وی با اشاره به زمینه موضوع گفت: در سال 92 به دلیل کمبود اعتبارات ناشی از کسری بودجه دولت، پروژه های عمرانی نیمه تمام ماند، بنابراین مقرر شد محموله های رایگان پیمانکاران قیر برای تکمیل پروژه ها داده شود. در آن سال فقط نیم میلیون تن قیر رایگان توزیع شد اما این اقدام در سال 94 شکل جدی تری به خود گرفت و از آن زمان به بعد میزان قیر رایگان توزیع شده سال به سال افزایش یافته است.
این در حالی است که مدیرعامل شرکت توسعه و ساخت زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: نحوه توزیع قیر این گونه نیست و قیر رایگان در اختیار هیچکس قرار نمی گیرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، یکشنبه گذشته نماینده مردم حوزه انتخابیه قائم شهر و سوادکوه از وجود فساد و رانت خواری گسترده در توزیع قیر رایگان و لزوم رعایت ایمنی و عدالت برای مقابله با تبانی قیر خبر داد. و مستند به دریافت قیر رایگان.
وی تاکید کرد: عامل باید با عاملان این فساد برخورد شود. مجلس معتقد است قوه قضاییه باید عاملان فساد در توزیع قیر رایگان را شناسایی و شناسایی کند.
کمال علیپور با بیان اینکه طبق گزارشات برخی نهادهای امنیتی، توزیع قیر رایگان مفسده است و رانت و فساد در این حوزه مشاهده شده است، افزود: برای دریافت قیر رایگان خود را مستندسازی کرده اند. این امر منجر به رها شدن پروژه های عمرانی، تحمیل هزینه های گزاف به دولت و در نتیجه اتلاف گسترده منابع عمومی کشور شده است.
خیرالله خادمی تاکید کرد: قیر تحویلی باید طبق اسناد و مدارک و بر اساس قیمت سهم یا قیمت مصوب و اعمال شده توسط ذیحساب از مطالبات و عملکرد همان پیمانکاری که در پروژه فعالیت می کند کسر شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: مکان دقیق آنچه اعلام شده -ارتباط مدیران معین دولتی با پیمانکاران- باید اعلام شود.
absnews