در اقلیم کوهستانی که به دو بخش کوهستانی سرد و معتدل تقسیم می شود، مناطق سردسیر کوهستانی حدود 40 هزار کیلومتر مربع از ایران را در بر می گیرد که در ارتفاعات و قله های مرتفع واقع شده است. میزان بارندگی سالانه در این مناطق بیش از 500 میلی متر در سال متغیر است.
همچنین در آب و هوای معتدل کوهستانی که حدود 300 هزار کیلومتر مربع از ایران دارای این نوع آب و هوا است، میزان بارندگی سالانه بین 250 تا 600 میلی متر گزارش شده است.
اما با توجه به اقلیم خزری که در پهنه ای باریک و پست بین دریای خزر و رشته کوه البرز واقع شده است، میزان بارندگی سالانه بین 600 تا 2000 میلی متر متغیر است و بیشترین میزان را در بین سایر مناطق دارد.
گزارش رسمی حاکی از آن است که در مناطق با آب و هوای خزری بیشترین میزان بارندگی در ایران با حدود 2000 میلی متر به ثبت رسیده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، مرکز آمار ایران در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان های کشور پرداخته که بخشی از آن به موضوع تقسیمات کشوری و بارندگی در سه نوع پهنه اقلیمی اختصاص دارد.
بر اساس این گزارش، مناطقی با آب و هوای بیابانی و نیمه بیابانی بخش وسیعی از سواحل داخلی و جنوبی ایران را در بر می گیرد و دارای دوره گرمای خشک طولانی و گاهی تا هفت ماه می باشد که بارندگی سالانه در این مناطق بین 30 تا 250 میلی لیتر. ثبت نام کرد.
absnews
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، ویژگی های جوی در ایران از سال 1320 آغاز شده است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز