این عضو اتحادیه شرکتهای تولیدکننده برق ادامه میدهد: اگر به بورس برویم، طبق قوانین جاری، اگر شرکتها و مصرفکنندگان برق در بورس نخرند، قیمت آنها به بازار عمدهفروشی بستگی دارد و اگر بخواهیم توسعه تجارت بورس در این بازار، بازار عمده فروشی باید آزاد شود.
وی گفت: در شرایطی که بورس جذاب است، حتی با توجه به سقف 1000 تومانی، برق همچنان در بورس فروخته می شود. به طور کلی باید گفت که امیدی به طراحی بازار توسط وزارت نیرو نداریم، اما اگر بورس انرژی بازار را طراحی کند، ممکن است به تغییر شیوه های خرید برق امیدوار باشیم.
وی با بیان اینکه سیاست فعلی ایجاد یک بازار بورس بیمار دیگر در کنار بازار عمده فروشی فعلی است، گفت: تا زمانی که اصول اولیه طراحی بازار را در بورس انرژی یا هر بازار دیگری رعایت نکنیم، محکوم به فنا هستیم. . اگر بخواهیم به بازار عمده فروشی بی احترامی کنیم، ابتدا باید بورس ایجاد کنیم و سپس بازار عمده فروشی را رها کنیم.
فردافشاری با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا سازمان خرید نیرو بازار را طراحی نمی کند و همیشه یک نهاد مستقل است که این کار را انجام می دهد، گفت: وی ادامه داد: در کشور ما خریدار برق قانون گذار قرارداد خرید نیرو است و از طرفی می خواهد بورس را نیز طراحی کند. همه باید به رسالت خود متعهد باشند و اگر قرار است بورس طراحی شود، بورس انرژی این وظیفه را برعهده بگیرد، وزارت نیرو و قانونگذار فقط باید نرخ بازار عمده فروشی را اعلام کنند.
فردافشاری گفت: در هر کشوری در دنیا هرکسی که نتوانسته برق خود را از طریق بورس یا در قرارداد دوجانبه تامین کند باید در بازار بسیار گرانی گرفتار شود، بنابراین موظفند درخواست خود را در بازار ارائه کنند. همان تبادل انرژی کند بیان کرد: به این ترتیب قیمت واقعی می شود و قیمت واقعی کشف می شود، در این شرایط مکانیسم بورس مطلوب می شود اما اگر محدودیت خرید وجود نداشته باشد یا تقاضای پنهان وجود داشته باشد شاهد باشید. به یک بازار ما مریض خواهیم شد.
وی با بیان اینکه لازمه ایجاد بازاری باثبات مانند بورس، تعادل بین عرضه و تقاضا است، گفت: توانایی نیروگاه های خصوصی و دولتی برای حضور در بورس به شرط ورود به کل بورس است. تامین برق حدود 55000 مگاوات است. ایرادی ندارد که شرکت های توزیع خریدار باشند، اما اول وزارت نیرو باید تمام بدهی هایی که به ژنراتورهای برق دارد را پرداخت کند و بعد اعلام کند که همه دنیا باید سهامی عام شوند و برق خود را به این شکل بفروشند.
بهنام فردافشاری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 64 درصد برق کشور توسط بخش غیردولتی تولید می شود و این بخش حتی یک نماینده حضوری در جلسات شورا ندارد، گفت: بخش خصوصی بخش مایل به تعامل با وزارت نیرو است، اما این مجاز نیست و این به این دلیل است که در بسیاری از موارد قوانین از سوی وزارت نیرو کنار گذاشته می شود.«انرژی و بخش خصوصی نمی توانند دخالت کنند.
به گفته این عضو اتحادیه شرکت های برق، اگر وزارت نیرو بخواهد بازاری طراحی کند عاقبت به خیری نخواهد داشت و گرفتار می شویم، مطلوب هم نیست. تنها در یک شرایط می توان به این مشکل امیدوار بود، یعنی بورس انرژی بازاری را طراحی کند و وزارت نیرو در آن دخالتی نداشته باشد.
انتهای پیام
یکی از اعضای اتحادیه شرکت های برق گفت: اگر بورس برق بدون دخالت وزارت نیرو بازاری را متصور شود، می توان انتظار تحولات و تحولات مثبتی را در این صنعت داشت. برق خواهد بود.