ای بی اس نیوز/ مرکز مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی گفت: پیش بینی می شود امسال در خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته رشد 30 درصدی داشته باشیم.
محمدحسین بهاور 28 تیرماه در نشست با اصحاب رسانه در شهرستان ساوه اظهار داشت: استان مرکزی به عنوان یک استان صنعتی شناخته می شود، اما این استان یکی از استان های تاثیرگذار در بخش کشاورزی است و گواه خاصی بر این امر می باشد. اهمیت کسب رتبه و مقام. تولیدات استان در سطح ملی است.
وی افزود: استان مرکزی در تولید ماهیان زینتی رتبه اول، تولید گل و گیاهان زینتی رتبه دوم، تولید انار رتبه سوم و در تولید پسته رتبه هفتم را دارد، البته این استان رتبه های دیگری نیز دارد.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی ارتباط تنگاتنگ بین کشاورزی و صنعت را برشمرد و گفت: توسعه پایدار زمانی ایجاد می شود که تبادلات صنعت و کشاورزی مدیریت شود.
بهاور ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت امنیت غذایی کشور را بر عهده دارد که برای تحقق این اهداف اقدامات موثری انجام می دهد و تشکل هایی را در زیرمجموعه خود دارد و با استفاده از ظرفیت این سازمان ها از جمله تعاونی های روستایی، آن را انجام می دهد. این ماموریت را پیش می برد. بدست آوردن.
وی افزود: تعاونی روستا قدمتی 60 ساله دارد. این گروه 5 دهه است که مستقیماً در روستاها فعالیت می کند و جهت گیری، حمایت و نظارت 3 مأموریت اصلی تعاونی روستایی است که در اساسنامه آن آمده است.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی گفت: در استان مرکزی 91 شرکت تعاونی روستایی با 83 هزار سهامدار و 180 کارمند مستقیم فعال و پاسخگوی نیازهای کشاورزان و کشاورزان هستند.
بهاور با اشاره به وجود 56 تعاونی کشاورزی با 32 هزار عضو در استان گفت: 11 تعاونی زنان روستایی با 1000 عضو از تعاونی های فعال استان مرکزی هستند.
وی ادامه داد: 25 شرکت تعاونی تولید روستایی با 25 هزار سهامدار نیز در استان فعال هستند.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی خاطرنشان کرد: 8 اتحادیه تعاونی روستایی در شهرستان، یک اتحادیه تعاونی روستایی استان، یک اتحادیه تعاونی تولید روستایی و 3 اتحادیه تعاونی کشاورزی و دامداری در استان وجود دارد.
بهاور افزود: 182 تشکل فعال با 140 هزار سهامدار در 2840 روستای استان مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به زیرساخت ها و ظرفیت های موجود گفت: 10 انبار دولتی با ظرفیت 20 هزار و 500 تن و 120 انبار چند منظوره از ظرفیت های موجود در استان است. در دو سال گذشته تنها 200 میلیون تومان اعتبار برای تجهیز و نگهداری انبارها به این مجموعه اعطا شده است و با حمایت از بودجه 1402 و اعتبارات تملک سرمایه برای امسال 3 میلیارد تومان برای مرمت پیش بینی شد. این سریال ها باید انجام شود.
بهارور افزود: 73 فروشگاه مصرف، 3 سیلو ذخیره غلات با ظرفیت 30 هزار تن، 2 سردخانه با ظرفیت 5 هزار تن، واحد بسته بندی با ظرفیت 20 تن در روز، 120 واحد تولید گوساله پرواربندی، 12 واحد تولیدی. دام و طیور و 273 کمباین و تراکتور… در تمامی سازمان های استان وجود دارد.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی خاطرنشان کرد: از اصحاب رسانه انتظار میرود توانمندیهای تعاونیهای روستایی را به نمایش بگذارند و این بستر سازمانها را به جامعه وام میدهد تا توسعه بخش کشاورزی در استان محقق شود.
بهارور اضافه کرد: یک کشور زمانی توسعه می یابد که بتواند از بستر سازمان ها به درستی استفاده کند، هیچ کشوری با پول و امکانات توسعه نیافته است، اما ابتدا باید توسعه یابد.
وی افزود: در پایان برنامه ششم توسعه گفته شده بود که سهم تعاونی ها در اقتصاد به 25 درصد می رسد اما این امر محقق نشده است و در این بین تعاونی ها کار کرده اند اما امسال وزیر جدید وزارت جهاد کشاورزی بر استفاده از ظرفیت تشکل ها تاکید می کند که امید است افق خوبی پیش روی این حوزه باشد.
مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی گفت: در روستاها نرخ رشد جمعیت منفی 9 درصد است که نشان دهنده عدم توجه به درآمد و زیرساخت های روستایی است که هشداری برای مسئولان است. 70 درصد چرخه تولید در روستا و مبنای درآمد روستا کشاورزی است بنابراین باید موانع کسب و کار در روستا برطرف شود.
بهاور ادامه داد: سال گذشته 55 هزار و 500 تن خرید تضمینی گندم، 87 هزار تن خرید توافقی محصولات کشاورزی، 50 هزار تن صادرات محصولات باغی، 4 هزار تن عرضه در غرفه های دائم و موقت به ارزش 57 میلیارد تومان. 50 میلیون لیتر سوخت توزیع، 42 هزار تن توزیع کود شیمیایی، 13 هزار تن تولید و توزیع بذر، 900 تن توزیع میوه نوروزی، 40 هزار تن توزیع نهاده دامی و 700 نفر روز آموزش اعضا و اعضا در تعاونی روستایی مجموعه در استان به دست آمده است.
وی افزود: خرید تضمینی گندم در 3 ماه گذشته در استان 55 هزار و 600 تن بوده که نزدیک به 20 هزار تن آن توسط سازمان تعاون روستایی با صدای مبشری خریداری شده که پیش بینی می شود امسال نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش داشته باشد. سال گذشته
بهاور با اشاره به طرح روستابازار گفت: با وجود ظرفیت های موجود در تعاونی های روستایی استان، این طرح مغفول مانده است و سازمان ها برای کاهش واسطه ها باید این موضوع را پیگیری کنند.
وی گفت: دور شدن از خرید تضمینی یکی از سیاست های پیش رو برای جایگزینی آن با خرید توافقی است. سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که بخش خصوصی همان طور که به بهره بردار، تولیدکننده و مصرف کننده کمک می کند، به دنبال خرید توافقی باشد و در بودجه امسال 730 میلیارد تومان برای خرید توافقی صرف شود.
انتهای پیام