اخبار اقتصادی روز

اجرای شفافیت و حق انتخاب مودیان مالیاتی برای هزینه های مالیاتی خود

معاون سازمان امور مالیاتی گفت: مردم با تعیین هزینه های مالیاتی از هزینه مالیات پرداختی خود مطلع می شوند که این امر موجب افزایش اعتماد آنها به سازمان امور مالیاتی می شود.

اجرای شفافیت و حق انتخاب مودیان مالیاتی برای هزینه های مالیاتی خود

گزارش خبرگزاری صداوسیما ،شهر رسانه مالیاتی ایران حمید بهزادی معاون ترویج مالیاتی رئیس سازمان امور مالی افزود: درآمد مالیاتی نیمی از هزینه های بودجه کشور را شامل می شود که شامل حقوق و هزینه های درمانی است که دولت به بیمارستان ها، درمان و آموزش و پرورش می دهد. این پشتیبانی رایگان و نخبه ارائه می دهد. و خیلی بیشتر.

وی گفت: در تدوین قوانین مالیاتی و اجرای قوانین در این حوزه در دولت سیزدهم عدالت اولویت داشت. به همین دلیل بیشترین مالیات از افراد ثروتمند و پردرآمد یعنی حدود یک سوم جمعیت کشور اخذ می شد. درآمد مالیاتی از 800 شرکت خصوصی و خصوصی اخذ می شود و اصناف و بنگاه ها مالیات کمتری می پردازند، اما اصناف و شرکت ها نقش خود را در تامین منابع مالیاتی به خوبی ایفا کرده اند و دولت را تنها نگذاشته اند.

بهزادی با اشاره به اینکه در سال های اخیر اهمیت نقش مالیات در تامین اعتبارات توسعه کشور با ترک وابستگی به نفت مشخص شده است، گفت: آنچه کمتر پرداخت می شود، اعلام میزان مصرف این مالیات است. منابع به مردم، البته برای ارائه این گزارش‌ها مقاومت وجود دارد، اما اتفاقی که در دولت سیزدهم افتاد این بود که یکی از برنامه‌های سازمان گزارش‌دهی به مردم از هزینه‌های مالیات‌های پرداختی بود. با موفقیت انجام شد.

معاون عمومی‌سازی مالیاتی، رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: با شفاف‌سازی هزینه‌های هزینه‌های مالیاتی، پروژه‌های عمرانی دریافت‌کننده کمک‌های مالیاتی در حال اجرا یا تکمیل است، از جمله پروژه‌های عمرانی که به لطف بودجه‌های مالیاتی در شهرداری‌ها در حال تکمیل است. با توجه به این هدف سازمان سازمان امور مالیاتی باید این موارد رسانه ای و اطلاع رسانی شود.

وی همچنین گام های 5 گانه دولت سیزدهم برای رواج مالیات ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: اولین گام حرکت از درآمدهای نفتی به سمت درآمدهای پایدار است به گونه ای که نیمی از بودجه هم اکنون از طریق مالیات تامین می شود. گام دوم شامل تعیین مالیات بر شرکت‌های بزرگ دولتی با ایجاد پایه‌های مالیاتی جدید برای کاهش فشار بر مردم بود که به شرکت‌ها، شرکت‌ها و مودیان مالیاتی کوچک این امکان را داد که ضمن کمک به این سازمان، بار کمتری را متحمل شوند.

بهزادی گام سوم را نیز تشریح کرد و افزود: گام بعدی و سوم در ساماندهی امور مالیاتی، ساده سازی مالیات استانی برای مودیان خرد بود و این امر با استفاده از ابزارهایی مانند تبصره بند 100 و بسیاری از مودیان خرد انجام شد. آنها پذیرفتند که این موضوع نیاز به کار کارشناسی دارد تا مبالغ ناچیز با مشکل سازمانی و نظام مالیاتی مواجه نشود.

معاون سازمان امور مالیاتی با اشاره به مرحله چهارم دولت سیزدهم درباره مالیات های دریافتی از مردم گفت: دولت در حوزه های مختلف از جمله تکمیل طرح های مالیاتی و یا در حوزه آموزش رایگان هزینه کرد گزارش دهی به مردم و اطلاع رسانی آنها باعث می شود مردم دید مثبتی نسبت به نظام مالیاتی کشور داشته باشند. به عنوان مثال نحوه پرداخت مطالبات دولت از تولیدکنندگان گندم و اجرای تبصره 8 قانون هدفمندی یارانه ها که از محل مالیات پرداخت می شد.

وی در ادامه از گام پنجم، ساماندهی امور مالیاتی را آرزوی دیرینه همه نخبگان و فعالان مالیاتی خواند و افزود: مردم به جای هزینه، مالیات خود را تعیین کنند. یکی از انگیزه های اخذ مالیات از مردم و ایجاد انگیزه در پرداخت مالیات و درک نقش خود و نحوه مشارکت در اقتصاد است. مودیان خرد اکثراً شرکت های مشمول تبصره ماده 100 هستند و مالیاتی که برای آنها محاسبه می شود، در صورت عدم اعتراض، امکان انتخاب پروژه عمرانی در استانی برای آنها وجود دارد و تصمیم می گیرند مالیات خود را در این طرح هزینه کنند. البته مقاومت هایی نیز شکل گرفت، اما طبق آیین نامه مصوب هیات وزیران و با هماهنگی وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه، این پروژه به مرحله اجرا رسیده است.

معاون سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در حال حاضر در ابتدای رواج مالیاتی هستیم و برای موفقیت این موضوع باید صبور باشیم اما مفتخریم که در دولت سیزدهم نگاه نکرده ایم. مردم را کمک کننده دولت می دانستیم، اما نگاه ما به مردم به عنوان بخش فعال حاکمیت منشأ قوانین و سازوکارهای مهمی بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *