ای بی اس نیوز/خوزستان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از آغاز اجرای طرح مطالعاتی زنجیره ارزش افزوده استراتژیک خرما در استان خبر داد و گفت: خوزستان دومین کشور تولید خرما در کشور است.
محمد حسنی نسب در جلسه کارگروه تخصصی نخیلات ضمن ارائه گزارشی از وضعیت نخیلات استان گفت: سطح زیر کشت خرما در استان خوزستان 42 هزار هکتار است که 36 هزار هکتار آن است. اختصاص داده شده به کشت خرما. درختان خرمای بارور
وی با بیان اینکه خوزستان با تولید 277 هزار تن خرما در سال گذشته رتبه دوم کشور را کسب کرد، گفت: امسال 302 هزار تن خرما از باغات استان برداشت شد که نسبت به سال گذشته 8 درصد افزایش داشت.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، حسنی نسب گفت: 90 درصد خرمای استان در شهرستان های آبادان، خرمشهر، کارون، شادگان و بهبهان تولید می شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان انواع خرمای تولیدی استان را برشمرد و خاطرنشان کرد: از کل خرمای تولیدی 180 هزار تن رقم اوتامران، 65 هزار تن رقم برهی و 55 هزار تن سایر ارقام است. از جمله کبکاب، بریم، زاهدی و عوایدی. و مدتی گذشت.
وی با اشاره به انواع محصولات برداشت شده از باغات استان گفت: 70 هزار تن خرمای خشک و تر برای عرضه مستقیم، 100 هزار تن خرمای استعمار خریداری شده توسط سازمان ها، 40 هزار تن خرمای صنعتی و سنتی برای کارگاه ها و 90 هزار تن خرما. . برای کارگاه ها بسته بندی ها برای مصرف تازه خریداری می شوند.
حسنی نسب طرح مطالعاتی زنجیره ارزش استراتژیک خرما در استان را برشمرد و افزود: این طرح به همراه زنجیره ارزش شیلات جزو زنجیره های منتخب و اولویت دار استان محسوب می شود.
وی از جمله معیارهای انتخاب بخش های استراتژیک، وجود نهاده ها، وضعیت مطلوب صنایع تبدیلی و بسته بندی با تولید 300 هزار تن و ظرفیت خالی 240 هزار تن و تولید تجاری بیش از 30 رقم را برشمرد. تاریخ. در استان و اعلام کرد: وجود بازار صادراتی، اقلیمی، آب و هوایی، شرایط بارندگی، دسترسی به آب و امکان ایجاد ارزش افزوده با فرآوری و بسته بندی محصولات از منظر صادراتی را می توان از دیگر معیارهای انتخاب این زنجیره دانست. برای استان
حسنی نسب ظرفیت های تولید خرما در استان را افزایش سطح زیر کشت و افزایش بهره وری برشمرد و گفت: نخیلات زمینه اشتغال 23 هزار نفر به صورت مستقیم و 20 هزار نفر را به صورت غیر مستقیم در استان فراهم کرده است.
وی به مسیرهای توسعه صنعت خرمای استان اشاره کرد و گفت: از جمله این مسیرها می توان به صنایع تبدیلی و تکمیلی زنجیره های صنعتی خرما، توجه به ارقام پرمحصول و کسب بازارهای داخلی و توجه به ارقام با مزیت صادرات و کشف بازارهای جدید داخلی و خارجی.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: امیدواریم استان خوزستان با انجام عملیات زیرساختی و دستیابی به رشد تولید به جایگاه واقعی خود در تولید و صادرات دست یابد.
انتهای پیام