حلاجونیا گفت: در این راستا جلساتی با ناوگان سمپاشی و ماموران مجاز سموم در استان برگزار می شود. برای کنترل این آفات از فناوری پهپاد اسپری نیز استفاده می شود.
فاطمه حلاجونیا در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره پایش مراکز سنی استان گفت: سن غلات آفتی است که مرحله ای از عمر خود را در ارتفاعات می گذراند. کارشناسان شبکه مراقبت همه ساله با بررسی مراکز سن گندم وضعیت این آفت را رصد کرده و هشدارهای لازم را برای کنترل سریع صادر می کنند.
هالاجونیا با اشاره به مراحل کنترل سن گندم گفت: در دو مرحله مادری و شفیره ای آفت سن دانه کنترل می شود. اگر کشاورزان در مرحله مادری به موقع با این آفت مبارزه کنند، تخم ریزی به حداقل می رسد و سن در مرحله پوره نمی تواند به مزرعه آسیب برساند.
وی افزود: سن آفت مساعد برای خشکسالی است. اگر این آفت به موقع کنترل نشود باعث کاهش کمیت و کیفیت محصول می شود. وجود این آفت فراتر از حد تعریف شده در مزارع، گندم تولید شده را فاقد ارزش پخت می کند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای کاهش خسارات ناشی از آفات هر ساله کرسی سن غلات در استان و شهرستان ها تشکیل می شود و از ظرفیت همه دستگاه ها برای نظارت بر مزارع و اعلام به موقع استفاده می شود. کنترل آفات سن دانه .
absnews
ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی سالانه خراسان رضوی بین 85 تا 160 هزار هکتار با آفت سن در مزارع غلات مبارزه می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بسته به آفت و عملکرد مزارع و پس از بررسی توسط کارشناسان مزرعه، عملیات سمپاشی دستور داده می شود.
وی ادامه داد: در شرایط خشکسالی به دلیل رها شدن مزارع توسط آفات کاران از این مزارع تغذیه می کند و به کوه بازمی گردد اما متاسفانه در سال آینده به مزارع غلات خسارت وارد می کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز