آب دریای عرب به احیای زاینده رود کمک می کند
انتقال آب از دریای عرب بخشی از طرح احیای زاینده رود است. با اجرای مرحله اول برداشت آب از زاینده رود توسط صنایع متوقف می شود و در مرحله دوم علاوه بر آب صنعتی، آب مازاد آن برای شرب، کشاورزی و حفاظت از محیط زیست استفاده می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، مطابق با اجرای این طرح، در مرحله اول انتقال آب، سالانه 70 میلیون مترمکعب آب و در مرحله دوم، 400 میلیون مترمکعب آب از عربی منتقل می شود. دریا به اصفهان. هزینه اجرای فاز اول این طرح 25.5 میلیارد تومان و فاز دوم 113 میلیارد تومان است و کل هزینه اجرای این دو فاز توسط صنایع بزرگ استان اصفهان تامین می شود.
عملیات اجرایی فاز اول این پروژه از مهر 1401 آغاز و در دولت سیزدهم به پایان رسید و هم اکنون در 24 نقطه فعال با حضور 14 پیمانکار در حال تکمیل است. اصفهان 980 کیلومتر طول دارد و تاکنون 520 کیلومتر مسیر پاکسازی، 420 کیلومتر حفاری و 214 کیلومتر خط لوله انجام شده است.
اجرای این طرح تنها با هدف تامین آب صنایع موجود در استان خواهد بود و طرح توسعه واحدهای صنعتی آبخوان در دستور کار قرار ندارد. به گفته علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، حجم آب انتقالی از دریای عرب به استان اصفهان پس از اتمام پروژه سالانه 400 میلیون مترمکعب است. مصرف عمده این آب در بخش صنعتی خواهد بود و بخشی نیز برای آب شرب این منطقه در نظر گرفته شده است که می توان از آن در کشاورزی مولد استفاده کرد.
به گفته وی، اگر به نقطه مقایسه برسیم، این مقدار آب تقریباً معادل 70 درصد آب شرب یا بخش قابل توجهی از آب بخش کشاورزی استان اصفهان است. با اجرای این طرح می توان از منابع آب سطحی و زیرزمینی استان اصفهان بیشتر در بخش کشاورزی استفاده کرد و در نتیجه منابع و مصارف منطقه را باز کرد.
با اجرای این طرح، آب روستاها و شهرهای استان تامین می شود و در حین اجرای انتقال از دریای عرب، آب در سرچشمه شیرین و سپس به استان منتقل می شود.
همانطور که اعلام شد، پنج مگا پروژه انتقال آب دریا در کشور برای تامین آب مورد نیاز فعال است که این پروژههای بزرگ بخشی از آب مورد نیاز مناطق خاصی از کشور را تامین میکند و توسعه این کلان پروژهها به پایان رسیده است. با کمک تولیدکنندگان
انتهای پیام