اجرای کامل قانون برای تسهیل صدور مجوز قبل از پایان دولت
وزیر اقتصاد گفت: امیدواریم امسال با پایان یافتن قانون تسهیل در صدور مجوزها، تا قبل از پایان دولت اعلام کنیم که این قانون به طور کامل اجرایی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی امروز در جلسه شورای مقررات زدایی گفت: هر ساله حمایت جدی تری از سوی مقام معظم رهبری و دولت برای بهبود فضای کسب و کار داریم. سه سال اخیر را می توان نقطه عطفی در این حوزه دانست. شورای مقررات زدایی مسئول ترویج قانون است اما در عمل این فعالان اقتصادی و خود تشکل ها هستند که این چرخه را ترویج می کنند.
وی افزود: سالن اصناف در کنار دو سالن دیگر مدیریت را بر عهده دارد. امیدواریم در سال جاری با پایان یافتن قانون تسهیل صدور مجوز بتوانیم خدمت رئیس جمهور برسیم و تا قبل از پایان دولت گزارش دهیم که این قانون به طور کامل اجرا شده است.
پایان مهلت تبدیل پروانه کسب به شناسه یکتا در اردیبهشت ماه
امیر سیاح مدیر مرکز مقررات زدایی با بیان اینکه بسیاری از اتحادیه ها تلاش کرده اند 300 هزار پروانه کسب را به شناسه منحصربفرد تبدیل کنند، گفت: در حال حاضر در ابتدای کار برای تبدیل دو میلیون پروانه کسب به شناسه منحصر به فرد هستیم. » بزرگترین شرکت های کشور این کار را دنبال کردند. این کار آخرین مرحله قانون با هدف تسهیل صدور مجوزها را تشکیل می دهد.
این کمپین پس از عید سعید فطر آغاز شد و این کار باید تا 5 اردیبهشت به پایان برسد. اتحادیه ها دارای میز خدمات هستند و در حال آموزش هستند تا تا این تاریخ همه اتحادیه ها دارای یک شناسه منحصر به فرد باشند. خدمات دولتی برای اصنافی که شناسه منحصر به فرد ندارند حذف می شود.
سه ابهام اتاق اصناف در صدور شناسنامه منحصر به فرد
نوده فراهانی، رئیس خانه اصناف ایران با اشاره به اینکه حدود سه میلیون فعال صنفی داریم که تعدادی از آنها شناسنامه منحصر به فرد دریافت کرده اند، گفت: سوال اینجاست که آیا همه فعالان باید شناسنامه دریافت کنند؟ یا هر از چند گاهی همزمان با صدور پروانه. » آیا مدرک شناسایی منحصر به فرد نیز صادر شده است؟ سوال دوم این است که این شناسه چه سودی برای اصناف خواهد داشت؟ بحث دیگری وجود دارد: آیا بین فعالان مجاز و غیر فعال تفاوتی وجود دارد؟
تقویت کنترل union back با استفاده از یک شناسه منحصر به فرد
سیاح در پاسخ به شبهات اتاق شرکت ها گفت: تاکنون افراد با کد ملی احراز هویت می شدند اما فعالان اقتصادی کد خاصی نداشتند. قانون در سال 1400 این موضوع را به نام شناسه منحصر به فرد حل کرد. این شناسه به فعالان کمک می کند تا خدمات دولتی را به صورت آفلاین دریافت کنند. همچنین امکان شناسایی افراد فاقد شناسنامه برای اصناف و اتحادیه ها وجود دارد.
وی گفت: شناسه یکتا برای فعالان اقتصادی الزامی است و در بحث قانون پایانه های فروشگاهی نیز ملاک است. بنابراین اگر فردی مجوز نداشته باشد از دریافت خدمات دولتی منع می شود. مثلاً اگر بنزین ارزان دریافت کرده باشد دیگر نمی تواند این کار را انجام دهد. این موضوع در نهایت مردم را مجبور به اخذ مجوز می کند که این امر باعث تقویت پشت کنترل اتحادیه ها می شود.