به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر محرابیان صبح امروز در آیین بهره برداری از طرح های وزارت نیرو که با حضور رئیس جمهور در ستاد این وزارتخانه برگزار شد، در خصوص پوشش برق کشور اظهار کرد: این طرح ها در حال بررسی است. ما چهاردهمین را داریم، بنابراین تلفات شبکه برق در ایران تک رقمی است.
وزیر نیرو افزود: هر 10 سال در دنیا شاهد فروپاشی شبکه و قطعی گسترده هستیم اما در ایران 18 سال است که قطعی نداریم.
وی گفت: در ابتدای دولت سیزدهم چالش های جدی در حوزه برق داشتیم که عمدتا ناشی از عدم سرمایه گذاری و مدیریت در حوزه برق بود. این امر منجر به خاموشی چهار ماهه در کشور شد که باعث نارضایتی عمومی و تعطیلی کارخانه ها شد.
وزیر نیرو افزود: همچنین در فصل زمستان با کمبود سوخت نیروگاه ها مواجه بودیم که به دلیل فرسودگی و سرمایه گذاری ناکافی در زیرساخت های حیاتی در صنعت برق بود.
وی بزرگترین چالش را زمستان امسال و تابستان سال آینده دانست که البته زمستان را با ظرفیت در دولت مدیریت کرده ایم، گفت: ظرفیت 4200 مگاوات، واحد حرارتی ساخت صنایع با ظرفیت 183 مگاوات است. و 73 واحد تجدیدپذیر با ظرفیت 501 مگاوات انجام می شود.
وزیر نیرو با اشاره به مدیریت تقاضا گفت: یکی از اقدامات جهادی که در دستور کار قرار داده ایم، نصب کنتورهای هوشمند است که در آن 4.5 میلیون مگاوات کنتور هوشمند برای مصرف کنندگان پرمصرف تا پیک نصب می شود. تابستان”. “
به گفته محرابیان، به دنبال تسهیل در سرمایه گذاری برای ایجاد ظرفیت های جدید و اصلاح تعرفه ها هستیم که البته از اول بهمن ماه بدون کوچکترین افزایشی برای مصرف کم اجرا شد.
محرابیان افزود: همچنین حدود 160 نیروگاه داریم که در سال آینده از طریق بورس برق برق رسانی می شود.
وی با اشاره به افتخارات در بخش آب، خاطرنشان کرد: ایران از قدیم الایام افتخارات بسیاری را در حوزه آب کسب کرده است که نه تنها باعث خودکفایی کامل در مسائل مختلف آب از جمله قنات ها و سدها شد. ، اما اکنون توانسته ایم اکثر خدمات فنی مهندسی را در این زمینه صادر کنیم.
به گفته وزیر نیرو در سال 1335 هر ایرانی 6858 مترمکعب آب سهم داشته است اما امروز این رقم به 1180 مترمکعب کاهش یافته است که ناشی از رشد جمعیت و کاهش منابع آبی است. آن موقع بود که مصرف ایرانی ها قابل مقایسه با سال های قبل نیست، یعنی خیلی مصرفی شده و منابع آبی هم کم شده است.
محرابیان در ادامه مدیریت منابع آب، سرمایه گذاری زیرساختی و اصلاح صرفه جویی در مصرف آب را از چالش های مهم حوزه آب برشمرد و افزود: وزارت نیرو با استفاده از ظرفیت شورای عالی آب، کارگروه ملی سازگاری با کسری آب و شورای هماهنگی آبخیزداری اقدام کرده است. به ویژه به چالش های این مجموعه می پردازد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محرابیان در حاشیه مراسم افتتاح پروژه های وزارت نیرو در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع تعرفه برق اظهار کرد: قانونی که در بودجه سال 1400 تصویب شد دولت را موظف کرد که ترتیب پرداخت هزینه برق را بدهد.
وی افزود: مقررات مذکور به این معناست که مشترکانی که تا سقف مدل مصرف می کنند، در قبض برق خود افزایش قیمتی ندارند. به طور متوسط حدود 75 درصد مشترکین دارد.
محرابیان با بیان اینکه اجرای این آیین نامه دولتی از ابتدای بهمن ماه آغاز شده است، خاطرنشان کرد: مشترکانی که بیش از حد معمول مصرف می کنند، می توانند با اقدامات و راهکارهای ساده سعی کنند هزینه های خود را به حداقل برسانند.
به گفته وزیر نیرو، برخی از مشترکان از وسایل گرمایشی و سرمایشی نامتعارف استفاده می کنند که می تواند منجر به افزایش مصرف و در نهایت انحراف از طرح شود.
به گزارش وزارت نیرو، وی با بیان اینکه این مدل با توجه به اقلیم کشور و با توجه به میانگین دما به مناطق مختلف «معتدل یا نرمال» و «حوایی» تقسیم میشود، گفت: بسته به نیاز خانوارهای مختلف برای استفاده. برق، لوازم برقی مانند روشنایی، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، اتو، یخچال و غیره که در حالت عادی برای رفاه لازم است، مدل پیشنهادی در نظر گرفته شده است که بر اساس آن مشترکین کشور در ماه های غیر گرم 200 کیلووات ساعت خواهند داشت. سال و 300 کیلووات ساعت برای ماه های گرم است و مناطق گرمسیر کشور بسته به شرایط آب و هوایی مدل خاص خود را دارند.
وزیر نیرو با اشاره به بارندگیهای ماههای اخیر گفت: مجموع بارندگیها تاکنون 5 درصد بالاتر از شرایط نرمال بوده و حدود 16 استان کشور در شرایط نرمال قرار دارند.
به گفته محرابیان، استانهای کرمان، هرمزگان، بخشهایی از فارس و سیستان و بلوچستان از نظر بارندگی در وضعیت مناسبی قرار دارند و امیدواریم در ماههای آینده سایر استانها به شرایط عادی برسند.
absnews
اتصال روزانه 4 روستا به شبکه برق
وزیر نیرو با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص تعرفه های برق، خاطرنشان کرد: 75 درصد مشترکان به میزان استاندارد برق مصرف می کنند.
آرش کردی در مراسم بهره برداری از طرح های وزارت نیرو با اشاره به دستاوردهای صنعت برق پس از انقلاب گفت: به طور متوسط تمامی شاخص های صنعت برق در 40 سال گذشته بین 10 افزایش یافته است. و 15 بار که رقمی منحصر به فرد و قابل تحسین است.»
وی ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی 4 هزار و 300 روستا به شبکه سراسری برق دسترسی داشتند، اما به برکت انقلاب از جمله 211 روستا که امروز به شبکه برق وصل شدند، این تعداد به 57 هزار و 966 روستا و همیشه در دوره های مختلف می رسد. این رقم از زمان انقلاب تاکنون رو به افزایش بوده و اکنون تمامی روستاهای بالای 10 خانوار از برق برخوردار هستند.
کردی گفت: به طور متوسط روزانه چهار روستا به شبکه برق وصل می شود و افزایش تعداد روستاهای دارای برق بیش از 13 برابر بوده و میزان دسترسی به شبکه برق در مناطق روستایی و شهری به این میزان رسیده است. به ترتیب 99.9 و 100 درصد.”
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه صنعت برق ایران از نظر خدمات در دنیا پیشتاز است، گفت: میانگین عدم دسترسی به برق در جهان حدود 15 درصد است در حالی که این رقم در کشور 0.3 درصد است. که مربوط به بخش عشایری نیز می باشد، عشایری و فصلی است.
کردی ادامه داد: برنامه هایی برای این بخش در دست اجراست که می توان به توزیع 10 هزار سامانه خورشیدی قابل حمل اشاره کرد.
وی افزود: برای تحقق طرح مهاجرت معکوس از شهرهای بزرگ به روستاها و شهرهای کوچک بیش از 150 هزار انشعاب برق در روستاها توزیع شده و توسعه شبکه روستایی و اصلاح شبکه برق روستایی ضروری است.
کردی با بیان اینکه اعتباری بالغ بر 2 هزار میلیارد و 550 میلیارد تومان منحصراً در بخش روستایی هزینه می شود، گفت: امسال برق رسانی به 250 روستا در دستور کار قرار گرفت و برق رسانی به 211 روستا با اعتبار 200 میلیارد تومانی امروز انجام می شود.
به گفته وی، برق از طریق سلول های خورشیدی به 216 روستای صعب العبور که به دلیل عدم توجیه اقتصادی یا عدم اتصال به شبکه با کمبود برق مواجه بودند، توزیع شد.
مدیرعامل توانیر گفت: در زلزله اندیکا 300 سامانه تولید برق خورشیدی تحویل داده شد. این دستگاه دارای باتری لیتیومی با ظرفیت 570 ولت آمپر با 4 خروجی نور و دو پورت USB است که می تواند تا دو روز برق عشایر را تامین کند.
وی افزود: نیاز بخش روستایی مربوط به روشنایی است و با یک بار شارژ دو روز برق را تامین می کند و خوشبختانه تمامی تجهیزات این تجهیزات در داخل خانه تامین می شود.
کردی یکی از اقدامات مهمی که در راستای سیاست های ابلاغی رهبران انجام شد، ایجاد زیرساخت ها در روستا به گونه ای بود که بتوان آن را معکوس کرد، گفت: از آن زمان تاکنون تعداد زیادی از روستاها برق دار شده اند. از ضرورت بهسازی و توجه به شبکه برای کاهش تلفات برق، امسال در این راستا حدود 1700 میلیارد تومان اعتبار برای این بخش در نظر گرفته شده است که نشان از اهمیت این بخش برای وزارت نیرو به این بخش دارد.
مدیرعامل توانیر گفت: بر اساس برنامه ریزی های وزارت نیرو در پایان دولت سیزدهم هیچ روستا و شهرکی بدون برق نخواهد بود و دولت صددرصد به این پوشش افتخار خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه به طور میانگین روزانه چهار روستا به شبکه برق وصل می شود، گفت: بر اساس برنامه ریزی های وزارت نیرو در پایان دولت سیزدهم هیچ روستا و شهری بدون برق نخواهد بود. . .
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز