یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

اجرای طرح پرواربندی یک میلیون راس دام عشایری در دستور کار سازمان امور عشایری قرار گرفت.

ای بی اس نیوز/ مرکز معاون امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: اجرای طرح پرواربندی حدود یک میلیون رأس دام عشایری طی یک تفاهم نامه چهارجانبه در دستور کار قرار دارد.

مهدی میزبان عصر یکشنبه 9 مهرماه در جلسه شورای عشایری استان مرکزی که در منطقه عشایری خان کهریز شهرستان زرندیه برگزار شد، گفت: به دلیل بروز مشکلات خشکسالی و تنش آبی ، به دنبال جایگزینی فعالیت های اقتصادی و مشاغل به نفع عشایر منطقه است. ما محصولات دامی تولید می کنیم.

وی اجرای چندین برنامه در سطح ملی را برای تحقق این امر مهم برشمرد و گفت: اجرای طرح پرواربندی حدود یک میلیون راس دام عشایری بر اساس تفاهم نامه چهارجانبه این سازمان با اتحادیه مرکزی دام. معاونت حمایت از مشاغل اصلاحی و دامی وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار قرار دارد.

مرزبان گفت: در این زمینه عشایر برای پرواربندی هر دام 180 کیلوگرم خوراک دام (جو) با بازپرداخت به مدت چهار ماه دریافت می کنند و پس از تحویل دام به کشتارگاه مورد تایید حمایت دامپروری، ورودیه را پرداخت می کنند. هزینه .

وی با اشاره به تقاضای عشایر استان مرکزی برای دریافت علوفه با نرخ یارانه ای، افزود: از سال گذشته با حذف ارز ترجیحی، دیگر علوفه یارانه ای وجود ندارد، اما سازمان امور عشایری توانست علوفه را تهیه کند. 50 هزار میلیارد ریال از شورای عالی اقتصاد برای تامین علوفه ویژه عشایر.

وی بیان کرد: تاکنون مبلغی از این اعتبار به سازمان عشایر اختصاص نیافته است اما در تلاش هستیم تا برای تخصیص آن موافقت شود تا با واسطه گری تعاونی ها در اختیار عشایر قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه بزرگترین طرح تامین آب شرب عشایر شمال کشور در استان مرکزی و در منطقه 14 محله عشایری شهرستان زرندیه اجرا شد، افزود: تامین تمامی نیازهای عشایر در منطقه زیرسازی راه و آب شرب با اعطای اعتبارات لازم اجرا می شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز اعلام کرد: امیدواریم با پیگیری های لازم، منابع مجوز سفر رئیس جمهور به گونه ای تخصیص یابد که پاسخگوی مطالبات عشایر باشد. در حوزه های زیرساختی و تامین سوخت محقق خواهد شد.

اسدی افزود: برای تسریع در حل مشکلات این قشر باید کارگروهی تشکیل شود تا این چالش ها به صورت مستمر توسط دستگاه های عضو شورای عشایری استان بررسی و رصد شود.

فرماندار زرندیه نیز گفت: اجرای طرح هادی، گازرسانی، اصلاح آنتن دهی تلفن همراه، ایجاد زیرساخت اینترنت و فیبر نوری در روستاها و مناطق عشایری از نیازهای اساسی مهم ترین عشایر این شهرستان است.

ابوالقاسم مهری افزود: رفع مشکلات عشایر زمینه تقویت تولید آنها را فراهم می کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، در حاشیه این نشست فاز سوم طرح آبرسانی در 14 محله قشلاگی شهرستان زرندیه از جمله مناطق عشایری استان مرکزی به بهره برداری رسید.

این پروژه با 94 میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور و منابع ارزش افزوده استانی ساخته شد.

در این مرحله از طرح، 17 کیلومتر شبکه توزیع آب شرب در 14 منطقه قشلاگی و سه مخزن 50 و 70 مترمکعبی برای ذخیره آب مورد نیاز ساکنان قشلاق های موسیلو، فولادلو و گل چشمه احداث شده است.

با اجرای این طرح 200 خانوار عشایری استان مرکزی ساکن شهرستان زرندیه با جمعیتی حدود 2000 نفر و 150000 راس دام از آب شرب سالم و پایدار بهره مند شدند.

در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان مرکزی در سال 1401 حدود 2800 میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت های عشایر این استان مصوب شد که 850 میلیارد ریال آن برای اجرای طرح های تامین آب است.

تاکنون 60 میلیارد ریال از مجموع اعتبارات مصوب تخصیص یافته و با توجه به اهمیت و ضرورت تمام این اعتبار صرف اجرای طرح های آبرسانی در 14 محله عشایری شهرستان زرندیه شده است.

جامعه عشایری استان مرکزی دارای جمعیتی تقریبی 4000 نفر است که در بین 763 خانوار پراکنده شده اند و 90 درصد این قشر در شهرستان های ساوه و زرندیه و 10 درصد در شهرستان های خمین و دیلیجان قرار دارند.

عشایر استان مرکزی با گله ای 350 هزار راس 25 درصد از تامین گوشت قرمز و لبنیات استان را به خود اختصاص می دهند. میانگین دام هر خانوار عشایری 190 راس در کشور و 290 راس در استان مرکزی است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *