وزیر امور خارجه جدید بریتانیا به طور ضمنی این زبان را در بحبوحه مذاکرات با پیشرفت مذاکرات تهدید کرد و به کار سخت بر روی متون ادامه داد و رویکردی غیرسازنده در پیش گرفت.
وی تاکید کرد: امیدواریم طرف های غربی مذاکرات وین را دنبال کرده و با دیدی واقع بینانه و با هدف دستیابی به یک توافق خوب که حقوق و منافع مردم ایران را نیز منعکس کند، پیشقدم شوند.
وی خطاب به نمایندگان پارلمان انگلیس افزود: این مذاکرات فوری است و پیشرفت به اندازه کافی سریع نبوده است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز، مذاکرات وین روز گذشته به روال عادی خود ادامه یافت و دیدارهای دوجانبه، چندجانبه و غیره در سطح کارشناسی در کنار مذاکرات و گفت وگوهای رئیس مذاکره کننده، در مورد سوالات باقی مانده و در جلسات تدوین متن ادامه یافت.
وی گفت: امروز ما به دنبال معاملات بزرگتر برای رسیدن به یک توافق خوب در وین در مدت کوتاهی هستیم. در این راستا نقش چین در کنار روسیه بسیار مهم است.
وزیر امور خارجه انگلیس در اظهاراتی غیرسازنده و متناقض درباره آنچه در روند مذاکرات می گذرد، مدعی شد که مذاکرات به بن بست خطرناک نزدیک می شود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به مذاکرات هسته ای در وین گفت: تا کنون کار سه کشور اروپایی این گونه بوده است، در مورد تحریم ها تحریم ها را به آمریکا منتقل می کنند. و آنها می گویند که ایالات متحده، غیرقانونی ها و اتحادیه اروپا باید مطابق با آن عمل کنند.
لندن امروز در مورد لزوم تسریع در مذاکرات صحبت می کند که از آغاز دور هفتم ریاست تیم مذاکره کننده بریتانیا چندین بار تغییر کرده است.
اگرچه به دلیل پیچیدگی برخی موضوعات و نیاز به تصمیم گیری های سیاسی، پیشرفت مذاکرات تدریجی است، اما در روزهای اخیر روند تدوین و نهایی شدن بخش های باقی مانده از متن و همچنین تصمیم گیری در مورد برخی از موضوعات انجام شده است. یک روند سازنده بود این یک واقعیت است.
اما احزاب و رسانههای غربی با ایجاد فضای رسانهای و طرح مسائل و خطرات نادرست سعی در برگرداندن واقعیتها و استفاده از آنها به عنوان اهرم فشار بر کشور ما دارند.
دولت انگلیس در آستانه استعفا، با اتخاذ موضع قوی رسانه ای، چه در مورد مذاکرات وین و چه در مورد تحولات اوکراین از یک سو و از سوی دیگر در دوران پسا، تلاش می کند فشارهای داخلی را کاهش دهد. – انتخاباتی، به تنهایی، به نمایندگی از اتحادیه اروپا و رقابت با فرانسه و آلمان برای رهبری در اروپا.
به گفته آشنایان مذاکرات وین، یکی از موضوعاتی که در هیأت آمریکایی اختلاف نظر ایجاد کرده، نحوه اجرای تحریم های موجود و به تعویق افتادن مذاکرات با تاخیر ایران و پیشرفت برنامه هسته ای این کشور است. یا نه.
عصر دیروز پس از رایزنی های فشرده در وین، نشستی با حضور سران و نمایندگان ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 با هدف ادامه تدوین متن هتل کوبورگ برگزار شد.
از جمله این فضاسازی ها، سه شنبه تراس لیز وزیر امور خارجه انگلیس در اظهارنظری غیرسازنده و متناقض درباره آنچه در روند مذاکرات می گذرد، بدون اشاره به خروج یکجانبه و غیر متعهد آمریکا از برجام در سال 2018 (1397) تاکید کرد که مذاکرات به بن بست خطرناک نزدیک شده است. .
وی گفت: وقتی صحبت از موضوع هستهای به میان میآید، اروپاییها میگویند که این دقیقاً همان چیزی است که به ما مربوط میشود و ما آمادهایم در مورد همه موضوعات هستهای صحبت کنیم. انتقاد ما از سه کشور اروپایی عضو شورای امنیت سازمان ملل این است که آنها هیچ ابتکار جدید، سازنده و آینده نگری ارائه نکرده اند.
هیئت های مذاکره کننده ایران و چین نیز در آخرین دیدار روز چهارشنبه با مذاکره کنندگان ارشد دو کشور دیدار کردند.
لیز تراس گفت که بریتانیا به همکاری نزدیک با متحدان خود در مذاکرات ادامه خواهد داد، اما مذاکرات به بن بست خطرناکی رسیده است.
وی گفت: «البته آنها در هفتههای اخیر سعی کردهاند به شکلی منطقی و سازنده وارد مذاکرات شوند». حتی امروز فرانسه دیگر نقش پلیس بد را در مذاکرات بازی نمی کند.
Neveu اخیراً به دلیل اختلاف نظر با رابرت مالی به عنوان رئیس تیم مذاکره کننده ایالات متحده، تیم را ترک کرد.
این دیپلمات چینی در پاسخ به سوالی درباره تضمینهای ایران گفت: ما معتقدیم خواستههای ایران منطقی و مشروع است و تلاش میکنیم آنها را به صورت متنی ترجمه کنیم. این چیزی است که ما انجام می دهیم.
وانگ کوان مذاکرهکننده ارشد چین عصر چهارشنبه، پس از یک جلسه نسبتا طولانی با هیئت ایرانی، گفت که این هیئتها در تلاش هستند تا اختلافات در مورد تحریمها، راستیآزمایی و پادمانها را کاهش دهند.
روزنامه وال استریت به گفته منابع آگاه، دو تن دیگر از اعضای تیم مذاکره کننده به رهبری رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، به دلیل تمایل به اتخاذ مواضع تندتر در مذاکرات، تیم را ترک کردند.
وی گفت: «طی دو روز گذشته، هیئتها در قالبهای مختلف دوجانبه و چندجانبه برای رسیدگی به موضوعات کلیدی برای کاهش بیشتر اختلافات در مورد تحریمها، پادمانها و راستیآزمایی با یکدیگر دیدار کردهاند.
راستی آزمایی لغو تحریم ها و ارائه تضمین هایی که ایران بر آن اصرار دارد دو موضوع مهم در روند مذاکرات وین است. مذاکره کنندگان اذعان دارند که مذاکرات پیشرفت کرده است، اما دستیابی به یک توافق خوب به تصمیمات سیاسی دقیق واشنگتن در مورد موضوعات باقی مانده و لغو تحریم ها بستگی دارد.
هیئت جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به توافق در مذاکرات جدی است و تاکید می کند که هر چه طرف مقابل آمادگی بیشتری برای لغو تحریم ها داشته باشد، بازه زمانی برای دستیابی به توافق نهایی کوتاهتر می شود.
اما اگر طرفهای اروپایی از برخی خواستههای غیرواقعی بهویژه در زمینه تحقیق و توسعه هستهای دست بردارند و آمریکا به ادعای خود با سیاست فشار حداکثری مخالفت کند و بخواهد این سیاست را با همه زیرمجموعههایش خاتمه دهد، نه فقط. بن بست در مذاکرات این چنین نخواهد بود، اما می توان در یک زمان معقول به توافق رسید.
علی باقری کنی، مذاکره کننده ارشد ایران روز چهارشنبه با میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات و انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، مسئول هماهنگی این دیدارها، دیدار و گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز در گفت وگویی با اشاره به نقش چین و روسیه در مذاکرات وین گفت: نماینده چین در وین به همراه نماینده روسیه نقش مثبتی را در حمایت از حقوق هسته ای جمهوری اسلامی ایران و ایران دنبال می کند. برای حمایت از لغو تحریم ها
گفت خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات روز گذشته وزیر امور خارجه انگلیس مبنی بر اینکه ایران مسئول بن بست احتمالی مذاکرات وین است که در این صورت همه گزینه ها روی میز است، گفت: انگلیس و برخی کشورهای غربی مسئول سرپوش گذاشتن بر چندین سال مذاکره هستند. انفعال و حمایت از تحریم های غیرقانونی و غیرانسانی آمریکا.
وی افزود: اینها موضوعاتی است که ما در مورد آنها بحث کرده ایم و چگونه می توانیم اختلافات را بیشتر کاهش دهیم.