وی افزود: کل واردات سنگال در سال 2021 بالغ بر 10 میلیارد و 300 میلیون دلار است که شامل 8 میلیارد دلار کالای مورد نیاز این کشور و 2 میلیارد و 300 میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی به ترتیب فرانسه، چین، هند، روسیه و نیجریه است. ، پنج تامین کننده کالاهای مورد نیاز سنگال در سال 2021 بودند. تجارت ایران و سنگال در سال 1400 به ارزش 2 میلیون و 400 هزار دلار رسید که 50 درصد آن سهم صادرات قطعات خودرو و موتورسیکلت و 17 درصد از آن است. این سهم سهم صادرات مواد غذایی است. همچنین میزان واردات سنگال به ایران در سال 1400 حدود 370 هزار دلار بوده است اما متاسفانه در ده ماهه امسال صادرات از ایران به سنگال کاهش یافته و به 593 هزار دلار رسیده و وارداتی از آن کشور صورت نگرفته است.
انتهای پیام
قائم مقام و سخنگوی باشگاه بازرگانی ایران و آفریقا گفت: یکی از مهمترین پروژه های سرمایه گذاری ایران در آفریقا، راه اندازی کارخانه ایران خودرو در سنگال با نام “سنیران خودرو” است که در این بازدید در حال حاضر نیمه فعال است. در این هیئت به ایران، علاوه بر تقویت روابط تجاری، رسیدگی به مسائل و موانع تجاری جاری بین دو کشور نیز در دستور کار فعالان اقتصادی و تجاری و همچنین مقامات دو کشور مورد تاکید قرار خواهد گرفت.
قائم مقام باشگاه بازرگانی ایران و آفریقا درباره اهمیت سنگال گفت: سنگال کشوری با 17 میلیون نفر جمعیت در غرب آفریقا است که 90 درصد آن مسلمان هستند، این کشور با کشورهای موریتانی، مالی، گینه، 200 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد. گینه بیسائو و اقیانوس اطلس. همسایه است و دروازه 15 کشور آفریقایی است که حداقل هزینه ورودی دارند و ورود تجار از سنگال به این کشورها مزیت است. درآمد این کشور به ترتیب از کشاورزی، صنعت و خدمات است و بادام زمینی، ارزن و ذرت از محصولات کشاورزی این کشور هستند.
قائم مقام باشگاه بازرگانان ایران و آفریقا گفت: هیات عالی رتبه اقتصادی سنگال به ریاست مشاور ارشد رئیس جمهور و رئیس اتحادیه بازرگانان کشور امروز در راس هیاتی وارد تهران شد.
لطیفی در خصوص میزان تجارت خارجی سالانه سنگال گفت: مجموع تجارت سنگال در سال 2021 به 15 میلیارد و 700 میلیون دلار رسید که صادرات کالا از این کشور حدود 4.5 میلیارد میلیون دلار و صادرات خدمات فنی و مهندسی نیز می باشد. همچنین حدود 900 میلیون دلار. عمدهترین محصولات صادراتی این کشور نفت، انواع ماهی، مواد معدنی و شیمیایی، سنگها و فلزات گرانبها است و سه کشور مالی، هند و سوئیس سه مقصد اول صادرات کالا بودند. از سنگال
وی افزود: هیئت سنگال به دعوت باشگاه تجاری ایران و آفریقا متشکل از شرکت های خودروسازی، واحدهای تولید فولاد، شرکت های تولید و صادرات مواد غذایی، شرکت های تولید میوه و تره بار، واحدهای تولید نساجی و پوشاک، واحدهای تولید روغن پتروشیمی و صنعتی، شرکت ها از فراش، شرکت های دانش بنیان، واحدهای تولید شیر خشک بازدید و با شوراهای استانی اتاق های بازرگانی، اتاق اصناف کشور، خانه صنعت معدن کشور و تشکل های ملی کشاورزی و غذایی مذاکره خواهند کرد. اگرچه تا زمان نهایی شدن مذاکرات نمی توان با قطعیت از دستاوردهای این سفر صحبت کرد، اما بازدید و دیدار با خودروسازان ایرانی می تواند منجر به از سرگیری فعالیت خطوط تولید خودروی ایران در این کشور یا در این کشور شود. حتی برای صادرات خودروهای ایرانی در سنگال
سید روح الله لطیفی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، توضیح داد: هیئت تجاری سنگال به مدت 10 روز با تشکل های تجاری و تولیدی کشور، روسای واحدهای تولیدی و مسئولان مرتبط با حوزه بازرگانی و غرب آفریقای غرب به ریاست جمهوری برای افزایش مبادلات تجاری کشور اقدام کردند. آقای شیخ سیسه مشاور عالی اقتصادی رئیس جمهور و رئیس اتحادیه این کشور دیدار خواهند کرد.