طرح شیر مدارس احیا شود/ نگران تسویه تعهدات ارزی هستیم
ضمن یادآوری اینکه شیر برای مدارس یک پروژه برد-برد است، زیرا علاوه بر استفاده از تولید مازاد، نسل های آینده نیز از آن بهره خواهند برد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدمهدی برادران در دومین همایش لبنیات و صنایع وابسته با بیان اینکه امنیت غذایی و تامین مواد غذایی سالم و با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت:
وی ادامه داد: وقتی از صنعت صحبت می کنیم، آنچه انتظار می رود ارتقای بهره وری در قالب تولید انبوه، تسهیل در تامین مواد اولیه و بازار رقابتی است. نتیجه صنعت باید قیمت رقابتی، کیفیت بهداشتی مناسب و سبد محصولات متنوع باشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخشی دیگر از سخنان خود میزان صادرات لبنیات را 717 میلیون دلار دانست که نسبت به سال گذشته 45 درصد افزایش داشته است و شیر سهم 22 درصدی را دارد. صنایع غذایی. حدود 575 واحد صنعتی کوچک و بزرگ در صنایع لبنی فعالیت می کنند که ظرفیت اسمی ثبت شده آنها 13 میلیون تن با سرمایه گذاری 70 هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی 42 هزار نفر است و در حال حاضر تنها شش و نیم میلیون از این توان فعال است.
وی افزود: 30 درصد شیر پاستوریزه، 25 درصد پنیر، 20 درصد ماست، 12 درصد شیرخشک، 4 درصد دوغ و 8 درصد بستنی، خامه، کره و کشک از تولید لبنیات.
بردارن بیان کرد: در اکثر کشورها اگر یک واحد لبنی مجوز بگیرد گاهی می تواند تا 700 نوع محصول تولید کند. ایده آل این است که به این سمت برویم و اگر قرار است نظارت بیشتری از سوی دیگر دستگاه ها صورت گیرد، باید در چارچوب یک توافقنامه و سند باشد تا از بوروکراسی های متعدد بین دستگاه ها جلوگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه اگر زنجیره ها را ناقص ایجاد کنیم، ما را از بحث نوآوری و بهره وری دور می کند، گفت: باید برای اقشاری که هزینه کمتری برای لبنیات پرداخت می کنند، به محصولات اقتصادی توجه بیشتری شود.
معاون وزیر صمت همچنین افزود: شیر مدارس سال ها پیش اجرا شد و طرحی برد-برد است. زیرا علاوه بر استفاده از مازاد تولید، نسل های آینده نیز سود خواهند برد.
برادران در پایان گفت: در حوزه صادرات نگران تسویه تعهدات ارزی هستیم و درخواست خود را از بانک مرکزی برای تسویه تعهدات ارزی در رابطه با برخی کشورها اعلام کرده ایم.
انتهای پیام