دکتر دسغیب: آمادگی انتقال تجربیات تخصصی حسابرسی مالی را داریم
هیئت های پارلمانی کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی (APA) که برای شرکت در اجلاس کمیته برنامه ریزی و بودجه مجمع آسیایی به ایران سفر کرده اند، با حضور در دادگاه این کشور با رئیس این نهاد نظارتی دیدار و گفتگو کردند. حسابرسان
به گزارش ای بی اس نیوز و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات، اعضای کمیته بودجه و برنامه ریزی مجمع پارلمانی آسیا متشکل از 22 کشور آسیایی عصر امروز دوشنبه 19 تیرماه به نشستی با ماموریت ها و اقدامات این نهاد نظارتی.
در این دیدار دکتر سید احمدرضا دستغیب ضمن خیرمقدم و آرزوی اقامتی خوش برای هیئت پارلمانی مجمع آسیایی در ایران، بر اهمیت و جایگاه دیوان محاسبات در قوانین و مقررات مربوطه کشور از جمله قانون اساسی و قانون اساسی تاکید کرد. قانون محاسبات عمومی و آیین نامه داخلی شورای اسلامی. کرد و گفت: دیوان محاسبات کشور با شعار محوری شفافیت و انضباط مالی به عنوان نهاد حاکم بر عملکرد دستگاه های اجرایی و در راستای حفظ بیت المال، جلوگیری از فساد، کشف و افشای به موقع تخلفات و اعتمادسازی نظارت دارد. استفاده ملی و مناسب، موثر و کارآمد از امکانات، دارایی ها و سرمایه های عمومی نقش دارد.
دکتر دستغیب گفت: دیوان محاسبات اصلی ترین نهاد نظارتی کشور در بخش کنترل دارایی عمومی است که به عنوان یک نهاد تخصصی و فنی در امور مالی کشور بر اساس ماده 54 ق.م. قانون اساسي. همچنین بر اساس اصل 55 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دیوان محاسبات کلیه حسابهای وزارتخانهها، مؤسسات، مؤسسات دولتی و سایر مؤسسات را به ترتیب مقرر در قانون بررسی یا رسیدگی میکند.
وی گفت: همچنین بر اساس ماده 104 قانون محاسبات عمومی کشور، دیوان محاسبات کشور موظف است مالیات بودجه سالانه را تهیه و هر سال نسبت به مالیات سال قبل در بررسی حساب ها و اسناد و مقایسه آن ها گزارش دهد. گزارش عملکرد بودجه سالانه کل کشور دیوان محاسبات با ارائه نظرات خود به شورای اسلامی، این مهم را با استفاده از ظرفیت و ظرفیت فنی و تخصصی کارکنان ستادی و 31 شعبه استانی در سراسر کشور انجام می دهد.
رئیس دیوان محاسبات کشور با اشاره به اینکه در آیین نامه داخلی شورای اسلامی، مواد قانونی متعددی برای تبیین جایگاه نظارتی دیوان محاسبات کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: قانون دیوان محاسبات کشور یک موضوع را پیش بینی کرده است. رسیدگی کامل به تخلفات مالی در بخش دولتی از جمله وجود دیوان محاسبات کشور با هدف حفظ حقوق خزانه داری در حدود قوانین و مقررات مالی کشور و نیز وجود دیوان محاسبات کشور. به عنوان شوراهای مشورتی و دادگاه تجدیدنظر با حضور دایمی حاکم شرع – که معاون قضایی رئیس قوه قضائیه کشور نیز می باشد – در صدور احکام شرعی و قضایی در امور تخلفات مالی به رئیس جمهور کمک می کنند. دادگاه برای پیشبرد اهداف و مأموریت های قانونی.
وی بیان کرد: دیوان محاسبات ملی در آخرین اقدام قانونی خود مجموعه پیشنهادات نظارتی را برای گنجاندن در برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور در اختیار دولت و سازمان بودجه قرار داده است که در حال حاضر در دست بررسی است. مجلس.
آقای دستغیب در بخشی دیگر از سخنان خود یکی از مهم ترین ابعاد دیپلماسی پارلمانی را مشارکت در فعالیت های چندجانبه بین المللی در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، مالی، فرهنگی و اجتماعی دانست و گفت: در فاصله زمانی بین دو کشور مجمع عمومی پارلمان های کشورهای آسیایی اهمیت زیادی در پیشبرد این هدف دارند و در اینجا از حضور و مشارکت دیوان محاسبات کشورها در روند فعالیت سازمان های این مجمع استقبال می کنیم و امیدواریم همکاری های سازنده بین دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران و سازمانهای ذیربط در کشورهای عضو تا حد امکان تقویت خواهند شد.
رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: در این زمینه دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران به عضویت کارگروه KSDI INTOSAI WGSDG و همان کارگروه ASOSAI WGSDG می باشد و در اقدامات بین المللی مشارکت فعال دارد. از این دو، کارگروه بزرگی دارد.
دکتر دستغیب افزود: دیوان محاسبات کشور نیز بر لزوم استفاده از فناوری های روز دنیا برای برقراری ارتباط بین المللی هوشمند بین دیوان محاسبات کشورهای عضو اینتوسائی تاکید کرده و معتقد است اکوسیستم مدیریت مالی عمومی ( PFM) با مدیریت بودجه شروع می شود و شامل گزارش و حسابرسی به پایان می رسد و لازم است از ادبیات پذیرفته شده در مطالعات بین المللی در زمینه مالیه عمومی و حکمرانی بهینه سیستم تصمیم گیری استفاده شود.
وی گفت: دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران عضو فعال سازمان های بین المللی و منطقه ای در زمینه حسابرسی دولتی از جمله اینتوسای (سازمان بین المللی موسسات عالی حسابرسی)، ASUSAI (سازمان موسسات عالی حسابرسی کشورهای آسیایی) است. ECOSAI (سازمان موسسات عالی حسابرسی کشورهای عضو Eco)، SAI شانگهای (سازمان موسسات عالی حسابرسی کشورهای عضو شانگهای) و مجمع دیوان محاسبات کشورهای دارای سیستم حسابرسی قضایی INTOSAI و امضای یک تفاهم نامه با دیوان محاسبات 18 کشور جهان از قاره های مختلف، آمادگی کامل برای واگذاری شرکت های فنی و تخصصی، با سابقه طولانی و دارای بیش از 117 سال سابقه در زمینه حسابرسی دولتی، برابر با همتایان خود در اطراف. جهان.
دکتر دستغیب گفت: دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران ضمن خوشامدگویی مجدد به نمایندگان محترم کمیته دائمی بودجه و برنامه ریزی مجمع مجالس آسیایی، آمادگی خود را برای افزایش ارتباطات و همکاری های بین المللی اعلام می دارد. با دیوان محاسبات کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی و درخواست از اعضاء مجمع مجامع آسیایی در قطعنامه های نهایی خود در جلسات مختلف بر لزوم ایفای نقش و فعال بودن نهادهای عالی حسابرسی کشورهای عضو تاکید می کند. در افزایش پاسخگویی، شفافیت و کنترل مالی در زمینه حسابرسی بخش عمومی در کشورهای مربوطه.
دکتر محمدرضا مجیدی، دبیرکل انجمن مجالس آسیایی آپا و مدیرعامل انجمن ایران برای همکاری با یونسکو طی سخنانی در جمع نمایندگان مجالس آسیایی که در دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران گرد آمده بودند، گفت: ما باید از رئیس دادگاه تشکر کنیم که این فرصت منحصر به فرد را در اختیار ما قرار داده است. محاسبات جمهوری اسلامی ایران و سایر همکارانشان مورد قدردانی قرار گرفت زیرا آشنایی اعضای این اتحادیه با مأموریت ها و مأموریت های این نهاد نظارتی در پیگیری همکاری های دوجانبه بین مشاوره بسیار موثر خواهد بود.
دبیرکل اتحادیه مجالس آسیایی گفت: این انجمن مایل است با تشکیل جلسات مشترک در خصوص نقش حسابرسی در برنامههای توسعه ملی و بینالمللی و همچنین جایگاه محاکم محاسباتی کشورهای مختلف، مشارکت فعال داشته باشد. نظارت.
در ادامه این جلسه، سرکار خانم دکتر سامیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم و نایب رئیس کمیته اجرایی کنفرانس محیط زیست و توسعه مجالس منطقه آسیا (APPCED) ) ضمن خیرمقدم به حاضرین در جلسه گفت: نظارت دیوان محاسبات بر اجرای قوانین زیست محیطی در قالب «ممیزی زیست محیطی» یکی از مواردی است که در جمهوری اسلامی ایران اجرا می شود. و نتایج خوبی داشته است.
نماینده مردم تهران در ادامه تاکید کرد: مشارکت موثر و فعال دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران در سه قانون «قانون حفاظت از منابع آب»، «قانون کیفیت هوا» و «معضل گرد و غبار» با تحقق ممیزی های آسیب شناسی و عملکردی، راه را باز خواهد کرد، خطرات و مشکلات در حوزه محیط زیست بسیار زیاد است.
رفیعی در پایان ضمن ارائه پیشنهاد زیست محیطی گفت: پیشنهاد می شود تمامی اعضای انجمن شوراهای آسیایی در زمینه «ممیزی گرد و غبار» تحت عنوان مدیریت، کنترل و کاهش مخاطرات زیست محیطی ناشی از آن همکاری کنند.
در این نشست تعدادی از اعضای کمیته برنامه ریزی و بودجه مجامع کشورهای آسیایی به موضوع محیط زیست و خطراتی که گرد و غبار برای کشورهایشان ایجاد کرده است، تاکید کردند و خواستار برنامه ریزی هدفمند برای جلوگیری از تخریب محیط زیست به ویژه پیشگیری از گرد و غبار شدند.
بر اساس این گزارش، نشست کمیته دائمی بودجه و برنامه ریزی مجمع مجامع آسیایی 27 تا 21 تیرماه سال جاری به میزبانی شورای اسلامی شهر تهران برگزار می شود.
مجمع پارلمانی آسیا (APA) دارای 44 عضو اصلی، 14 عضو ناظر و 4 کمیته اصلی است که یکی از کمیته های اصلی و دائمی آن کمیته بودجه و برنامه ریزی است.
این مجمع حدود 17 سال پیش به ابتکار جمهوری اسلامی ایران ایجاد شد و دبیرخانه دائمی آن در تهران مستقر است.
انتهای پیام