسازی کامل توان رزمی و تجهیزات دفاعی نیروی دریایی ارتش و پیگیری اقداماتی از جمله دریانوردی در آب‌های دور و بین‌المللی را ضروری دانستند و فرمودند: استفاده از فرصت دریا و توانایی‌های عظیم ایشان باید به یک فرهنگ عمومی در کشور تبدیل شود. .

عضو هیئت مدیره فدراسیون حمل و نقل و لجستیک ایران با اشاره به ظرفیت های دریایی و بندری ایجاد شده در کشور گفت: علیرغم وجود ظرفیت های دریایی مناسب در کشورمان نتوانسته ایم ظرفیت های اقتصادی آن را به روز کنیم. یکی از مزیت های بزرگ اقتصاد به دریا تبدیل شده است که کاهش می دهد ما می توانیم از افزایش هزینه ها و درآمد بهره مند شویم.

به گفته مسعود پلمه، دبیر انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران، با وجود اینکه بیش از 5800 کیلومتر سواحل اصلی، جزیره ای و رودخانه ای در ایران داریم، متاسفانه سهم بسیار کمی از تولید ناخالص داخلی ایران از سوی شرکت های کشتیرانی تامین می شود. در این میان پیشرفته ترین شهرها، کارخانه ها و توسعه یافته ترین فعالیت های اقتصادی در کنار سواحل شکل می گیرد و رشد این کشورها را رقم می زند و دلیل این امر، نگاه عمیق اجتماعی و اقتصادی به دریا است.

به گفته رفیعی؛ اروپایی ها و کشورهای پیشرفته توانسته اند از مزیت دریا به خوبی بهره ببرند و مسئولان کشورمان نیز باید نگاه خود را به صنعت کشتیرانی تغییر دهند و دولت نیز با تلاش ویژه فعالیت ها را ارتقا دهد تا شاهد پویایی دریا باشیم. اقتصاد و کشتیرانی

همه نهادها باید متعهد به توسعه محور دریایی کشور باشند

آموزش مردم در مورد فرصت های اقتصادی دریا ضروری است

وی با تاکید بر اینکه باید بستر لازم برای توسعه دریایی کشور فراهم شود، گفت: باید بتوانیم شرایط را به گونه ای تغییر دهیم که با برنامه ریزی صحیح بر اساس اقتصاد دریا محور از ظرفیت های اقتصادی کشور به بهترین نحو استفاده شود. .

همچنین حرمت الله رفیعی -عضو هیئت مدیره فدراسیون حمل و نقل و لجستیک ایران- با بیان اینکه در شمال و جنوب کشور دسترسی دریایی بسیار خوبی با کشورهای منطقه و آبهای گرم و آزاد دنیا داریم، گفت: وی افزود: خوشبختانه از طریق دریای خزر به چندین کشور متصل هستیم و از این طریق می‌توانیم مشکلات ترانزیت و صادرات خود را به اروپا ادامه دهیم، همچنین به آب‌های آزاد و گرم جنوب ایران متصل هستیم و می‌توانیم ترانزیت داشته باشیم. و به کشورهای مختلف دنیا صادر می شود.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه دریانوردان با تاکید بر اینکه نقطه قوت کشور در مقایسه با همسایگان و بسیاری از کشورهای جهان نیروی کار جوان و متخصص آن است، گفت: تلاش می کنیم استفاده بهتر از جوانان ایرانی را در بخش دریایی و بندری و نیروی برق با امضای تفاهم نامه با کشورهای همسایه حتی می توان شاهد اشتغال جوانان ایرانی خارج از کشور در حوزه دریانوردی بود.

به گزارش ای بی اس نیوز، شهریورماه بود که سیاست های کلی برنامه هفتم از سوی دستورالعمل عالی ابلاغ شد که در بند 11 تحقق سیاست های کلی آمایش سرزمین با توجه به مزیت های بالفعل و بالقوه و اجرای آن بیان شده است. از عناصر برجسته آن با توجه خاص به دریا، سواحل، بنادر و آب های مرزی برجسته شد.

کشورهای توسعه یافته از مزیت دریا استفاده کرده اند

کشورهای توسعه یافته توسعه شهرهای ساحلی را در دستور کار قرار داده اند

به گفته بیگلری، کشور ما علاوه بر نیروی انسانی، ظرفیت ترانزیتی فوق العاده ای دارد و با توجه به جنگ روسیه و اوکراین و شرایط پیش آمده در منطقه، می توانیم پلی برای استفاده از ظرفیت های دریایی و بندری خود در شمال کشور باشیم. کریدورهای جنوب و شرق به غرب

رفیعی با اشاره به قدرت بالای اقتصادی ایران در گردشگری و سفرهای دریایی با توجه به شرایط ترانزیتی و محیطی کشور خاطرنشان کرد: نباید فرصت اقتصادی مسافران و گردشگران دریایی را به راحتی از دست بدهیم و باید امکانات و زیرساخت های لازم را فراهم کنیم و امکانات رفاهی را فراهم کنیم. و خدماتی که از حضور این گردشگران در کشورهای همسایه جلوگیری کنیم و در عین حال بتوانیم از توان کشتیرانی کشور برای جابجایی مسافران بین کشورهای منطقه استفاده کنیم.

همچنین، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ۱۵ آذر بخشنامه سیاستی و چارچوب کلان برنامه هفتم توسعه را ابلاغ کرد که در محورهای اصلی خود بر رشد اقتصادی با محوریت عدالت با رویکرد ارتقای بهره وری تاکید دارد. تمرکز بر اقتصاد دریایی به این دلیل ذکر شد که موضوعاتی مانند انرژی و حمل و نقل عمومی یا اقتصاد مبتنی بر دریا موتور و مرکز رشد اقتصادی و افزایش تولید است.

این عضو هیئت مدیره فدراسیون حمل و نقل و لجستیک ایران با یادآوری اینکه باید همه نهادها و ارگان های مختلف را مجبور به توسعه محور دریایی کشور کرد، گفت: همچنین باید بتوانیم از فرصت های اقتصادی گوناگونی که دریا دارد استفاده کنیم. پیشنهادات به کشور شامل ترانزیت، صادرات کالا، گردشگری و مسافر دریایی و غیره. از آن بهره مند شوند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه دریانوردان با اشاره به اینکه متأسفانه مردم ما دریا و توانایی های دریایی کشور را به خوبی نمی شناسند، گفت: باید شناخت مردم از این توان خدادادی کشورها را ارتقا دهیم. ایجاد فرهنگ در مورد فعالیت های دریایی و حرفه های مرتبط با دریا.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *