همزمان با آغاز دهه مبارک فجر، «آموزش ایمنی و پاسخگویی ویژه کارفرمایان کارگاههای زیر 10 نفر» برگزار میشود.
به گزارش ای بی اس نیوز، ارتقای ایمنی برای کاهش حوادث کار یکی از خواسته های مهم جامعه کارگری و کارفرمایی است و طی دو سال و نیم گذشته اقدامات موثری در جهت کاهش حوادث کار، گسترش آموزش ها و رعایت توصیه های ایمنی انجام شده است. ، که منجر به کاهش می شود. آمار قربانیان و تصادفات ایجاد شده است.
شکی نیست که موضوع بهداشت و ایمنی در محیط کار مستلزم مشارکت چشمگیر همه شرکای اجتماعی و دولت ها است که علاوه بر ارتقای شاخص های ایمنی و بهداشت در محیط کار، منجر به دستیابی به رفاه اجتماعی می شود. کارگران و جامعه
در حال حاضر مسئولیت ایمنی محیط کار و کنترل آن بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و به منظور رعایت ایمنی محیط کار، حضور بازرسان کار برای بازدید از اماکن و نظارت ضروری است. پیشگیری از حوادث محیط کار و رعایت مقررات قانونی از جمله اهداف بازرسان کار است که در کاهش هزینه های اضافی ناشی از حوادث موثر است.
کارشناسان معتقدند حمایت از نیروی کار موجب رشد و تعالی کسب و کار، افزایش بهره وری آن و زمینه حمایت از ثبات شغلی و حفظ اشتغال در کسب و کارها می شود.
به منظور حمایت از نیروی کار در سطوح ملی و بین المللی، کنوانسیون 155 ایمنی و بهداشت حرفه ای سازمان بین المللی کار در آذر 1400 به تصویب مجلس رسید و توسط رئیس جمهور برای اجرا به وزارت کار ابلاغ شد. این کنوانسیون، هر کشور عضو با توجه به شرایط و رویههای ملی و با مشورت سازمانهای کارفرمایی و کارگری منتخب، سیاست ملی منسجمی در زمینه ایمنی و بهداشت شغلی و محیط کار تدوین، اجرا و بهصورت دورهای بازنگری میکند. روند الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون ایمنی و بهداشت کار پس از طی مراحل قانونی و با حمایت شرکای اجتماعی به پایان رسید.
در همین راستا حبیب الله جلیلی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش حفاظت فنی و بهداشت حرفه ای وزارت تعاون، کار و حفاظت اجتماعی به نقش صنایع کوچک در پیشبرد اهداف اقتصادی و اهمیت توجه به کار پرداخت. . ایمنی در این صنایع می گوید: مقوله ایمنی و بهداشت حرفه ای بسیار مهم است و یکی از اهداف مرکز تحقیقات و آموزش حفاظت فنی و بهداشت کار، مشاوره ایمنی و آشنایی با آخرین اقدامات سایر واحدها و شرکت ها می باشد.
او از تمرین مرکز آموزش ایمنی و توانمندسازی کارفرمایان کارگاه های زیر 10 نفر وی همزمان با آغاز دهه مبارک فجر و اجرای موافقتنامه شماره 155 ایمنی و بهداشت حرفه ای اعلام و اعلام کرد:: همایش تبیین اردوی آموزشی ایمنی و توانمندسازی کارفرمایان همزمان با سراسر کشور در 31 استان کشور در 26 بهمن ماه سال جاری برگزار می شود و برنامه های این همایش با نواخته شدن زنگ ایمنی از سوی وزیر کار آغاز می شود و در ادامه دوره آموزشی ویژه کارفرمایان کارگاه های زیر 10 نفر. به منظور آشنایی با ضوابط و مقررات ایمنی کار و مطابق با الزامات تفاهم نامه به صورت همزمان در 31 استان کشور با حضور 6000 کارفرمای کارگاهی کوچک برگزار می شود.
به گفته جلیلی، بر اساس آمارهای منتشر شده، بیش از 90 درصد بنگاههای اقتصادی کشور را واحدهای کوچک و متوسط تشکیل میدهند و حمایت از صنایع کوچک در راستای تسریع رشد اقتصادی کشور همواره در دستور کار دولت سیزدهم بوده است.
در حال حاضر با راه اندازی مرکز تحقیقات و آموزش حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت کار، بستری برای استفاده از ظرفیت متخصصان این حوزه برای ارتقای دانش فنی کارگران به منظور کاهش حوادث و خسارات فراهم شده است. بر اساس آمار، بیش از 2000 مشاور خدمات حفاظت فنی و امنیتی با تجربه فراوان در کشور مشغول به کار هستند که باید از توانمندی ها و مهارت های آنها در این زمینه به درستی استفاده شود.
کارشناسان بر لزوم افزایش هر ساله کارگروه های بهداشت حرفه ای و حفاظت فنی در کارگاه های مشمول قانون کار تاکید دارند و معتقدند دانش آموزان باید در رشته های مرتبط با ایمنی آموزش ببینند تا بتوانند به عنوان نگهبان یا عناوین مشابه فعالیت کنند. در کارگاه ها
به گزارش ای بی اس نیوز، طبق ماده 95 قانون کار، کارفرما مسئول اجرای مقررات فنی و بهداشتی و ایمنی در محل کار بوده و موظف است به کارگران خود آموزش های ایمنی و همچنین ابزار و وسایل کار لازم را ارائه دهد. حفظ سلامت و ایمنی پرسنل.
انتهای پیام