پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

اختصاص 3 میلیون تن شیر برای تولید محصولات روستایی و بادیه نشین

09:41 02 اوت 1403

امیررضا شریکلو، عضو هیأت علمی پژوهشکده ملی تحقیقات علوم دامی کشور گفت: نتیجه 3 دهه تحقیقات کاربردی پژوهشکده ملی تحقیقات علوم دامی کشور برای شناسایی و ارتقای کیفیت لبنیات داخلی، تولید تجاری لبنیات داخلی بود. پنیرها در واحدهای صنعتی کشور.

شرکلو با بیان اینکه حدود 3 میلیون تن شیر در کشور به تولید محصولات روستایی و عشایری اختصاص دارد، اضافه کرد: بسیاری از آنها سابقه تولید چند صد ساله دارند و مورد پسند بازار هستند. اما عدم ارائه آن به مصرف کنندگان، دستگاه های نظارت بر سلامت و صنعت، ادامه تولید آن را به خطر انداخته است.

وی ادامه داد: در سه دهه گذشته پژوهشکده علوم دامی کشور و مراکز تحقیقاتی تابعه با اجرای طرح‌های عملی و عملی، تلاش‌های زیادی برای شناسایی، معرفی، تعیین کیفیت و بهبود روند تولید لبنیات بومی کشور انجام داده‌اند. پروژه ها. تمامی این تحقیقات منجر به ارتقای کیفیت و ایمنی این محصولات از جمله پنیر یقوان، پنیر سیه مزجی، پنیر کوزای، پنیر لاکتیک، پنیر خیکی و پنیر سلماس شده است.

یکی از اعضای هیئت علمی پژوهشکده علوم دامی کشور تاکید کرد: خوشبختانه تقاضای عمومی برای این محصولات از یک سو و معرفی آن به مصرف کنندگان و صنعت از طریق مصاحبه، انتشار مقالات علمی، رسانه های تبلیغاتی، برگزاری روز مزرعه، تدوین استاندارد ملی. و ثبت دانش بومی و از سوی دیگر تولید این محصولات در فهرست میراث فرهنگی ناملموس ملی برخی واحدهای صنعتی را به تولید تجاری ترغیب کرده است.

به گفته وی، در حال حاضر پنیر یقوان، سیهمزگی، خیکی، پنیر آروشه و پنیر سلماس به صورت تجاری در برخی شرکت های تولیدکننده لبنیات تولید و در بسته بندی های مناسب و مشتری پسند به بازار عرضه می شود.

شرکلو ابراز امیدواری کرد: با توجه به اینکه بسیاری از لبنیات بومی کشورمان در روستاها و مناطق بادیه نشین تولید می شود، تلاش برای بازاریابی و عرضه به بازار منجر به توسعه کارآفرینی و تضمین کیفیت محصولات داخلی و همچنین تولیدات داخلی می شود. گسترش مشاغل خانگی تایید شده برای غذا و دارو در جامعه روستایی.

یکی از اعضای هیئت مدیره پژوهشکده علوم دامی کشور گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده در پژوهشکده علوم دامی کشور، لبنیات بومی مورد مطالعه فاقد عوامل بیماری زا بوده و خواص فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آنها ثابت بوده است. با استانداردهای ملی

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

کاهش ۰.۰۱ درصدی نرخ بهره بین بانکی

در اولین هفته فروردین ماه، نرخ بهره ۲۳.۹۶ درصد بود که در پایان هفته دوم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *