بسیاری از ما با Euro NCAP که یک سازمان اروپایی است که ایمنی خودرو را اندازه گیری می کند، آشنا هستیم، اما اروپایی ها سازمان دیگری به نام Green NCAP نیز دارند. این موسسه در جدیدترین تحقیقات خود به بررسی کارایی خودروهای برقی، بنزینی و دیزلی پرداخت. خودروهای بازرسی شده عبارتند از:
- خودروهای الکتریکی: BYD Seal U، Kia EV6، Toyota bZ4X
- خودروهای بنزینی: کیا سید و فولکس واگن تیگو
- خودروهای دیزلی: پژو 308
در تست کارایی خودرو Green Encap، خودروهای برقی 5 ستاره، پژو 308 دیزلی 3 ستاره، فولکس واگن تایگو 3 ستاره و کیا سید بنزینی 2 ستاره کسب کردند.
BYD Seal U به لطف انتشار صفر، بهره وری انرژی خوب و حداقل انتشار گازهای گلخانه ای به میانگین امتیاز 93 دست یافت. با استفاده از شارژر 11 کیلوواتی مشخص شد که این خودرو حدود 87 درصد از توان خود را از پریز برق تامین می کند. به عبارت دیگر 13 درصد انرژی الکتریکی توسط شارژر این خودرو هدر می رود.
میانگین امتیاز کیا EV6 به 94 رسید.این خودرو هنگام شارژ افت قدرت کمتری دارد. در نهایت تویوتا bZ4X میانگین امتیاز ۹۷ را کسب کرد. این خودرو در تمامی رده های زیست محیطی به خصوص کارایی عملکرد خوبی داشت. راندمان شارژ این خودرو به 90.4 درصد رسید که حدود 3 درصد بهتر از BYD است. لازم به ذکر است که تویوتا bZ4X و کیا EV6 در لیست خودروهای وارداتی بازار ایران قرار دارند.
بررسی خودروهای احتراق داخلی توسط Green Encap
پژو 308 دیزل به موتور BlueHDi مجهز شده است. این خودرو با امتیاز 55 درصد 3 ستاره را از Green Encap دریافت کرد. موتور این خودرو مصرف سوخت مناسبی دارد و انتشار آلاینده ها کنترل شده است.
فولکس واگن تیگو بنزینی 3 ستاره از GreenEncap با میانگین امتیاز 53 درصد دریافت کرد. امتیاز مصرف سوخت این خودرو 5.2 از 10 بوده است.
در نهایت کیا Ceed با 37 درصد امتیاز ممکن دو ستاره از Green Encaps دریافت کرد. عملکرد زیست محیطی این خودرو از نظر کاهش آلایندگی و بهبود مصرف سوخت نیاز به بهبود دارد.
منبع خبر: https://digiato.com/car-news/green-ncap-examines-the-efficiency-of-electric-gasoline-and-diesel-vehicles
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز