85 میلیون کار گروهی برای غلبه بر خاموشی
وزیر نیرو با اشاره به اقدامات انجام شده برای جلوگیری از خاموشی در کشور گفت: ما یک تیم 85 میلیونی هستیم و به صورت تیمی با حضور این جمعیت کار می کنیم. اگر میزان مدیریت مصرف مطابق با پیش بینی ها و الگوها باشد، تابستان را با کمترین دردسر پشت سر می گذاریم، من نمی توانم از طرف مردم قولی بدهم، دو طرفه است؛ این دو طرف است. اما سعی می کنیم اگر رعایت کنیم تابستان را بدون کوچکترین مشکلی پشت سر بگذاریم.
علی اکبر محرابیان در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه نارضایتی قابل توجهی در صنعت برق داریم که نتیجه آن عدم سرمایه گذاری به موقع در نیروگاه های کشور است و نتیجه آن بوده است، گفت: در در بخش صنعت، در بیشتر دهه 90 شاهد کاهش برق رسانی و محدودیت های برق برای صنایع بوده ایم و در بخش خانگی نیز خاموشی ها از سال 1394 آغاز و در سال 1400 به اوج خود رسید و شرایط ناگواری را به همراه داشت.
وی با بیان اینکه برنامه در دستور کار دو بعد اصلی دارد، گفت: اول اینکه بتوانیم ظرفیت نیروگاه را توسعه دهیم و در عین حال مصرف را با روش های مختلف مدیریت کنیم.
7050 مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شده است
وزیر نیرو با اشاره به راهکارهای پیش بینی شده برای کنترل مصرف، اعلام کرد: کنترل مصرف به ما کمک می کند تا با ظرفیت کمتر انرژی بیشتری تامین کنیم.
محرابیان گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال 1401، 7050 مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور در حوزه توسعه نیروگاهی افزوده شد که بیشتر آنها نیروگاه های حرارتی و تجدیدپذیر بوده و بخشی از آن است. در حال بهبود قدرت نیروگاه های موجود بود.
وی افزود: در بخش خانوار مهمترین سازوکاری که در نظر گرفته شد بحث حق بیمه پس انداز بود که در آن مردم با کاهش هزینه های خود از حق بیمه مصرف برخوردار می شدند و در سال 1401 علیرغم اینکه هیچگونه قطعی در بخش مسکن نداشتیم. در بخش خانوار، میزان مصرف کاهش یافت. این بدان معناست که مشترکین خانگی با صنعت برق همکاری خوبی داشتند.
وزیر نیرو با بیان اینکه برای مشترکان صنعتی هم در نظر داشتیم که در شهرک های صنعتی و صنایع کوچک محدودیتی نداشته باشیم، گفت: در سال 1401 تنها محدودیت ما برای شهرک های صنعتی این بود که از روز جمعه تعطیلات آنها یک گردش انجام دادیم که انجام شد. در سال 1402 به شیوه ای ملایم تر اجرا شد.
محرابیان افزود: در صنایع بزرگ درخواست ما این بود که مصرف واحدهای بزرگ در زمان پیک مصرف خانوار کاهش یابد، اما بتواند انرژی مورد نیاز خود را در ساعات کم بار تامین کند.
وزیر نیرو با بیان اینکه این موارد باعث شد با وجود اینکه همچنان ناراضی بودیم، رضایت نسبی در بین مصرف کنندگان برق داشته باشیم، افزود: برنامه های خود را برای سال 1402 گسترش داده ایم.
به گفته وی، در پاداش پس انداز اعداد بزرگ تری در نظر گرفته ایم و پاداش به صورت کلی لحاظ شده است، یعنی هر فردی با هر مصرفی مشمول دریافت پاداش پس انداز می شود که مصرف آن را کاهش دهد.
بیش از 35 درصد از مشترکان هزینه های خود را کاهش دادند
محرابیان با بیان اینکه این امر باعث شد بیش از 35 درصد از مشترکان در سال 1402 هزینه خود را کاهش دهند، گفت: یک بار در سال 1401 نسبت به سال قبل از آن کاسته شد و این بار میزان مصرف نسبت به سال 1401 کاهش یافت.
توزیع بیش از 400 میلیارد تومان حق بیمه پس انداز
وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از 400 میلیارد تومان پاداش پس انداز بین قبوض صادر شده تا به امروز توزیع شده است، تصریح کرد: در حوزه صنعت نیز اقدامی که انجام شده این است که صنایع کوچک از هرگونه محدودیتی معاف شدند. یعنی با هر میزان مصرف تولید داشتند و در شهرک های صنعتی فقط مدیریت مصرف برای نیم روز یعنی بین ساعت 23 تا 23 اعمال می شد.
وی ادامه داد: صنایع می توانند حداکثر 6 روز و نیم ظرفیت تولید داشته باشند. در بخش صنایع بزرگ مانند فولاد میزان محدودیت ها کاهش یافته است به طوری که امسال 16 درصد انرژی بیشتری به این صنایع داده ایم.
با طرح احداث نیروگاه های صنعتی محدودیت ها صفر می شود
محرابیان با بیان اینکه نسبت به سال گذشته حدود 25 درصد انرژی بیشتری در فولاد تامین کرده ایم، گفت: تلاش کرده ایم حتی اگر با وضعیت ایده آل فاصله داریم بیشتر نیازها را برطرف کنیم و باید محدودیت ها را در آینده کاهش دهیم. سال ها با طرح های احداث نیروگاهی که صنایع راه اندازی کرده اند و نزدیک به صفر است.
وزیر نیرو گفت: اجرای این طرح 100 درصد مثبت ارزیابی می شود، در سال های گذشته فقط توصیه های اخلاقی می شد اما امسال و سال گذشته این موضوع را به پاداش پس انداز مرتبط کرده ایم. همچنین اعداد و ارقام نشان می دهد که مردم همکاری خوبی با صنعت برق داشته اند و امیدواریم این همکاری بیشتر شود.
انتهای پیام