پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

اجرای سیاست‌های یارانه‌ای و مدیریت مصرف، عامل اصلی خودکفایی برنج است.

08:30 06 اوت 1403

محمد جواد خاکزاد در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: برنج یکی از کالاهای اساسی در حوزه کشاورزی و اولویت سبد خانواده است که با اجرای سیاست های حمایتی در این بخش به راحتی می توان به آن دست یافت.

به گفته وی، امروزه در دنیا تولید در واحد سطح با دانش تغذیه مناسب و علم ژنتیک نتایج خوبی به دست آورده است و هم اکنون در شمال و جنوب کشور به دلیل وجود دما و رطوبت مناسب امکان پذیر است. تا در تامین آسان برنج مورد نیاز به خودکفایی برسند.

خاکزاد ادامه داد: طبق آمار در سال های گذشته 600 تا 800 هزار تن کسری تولید داخلی با واردات تامین می شد اما امسال با توجه به شرایط مساعد تولید، برآوردها حاکی از آن است که کمتر از 500 هزار تن نیاز به واردات خواهیم داشت، اما اگر مدیریت مصرف سرانه ضروری است زیرا اگر نتوانیم مصرف سرانه را مدیریت کنیم حتی با افزایش تولید هرگز به خودکفایی نخواهیم رسید.

مشاور اتاق انجمن های صنفی کشاورزی افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی استان های شمالی و خوزستان در جنوب کشور می توان با استفاده از ارقام پرمحصول و مدیریت تولید به خودکفایی دست یافت، زیرا برنج جزء ملزومات است. تولید – محصول. آنها در دما و رطوبت بالا تولید می شوند، تنها مشکل رسیدن به خودکفایی است که اگر از ژن برای کوتاه کردن دوره تولید مثل استفاده کنیم امکان پذیر است. اما دستیابی به این موضوعات در گرو سیاست های حمایتی دولت و ایجاد زیرساخت های لازم است.

افزایش 20 درصدی تولید برنج

وی ذخیره سازی باران های پاییزی و زمستانی در سدها را برای کاهش استفاده از منابع آب زیرزمینی مورد تاکید قرار داد و افزود: با تولید نهال در مراکز خدمات خودکار و انتقال آن به شالیزارها می توان عملکرد تولید را افزایش داد.

خاکزاد با اعلام رشد 15 تا 20 درصدی تولید برنج گفت: امسال شرایط جوی و بارندگی های روزهای اخیر نیز در دومین کاشت برنج در مازندران موثر خواهد بود.

مشاور اتاق انجمن های صنفی کشاورزی درباره آخرین وضعیت بازار برنج افزود: طی سه سال گذشته در شرایط کنونی که قیمت برنج نبود، برنج کیلویی 80 تا 90 هزار تومان فروخته می شد. بیش از 75 هزار تومان و هر کیلو برنج بسته بندی شده در فروشگاه ها 120 و 130 هزار تومان به فروش می رسد در حالی که سوال اینجاست که با بسته بندی چه مقداری باید به قیمت نهایی اضافه شود. باید گفت قیمت برنج در کشور ما به گونه ای است که محصول ارزش افزوده لازم را ندارد و به جای اینکه به سرمایه بیفزاید، میزان بدهی را افزایش می دهد.

توافق خرید برنج راهکار مناسبی برای خروج بازار از رکود است

وی درباره آخرین اتفاق توافق خرید برنج در فصل برداشت افزود: چندین سال از قیمت گذاری محصول می گذرد و وزارت جهاد قیمت گذاری و بسته حمایتی را انجام نداده است، این در حالی است که سازمان های دولتی و تعاون روستایی به سازمان ها توهین می شود و تنها 2 تا از بازار تا زمانی که کارمزد بانکی دریافت کنند مدیریت می شود.

به گفته خاکزاد، اعلام خرید توافقی بازار را از رکود خارج می کند، بنابراین دولت باید به خرید توافقی پایان دهد، زیرا پرداخت تسهیلات بانکی با نرخ 23 درصد چاره ساز نیست.

مشاور اتاق سندیکاهای کشاورزی ادامه داد: از ابتدای قانون واگذاری به دنبال حمایت از تولیدکنندگان بودیم اما با این مدل اداری نمی توان از تولید حمایت کرد و اگر به دنبال تنظیم بازار هستیم، دولت باید برای افزایش تولید و عرضه تلاش کند. با این حال، بسیاری از موقعیت های بازار به کمبودها ارتباطی ندارند و به مسائل مدیریتی بستگی دارند.

خاکزاد گفت: مطالبه این است که دولت با کمک تشکل های کشاورزی مسیر را طی کند و تصمیم گیری در زمینه تنظیم بازار و صادرات هل را به اتاق اصناف بدهد.

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *