تحویل انبوه آب کشاورزی در انتظار اجرای کامل

با وجود گذشت 30 سال از تدوین قانون تحویل حجمی آب کشاورزی، این قانون به طور کامل اجرا نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قانون حجم تحویل آب در برنامه دوم در اوایل دهه 70 به منظور صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی تدوین شد اما این قانون هنوز به طور کامل اجرا نشده است.
هدایتی معاون امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی می گوید: توزیع حجمی آب فرآیندی است که در آن آب در زمان و مکان مناسب بر اساس الگوی کشت و نیاز آبی یک گیاه خاص توزیع می شود.
به گفته سینی ساز، کارشناس سیاست آب، تاکنون 120 هزار نقطه شناسایی شده و نیازمند تجهیز به ابزار نظارت هوشمند است.
سینی ساز افزود، اما از این 15 هزار امتیاز، حدود 12.5 درصد برای مطالعات وزارت نیرو در اولویت قرار گرفت و از سال 1387 حدود 3150 امتیاز یا کمتر از 2.5 درصد اعطا شده است. به ابزار هوشمند نظارت بر مصرف آب کشاورزی مجهز شده است.
وزارت نیرو با تایید این آمار اعلام کرد که تنها 3150 نقطه نظارت هوشمند بر مصرف آب کشاورزان راه اندازی شده است، اما در جاهایی که وزارت نیرو کار خود را انجام داده، وزارت جهاد کشاورزی در برخی جاها کم کاری کرده است. آب هدر رفته با آبرسانی سنتی
هدایتی در این زمینه اشاره می کند که وقتی شبکه 1 و 2 توسط وزارت نیرو تکمیل شود، باید با توافق معاونت آب و خاک جهاد کشاورزی شبکه 3 و 4 را بسازد.
به گفته هدایتی حدود 2 میلیون و 800 هزار هکتار قرار است احداث شود که 1.6 میلیون هکتار آن تکمیل شده و نزدیک به 1.2 میلیون هکتار نیاز به توسعه شبکه دارد.
بر اساس قانون تخصیص عادلانه آب و قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی، وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی موظفند با تحویل آب به حجم و با روش های نوین، آب را با حداقل ضایعات در اختیار کشاورزان قرار دهند.