یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران گفت:

کاوه گفت: حاصل باندها و باندها این است که یک نفر حتی اگر فعالیت اقتصادی نداشته باشد و اتفاقاً در رأس مجلس بنشیند، رئیس یک گروه می شود.
امیرحسین کاوه، عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا، درباره لزوم تغییر در اتاق بازرگانی و مشکلات بخش خصوصی کشور گفت: اتاق، مجلس بخش خصوصی نیست. و نه ابزاری برای قانونگذاری یا اجرای نظر آن.
اتاق فقط یک مشاور است و می تواند در نقش مشورتی پیشنهاد دهد
معلوم نیست او به آن گوش دهد یا نه، بنابراین نباید توقعاتمان را بالا ببریم.
وی ادامه داد: این صداها مربوط به اتفاقات درونی آن است، این اتفاقات آنقدر مهم شده که اتاق را از کارکرد اصلی خود خارج کرده است.
بنابراین لازم است ابتدا این قطعه روشن شود و سپس از دولت و سایر وزارتخانه ها شفاف سازی شود.
دبیر سابق سندیکای پایپ و پروفیل اضافه کرد: ابتدا باید شایستگی خود را به دولت ثابت کنیم و بگوییم مشاور مورد اعتماد شما هستیم سپس با استفاده از نخبگان اتاق پیشنهادات سازنده داشته باشیم.
آن وقت به دولت ثابت می شود که ما با نظام کشور همدل هستیم.
کاوه با اشاره به نقش مشورتی اتاق در حل مشکلات بخش خصوصی گفت: به عنوان مثال در زنجیره تامین فولاد در بالادست و پایین دست مشکلاتی وجود دارد اما تاکنون هیات مدیره نتوانسته به نتیجه برسد. و حرف او و فقط کلمه پایین را بگوید. دستی و بالادستی های صنعت فولاد به دولت می گذرد اما اظهار نظر نمی کند. چون می ترسد وقتی اتاقی نقطه ضعف دارد یکی از طرفین ناامید شود و به نظرات کارشناسی خودش اعتماد نداشته باشد، سعی می کند همه را راضی کند و در این بین مشکلی حل نمی شود و اتاق عمل می کند. وظیفه اصلی آن مشاوره دادن به دولت در زمینه آهن و فولاد است که اینطور نیست.
وی با اشاره به لزوم امنیت و آرامش برای جذب سرمایه گذاری خارجی گفت: از سوی دیگر اتاق بازرگانی بهتر از هرکسی می داند که امنیت و آرامش مهمتر از نان صنعت و امور کشور است. امنیت و آرامشی که سرمایه گذاران خارجی وارد می شوند کشور زیر سایه دولت و سیستمی که سرمایه گذار خارجی حاضر به انعقاد قرارداد است به ثبات می رسد، اما دیده ایم که برخی از روسای جمهور که در رأس آنها نیز نشسته اند. مجلس به جای اینکه به دنبال آرام کردن فضا باشد، با نظرات و توئیت های خود، دو قطبی شدن را تشدید کردند.
کاوه تصریح کرد: اگر دوست و مدیر بخش خصوصی نیستید پس هدف از این کامنت ها و توییت ها چیست؟
بارها اعلام شده که اتاق باید از فعالیت سیاسی دوری کند، این وظیفه اتاق نیست، اما دیدیم آقایانی که در راس هستند از طرف بخش خصوصی چه موضعی گرفته اند.
این عضو اتاق شفاف با انتقاد از برخی اعضایی که خود را نماینده بخش خصوصی می دانند اما سابقه فعالیت اقتصادی ندارند، گفت: بخش خصوصی ایران بسیار غنی است و واحدهایی هستند که بیش از هزار کارگر دارند اما به جای مدیران این واحدها که هر روز همه مشکلات و موانع را با تمام وجود احساس می کنند، افرادی حضور دارند که حتی 10 کارگر ندارند یا گردش مالی آنها از یک خواربارفروشی کمتر است.
وی ادامه داد: نتیجه باندها و باندها این است که یک نفر حتی اگر فعالیت اقتصادی نداشته باشد رئیس یک گروه می شود و اتفاقاً در رأس مجلس می نشیند و حتی اعضای گروه خود را تحقیر می کند.
عضو موسس انجمن ایستانا گفت: اتاق واقعی که نماینده بخش خصوصی است باید متشکل از افرادی باشد که روزانه در سطح کلان با تجارت و صنعت سروکار دارند، بنابراین اگر تصمیمی به ضرر صنعت و بازرگانی گرفته شود. خواهند بود بنابراین برای حفظ خود از تصمیمات نادرست دولت یا سایر نهادها جلوگیری میکنند و چون مشکلات را با جان و دل احساس میکنند توصیهها و راهکارهای درست را ارائه میکنند.
absnews