ایران و اوگاندا؛ صادرات و خرید انواع قهوه و عطر!
بررسی آمارهای رسمی منتشر شده نشان می دهد که تجارت ایران و اوگاندا در سال 1401 نسبت به سال 1400 کاهش اندکی داشته است، اما این کشور آفریقایی مانند کنیا عمدتاً فرآورده های نفتی، ماشین آلات و غیره خریداری می کرده و قهوه، میمون آزمایشگاهی و عطاری می فروخته است. . مواد به ایران
به گزارش ای بی اس نیوز، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران در ادامه سفرهای خود به کشورهای مختلف امروز (سه شنبه 29 تیرماه) به آفریقا سفر می کند. وی در این سفر پس از 11 سال از کنیا، اوگاندا و زیمبابوه بازدید خواهد کرد و با توجه به ظرفیت های متنوع در آفریقا، برنامه دولت توسعه روابط اقتصادی و سیاسی با آنهاست. به همین دلیل سطح تجارت ایران و اوگاندا در سال گذشته را بررسی کرده و آن را با سال 1400 مقایسه می کنیم.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی گمرک، کل مبادلات تجاری ایران و اوگاندا نسبت به سال 1400 اندکی کاهش یافته و از نظر دلاری 2 درصد و از نظر وزنی 60 درصد افت داشته است. اما از نظر ارزش ریالی 32 درصد رشد داشته است. اما آمارهای تجاری دو کشور در چند سال گذشته نشان از پتانسیل بالایی برای ارتقای روابط تجاری ایران و اوگاندا دارد.
این کاهش تجارت بین ایران و اوگاندا ناشی از کاهش صادرات به این کشور آفریقایی بوده است، زیرا واردات اوگاندا به ایران از نظر ارزش دلاری نسبت به 12 ماهه سال 1400 به ازای هر دلار 66 درصد و از نظر ریالی و وزنی رشد داشته است. ، روند نیز افزایش یافته است. بنابراین به نظر می رسد رشد تجارت (صادرات و واردات) دو کشور در سال جاری با توجه به پتانسیل های محصول در ایران و اوگاندا ممکن است رخ دهد.
نگاهی به تجارت بین دو کشور نشان می دهد که ایران در سال گذشته با صادرات حدود 1.2 میلیون دلار کالاهای متفرقه به اوگاندا، این شریک تجاری را در جایگاه 92 قرار داد. البته واردات ایران از این کشور در سال گذشته نسبت به سال 1400 از نظر ارزش دلاری 66 درصد افزایش داشته است.
ایران در سال 1400 بیش از 607 هزار دلار کالاهای متفرقه از اوگاندا وارد کرد و این کشور آفریقایی 97 امین کشور فروشنده به ایران نام گرفت اما امسال با واردات بیش از یک میلیون دلار از این نظر رشد داشته است. در میان شرکای تجاری ایران در رتبه نود و نهم قرار دارد.
نگاهی به آمار واردات اوگاندا به ایران در سال گذشته حاکی از رشد 44 درصدی از نظر وزنی، 66 درصدی از نظر ارزش دلاری و رشد 788 درصدی از نظر ارزش ریالی نسبت به سال 1400 است.
سال گذشته چه کالاهای ایرانی به اوگاندا ارسال شد؟
بررسی جزئیات صادرات ایران به اوگاندا نشان می دهد که این کشور آفریقایی عمدتا مشتری فرآورده های نفتی و فرآورده های نفتی، واکسن، ماشین آلات کشاورزی، محصولات معدنی مانند مس و… بوده است. «سایر پترولیوم ژله به جز گرید دارویی و کابل ژله» در بین کالاهای صادراتی به اوگاندا رتبه اول را دارد و در این فهرست بلندبالا سهم ۲۴.۲۵ درصدی دارد.
پس از آن «سایر واکسن های دامپزشکی» دومین محصول صادراتی به اوگاندا است که تجار این کشور بیش از 175 هزار دلار برای آن هزینه کردند. “سایر هادی های الکتریکی برای ولتاژ بالای 1000 ولت” نیز در این جدول در بین کالاهای اصلی صادراتی به اوگاندا رتبه سوم را دارد. جزئیات 10 محصول برتر صادراتی ایران به اوگاندا در سال گذشته را در جدول زیر مشاهده می کنید.
فقط سه کالای سبد وارداتی از اوگاندا را تجارت کنید
اگرچه واردات ایران از اوگاندا به سه محصول با ردیف های تعرفه متفاوت محدود شده است، اما از سال 1400 افزایش چشمگیری داشته است و تقریباً تمام این رشد به دلیل واردات قهوه و میمون آزمایشگاهی است. قهوه، بدون کافئین، نامشخص، برترین کالای وارداتی است که بیش از 766 هزار دلار قیمت دارد و 75.85 درصد از واردات اوگاندا به کشورمان را شامل می شود. پس از آن «میمون برای تحقیقات (پزشکی آزمایشگاهی و تولید سرم)» در این فهرست قرار دارد که ارزشی در حدود 178000 دلار و سهم 17.66 درصدی دارد.
«سایر گیاهان و اجزای آنها که در عطرسازی و داروسازی استفاده میشود که در جای دیگری ذکر نشده است» آخرین موردی است که تجار ایرانی در سال گذشته از همتایان اوگاندای خود خریداری کردند. جزئیات واردات ایران از اوگاندا در سال گذشته را در جدول زیر مشاهده می کنید.
انتهای پیام