به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر مهدی خوشنام وند، دانشجوی دکتری محیط زیست، آکادمی علوم چین و محقق فوق دکتری دانشگاه تهران، طی وبیناری با موضوع آلاینده های نوظهور، پیامدهای انسانی و زیست محیطی که به صورت آنلاین توسط سازمان ملی اقیانوسی و جوی با استناد به تحقیقات انجام شده در این زمینه برگزار شد. ذرات نقره سنتز شده بر روی ارگانیسم آبزی زنجیره غذایی که در آکادمی علوم چین اجرا شده است، می گوید: «یک نانوذره معادل یک اتم هیدروژن در یک خط است».
وی اندازه اتم هیدروژن را یک دهم نانومتر تخمین زد و گفت: با کاهش اندازه مواد به اندازه نانوذرات، خواص فیزیکی و شیمیایی این مواد تغییر می کند. طلای فلزی معمولاً یک ماده کاملاً بی اثر است، اما زمانی که به مقیاس نانو می رسد به یک ماده سمی تبدیل می شود.
محقق فوق دکتری دانشگاه تهران در مطالعات خود با تولید نانوذرات نقره با پوشش مبتنی بر سنتز سبز، سمیت آن را بر روی نوعی جلبک و گورخرماهی مورد بررسی قرار داد و نتایج نشان داد که سمیت نانوذرات در محیط های آبی نشان داد که سمیت یون های نانوذرات بالاتر از خود نانوذرات است.
absnews
این محقق فوق دکتری دانشگاه تهران، فرآیندهای مورد استفاده در تولید نانوذرات را شامل دو حالت «بالا به پایین» و «پایین به بالا» توصیف کرد و یادآور شد: در تولید نانومواد از تعداد معینی مواد شیمیایی یا طبیعی تا عنوان جلد استفاده شده است. پوشش های نانوذراتی از جمع شدن آنها به یکدیگر جلوگیری می کند. زیرا اگر نانوکامپوزیت ها در محیط های محلول قرار گیرند، به هم می چسبند و اگر این پوشش ها وجود نداشته باشند یا به مرور زمان از بین بروند، نانوذرات به هم می چسبند.
این محقق فوق دکتری دانشگاه تهران در چارچوب این مطالعات به بررسی سمیت نانوذرات و نانوذرات نقره بر جلبک کلرلا پرداخت و یادآور شد: با ارزیابی سمیت نانوذرات سنتز شده بر روی جلبک کلرلا، مشاهده کردیم که سمیت یونی نانوپارچه بیشتر است. نسبت به نانو ذرات
وی تالاب انزلی را اکوسیستمی بسیار ارزشمند و پیچیده عنوان و بیان کرد: روابط اکولوژیکی گونه های موجود در آن و همچنین این تالاب تالابی است که تحت تاثیر فعالیت های انسانی و گردشگری قرار دارد.
وی افزود: در این تحقیق برای تولید نانوذرات نقره از سنتز سبز از عصاره گیاهی «خاتمی» استفاده کردیم که کاربرد وسیعی در پزشکی دارد و در این بررسی ها یون ها را با عصاره این گیاه واکنش داده و ترکیباتی ساختم. از نانوذرات نقره.” شد.
وی با تاکید بر اینکه تالاب انزلی محیطی است که ترکیبات مختلفی در آن یافت می شود، افزود: با این مطالعات و تحقیقات آماری می توان بهترین غلظت نانوذرات را تعیین کرد و نیاز به بررسی اثرات بلندمدت این ساختارها وجود دارد. . در صورت اجرای این مراحل می توانیم به نتایج ارزشمندی دست یابیم.
وی در این نشست علمی به استفاده از نانوذرات برای پاکسازی تالاب انزلی اشاره کرد و افزود: نانوذرات سمی هستند، اما وقتی پزشک قصد تجویز نسخه دارد، فواید و مضرات داروها را در نظر می گیرد و وقتی متوجه می شود چه کسی فواید آن را تجویز می کند. از داروهای پیشنهادی بیشتر از مضرات تجویز شده است.
این محقق با اشاره به جزئیات تولید نانوذرات با استفاده از عصاره گل ختمی، تصریح کرد: زمانی که یون ها با این عصاره واکنش می دهند، ساختارهایی ایجاد می کنند که هنوز در هیچ مقاله ای توضیح داده نشده است. در این واکنش یون ها جفت می شوند و به عنوان یک پوشش عمل می کنند.
به خاطر پرسیدن این سوال که راه هایی برای کاهش سمیت نانوذرات وجود دارد معروف است؟ چرا از این نانوذرات با وجود سمی بودنشان استفاده می شود؟ سمیت این نانوذرات هستند.
وی ادامه داد: زمانی که نانوذرات وارد محیط آبی می شوند واکنش های بسیار متفاوتی دارند به عنوان مثال می توانند در یک محیط آبی حل شوند یا با ترکیبات آلی بسیار فراوان در یک محیط آبی واکنش دهند.
خوشنام وند گام بعدی در این مطالعه را سمیت نانوذرات و پوشش روی گورخرماهی دانست و خاطرنشان کرد: مطالعات بر روی گونه های گورخرماهی در شرایط آزمایشگاهی در دمای 24 درجه سانتی گراد، 14 ساعت روشنایی و 10 ساعت تاریکی انجام شد. در این شرایط، سمیت نانوذرات را بر مرگ و میر این ماهی مطالعه کردم و نتایج نشان داد که پوشش گیاهی این نانوذرات سمی نبوده و آزمایشهای سمشناسی نانوذرات و یونهای آن نشان داد که یونهای نقره سمیتر از نانوذرات هستند.
خوشنام وند با بیان اینکه در مقیاس نانو مواد، نسبت سطح به حجم به شدت افزایش می یابد، بیان می کند: با ادامه در چنین شرایطی، ماده به شدت واکنش پذیر می شود و همین ویژگی ها است که نانوذرات را از سایر مواد متمایز می کند و باعث می شود این ذرات کاربردهای ارزشمندی در این زمینه پیدا کنند. کاتالیزورها، اپتیک، انرژی و پزشکی.
این محقق افزود: در نتیجه برای استفاده از این نانوذرات در این محیط آبی باید در نظر گرفت که آیا معایب استفاده از این ساختارها بیشتر است یا مزایای آن. اگر به این نتیجه برسیم که مزایای استفاده از این نانوذرات بیشتر است، ابتدا باید شرایط محیطی تالاب انزلی را شبیه سازی کنیم و نانوذرات را با غلظت های مختلف وارد محیط کنیم.
این دانشجوی دکتری آکادمی علوم چین گفت: فرآیند پیشنهادی برای کاهش سمیت نانوذرات، روشی مبتنی بر سنتز سبز با استفاده از جلبک ها و عصاره های گیاهی است که به عنوان پوشش نیز استفاده می شود. حالت نانو ذرات
وی افزود: پوشش نانوذرات فلزی در آب حل می شود و یون های آزاد آن وارد آب تالاب می شود و یون هایی که وارد آب شده اند ممکن است به دلیل توری خورشید و فرآیندها و ترکیبات بیولوژیکی موجود در آب دوباره به نانوذرات تبدیل شوند.
خوشنام وند با اشاره به استفاده از نانوذرات نقره در تالاب انزلی، یادآور شد: در صورت حذف پوشش نانوذرات یا حل شدن در آب، به هم چسبیده و یون های آنها آزاد می شود.
خوشنام وند سمی بودن این نانوذرات و سمی بودن عصاره در زنجیره غذایی اول تا چهارم را از دیگر مراحل این مطالعات برشمرد و افزود: در مرحله بعد سمیت یون ها و عصاره ها مقایسه شده و تلاش شد تا منبع آلودگی را پیدا کنید زنجیره غذایی را بیابید.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز