جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

آیا تصمیمات خاندوزی و صالح آبادی باعث کاهش نرخ دلار می شود؟

در این میان نمایندگان به بررسی وضعیت بازار ارز از موضوعات مختلف پرداختند که یکی از انتقاداتی که در این زمینه مطرح می شود چند نرخی بودن دلار است; به گفته حجت الاسلام علیرضا سلیمی، یکی از اعضای هیئت رئیسه شورای اسلامی، در حال حاضر هفت نوع نرخ ارز در بازار وجود دارد.

در میان این انتقادها صالح آبادی و خاندوزی از عملکرد خود دفاع کردند و خاندوزی استقراض صفر دولت از بانک مرکزی را از اقدامات موثر و مثبت تیم اقتصادی عنوان کرد. صالح آبادی همچنین اعلام کرد که برای برقراری ثبات بازار ارز برنامه های متعددی از جمله بحث سیاست های پولی یا ثبات اقتصاد کلان، نقدینگی و تورم را دنبال می کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی: تعادل در بازار ارز وظیفه همه نهادهاست

علاوه بر این، یکی از نگرانی‌های نابسامانی در بازار ارز، افزایش قیمت‌های دیگر تحت تأثیر افزایش نرخ ارز است که کاظم دلخوش نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: در شرایطی که همه اجناس یک شبه با افزایش نرخ ارز گران می‌شوند، هر باهوشی در چنین شرایطی به دنبال تبدیل سرمایه و حفظ ارزش آن است.

صالح آبادی در خصوص انتقادات وارده به سامانه نیما و قیمت ارز در این سامانه، گفت: بانک مرکزی دستوری در این سامانه انجام نمی دهد و در این سامانه صادرکنندگان مختلف عرضه کننده هستند و نرخ صادرکنندگان نفت و غیرنفتی است. متفاوت هستند.

سوالی که بارها از سوی کارشناسان اقتصادی مطرح شده است این است که چند نرخی بودن دلار و فاصله بین این نرخ ها شرایط را برای سوء استفاده ایجاد می کند.

علاوه بر این، یکی دیگر از انتقادات مطرح شده تفاوت نرخ دلار در سامانه نیما و بازار آزاد است که علی بابایی کارنامی -عضو کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی- در این خصوص از تفاوت نرخ خبر داد. قیمت دلار در سامانه نیما و بازار آزاد یکسان است، شکافی که در گذشته بین نرخ ارز 4200 تومانی و آزاد وجود داشت، وجود داشت.

تبادل شکایات مجلس صالح آبادی

به گزارش ای بی اس نیوز، بازار ارز در پاییز امسال با افزایش قیمت قابل توجهی مواجه شد. مشکلی که رئیس کل بانک مرکزی آن را دلیل افزایش دستمزد کارگران، نوسانات فصلی، افزایش نرخ سود و تقویت دلار آمریکا و ناآرامی های اخیر می داند، اما کارشناسان علت افزایش قیمت ارز را دلایل دیگری از جمله می دانند. به عنوان عدم مدیریت و نظارت بر این بازار، انتظارات تورمی، نقدینگی و…

در میان سخنان رئیس کل بانک مرکزی، نکته حائز اهمیت استفاده از سود بانکی برای مدیریت بازار ارز است. سوالی که در روزهای اخیر در شبکه بانکی مطرح شده و بانک مرکزی عملا دیروز با صدور گواهی سپرده عمومی با نرخ ۲۳ درصد نسبت به افزایش نرخ سود بانکی چراغ سبز نشان داد.

رئیس کل بانک مرکزی اگرچه مسئولیت اصلی نظارت و مدیریت بازار ارز را بر عهده دارد، اما از سایر نهادها خواست تا به تعادل بازار ارز کمک کنند و مدیریت و کنترل عدم تعادل بانکی را در مدیریت ارز موثر دانست. بازار ارز

صالح آبادی هفته گذشته در نشست خبری خود اعلام کرد که بانک مرکزی معتقد به اصلاح نرخ سود است، اما این امر منوط به تصمیم شورای پول و اعتبار است که در این خصوص پیگیری می کنیم. پس از این موضوع صحبت هایی مبنی بر افزایش 5 درصدی سود بانکی مطرح شد که صالح آبادی این افزایش را تکذیب کرد و اعلام کرد در حال حاضر نرخ مشخص جدیدی برای سود سپرده ها تعیین نشده است و بر این اساس نمی توان حدس زد. در مورد افزایش پنج درصدی سود بانکی، اما گزارش های غیررسمی حاکی از تصویب شورای ارز و اعتبار با افزایش سود بانکی است.

در شرایط وضعیت قیمتی بازار ارز، نمایندگان مجلس صدای انتقاد از عملکرد بانک مرکزی و وزارت اقتصاد را بلند کردند، این دو تن از مدیران اقتصادی با حضور در مجلس از عملکرد خود نسبت به فعلی دفاع کردند. وضعیت و افزایش نرخ سود بانکی برای مدیریت این بازار و همچنین پیشنهاد تسریع در تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه به منظور کاهش رفتارهای سفته بازی در بازار سکه و ارز.

در شرایطی که صالح آبادی وعده داده بود بازار ارز به تعادل می رسد، دلار وارد کانال 40 هزار تومانی شد و در نهایت صدای اعتراض نمایندگان مجلس و رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد فراخوان شد. صحبت. مجلس پاسخ دهد.

همچنین مسئولان مالیات بر عایدی سرمایه را در کاهش رفتارهای سفته بازی در بازار سکه و ارز موثر می دانند که خاندوزی در نامه ای به رئیس مجلس خواستار تسریع در تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه که در مجلس به تصویب رسیده است، شد. زمان طولانی.

افزایش سود بانکی و کنترل دلار سرکش؟

از سوی دیگر در حالی که صالح آبادی دلایل افزایش نرخ ارز را افزایش دستمزد کارگران، ناآرامی ها و تقویت دلار می داند، برخی از نمایندگان این دلایل را خنده دار می دانند و اصل ملی عوامل کاهش ارزش پول تورم ناشی از کسری بودجه، ساختار بودجه و عدم تعادل بودجه است.

در این زمینه، نظارت بانکی نشان داده است که در صورت افزایش نرخ سود بانکی، این نرخ باید سه تا پنج درصد افزایش یابد که صدور گواهی سپرده عمومی با نرخ 23 درصد به نوعی مؤید آن است. سوال است و باید منتظر باشیم که آیا بانک مرکزی طی چند روز آینده نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری را به طور رسمی تغییر خواهد داد و این تغییر دیرهنگام چقدر می تواند مانع از حرکت وجوه به بازار ارز از طلا و سکه شود. و سرمایه گذاری در بانک ها را جذاب تر کند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *