تلاش بانکهای مرکزی جهان برای راهاندازی ارزهای دیجیتال خود – اخبار دنیای اقتصاد – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز
بر اساس نتایج یک مطالعه منتشر شده توسط بانک تسویه بین المللی (BIS) در روزهای اخیر، تعداد زیادی از بانک های مرکزی در سراسر جهان در تلاش هستند تا ارز دیجیتال ملی خود را ایجاد کنند.
ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) یک ابزار پرداخت دیجیتالی است که به واحد پول ملی یک کشور تقسیم می شود و تراکنش های آن توسط بانک مرکزی کشور نظارت می شود.
در حال حاضر دو نوع ارز دیجیتال بانک مرکزی وجود دارد: خرده فروشی، برای استفاده روزمره توسط افراد و مشاغل، و عمده فروشی، برای تراکنش بین موسسات مالی.
بر اساس یافته های بانک تسویه بین المللی، 79 بانک مرکزی از 86 بانک مرکزی مورد بررسی گفتند که در حال بررسی ایجاد نوعی CBDC هستند.
بیش از نیمی از این بانکهای مرکزی گفتند که در حال انجام «آزمایشهای خاص» یا کار بر روی نسخههای آزمایشی ارزهای دیجیتال هستند.
این مطالعه نشان داد که بیشتر بانکهای مرکزی ارزش بالقوهای را در داشتن ارز دیجیتال بانک مرکزی خردهفروشی و عمدهفروشی میبینند و بانک تسویههای بینالمللی پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۳۰ حداقل ۱۵ ارز دیجیتال بانک مرکزی خردهفروشی و ۹ ارز دیجیتال بانک مرکزی عمدهفروشی وجود خواهد داشت. به طور کلی استفاده شود.
این نظرسنجی نشان داد که بانکهای مرکزی بیشتری در سه سال آینده به انتشار CBDC نزدیکتر میشوند – این رقم از سال گذشته به 16 درصد برای ارزهای دیجیتال عمدهفروشی و 15 درصد تا 18 درصد برای CBDCهای خردهفروشی افزایش یافته است.
مخالفان CBDC سوالاتی را در مورد این ارزها، به ویژه مقررات و حریم خصوصی تراکنش ها مطرح کرده اند.
با این حال، تحلیلگران خاطرنشان می کنند که موسسات مالی سنتی به طور فزاینده ای مشتاق ورود به بازار دیجیتال هستند.
absnews