یکی از کلیدواژه هایی که رهبر معظم انقلاب در چند وقت اخیر بر آن تاکید داشته اند، جهاد تبیین و روشنگری است. حضرت فرمود: «اگر نمی دانستی خیر، از آن پیروی نمی کردیم». یعنی باید با اهل بیت آشنا شد و رفتار و کردار و احادیث آنها را تبیین کرد تا بتوانیم به سوالات و شبهاتی که در ذهن مردم ایجاد می شود پاسخ دهیم.
می بینید آدم خوابیده را نمی توانید بیدار کنید، اما او که واقعاً خواب است بیدار می شود تا زنگ بزند. گاهی اوقات نمی خواهیم شرایط و بحران هایی را بپذیریم که دیگر نمی توانیم انجام دهیم. هر چقدر هم که داد بزنی و بگویی فایده ندارد، بعضی ها در این کار خوابشان برده است. ما کاری به اینها نداریم، اما بقیه اوکی هستند. این جنگ واقعا وجود دارد و ماموریت ها، پادگان ها و مقرهای این جنگ فرهنگی و رسانه ای فراتر از سازماندهی فیزیکی، تولید انرژی و نیرو است. شوراها محل حمایت هستند. حاج قاسم که فقط یک نیروی رزمی و جهادی است و مأموریت های محوله اش نه فرهنگی و نه رسانه ای است، پس از شهادتش کتابی از مرثیه و روضه در وسایل این مرد پیدا شد. مرد میدان و جهاد وظیفه نیروهای فرهنگی و رسانه ای بود که اکنون مشخص است.
آره! این دقیقاً ماهیت مقاومت است. این توضیح نظم و جهاد و تلاش و پویایی هیئت را به خوبی شکل می دهد. البته الان هم همینطوره که مدافع حرم بچه هاست. رهبر معظم انقلاب در تعبیری عجیب فرمودند: «شما اجاره نشینان جنگ و دفاع از حرم و فتنه 88 هزار نور درخشیدید و در هیئت ها به مجاهدان و شهادت ها اطعام کردید. این صدا نباید ساکت باشد.» این واقعیت است. ذات شخصی این است؛ زیرا وقتی می خواهید با شخصیتی مؤدب باشید و با او ارتباط برقرار کنید و معشوق او شوید، جوهر این کار پویا می شود.
تا چه حد می فهمیم که چنین جنگی و چنین لشکرکشی در حال وقوع است؟
به عنوان آخرین سوال، موضوع دیگری که در جلسه اخیر مطرح شد، بحث نوآوری و جذب مناسب نیرو بود. در این زمینه چه ملاحظاتی را باید در نظر گرفت؟
برای شروع، بیایید با تاریخچه این آیین سالانه شروع کنیم.
رهبر انقلاب نیز در بحث فرم و فرم به این نکته اشاره کردند، اگرچه باید هنرمندانه کار کرد، اما در زمینه فرم و فرم، اگر افراط و تفریط باشد، محتوا در آن گم می شود. باید مورد توجه و بازنگری قرار گیرد.
بله، این نیز یک مشکل است. اصل عصا، ادب به معصوم علیهم السلام است. این موضوع نباید گم شود. این موضوع مهم است. اگر این مضمون گسترش پیدا کند، ناگزیر فرد مظلوم خواهد شد. بحث رهبر انقلاب این است که این فضا را درک کند و وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. حالا آن اشک ها و وسعت ادب و حسین گفتن می تواند ده سال دیگر کارش را بکند و در وضعیتش تاثیر بگذارد. آنها با توجه به شرایط موجود و شرایط آن زمان منتظر توضیح هستند. زمان در جنگ است، ما هیچ تعارفی نداریم. امروزه هزاران نفر در فضای مجازی پای کامپیوتر و سایت خود می نشینند و همه چیز را خراب می کنند.
پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR با حاج احمد واعظی مستأجر اهل بیت علیهم السلام گفت وگویی انجام داده است تا این موضوع را بیشتر مورد بررسی قرار دهد. واعظی از مداحان شناخته شده کشور است که اجلاس امسال را نیز میزبانی کرده است و معتقد است که به فرموده رهبر معظم انقلاب همانطور که همه تلاش جهاد نیست، همه مداحی ها و مداحی های اهل بیت علیهم السلام نیز هست. -بیت مشمول جهاد نمی شود. متن این گفتگو را در ادامه بخوانید.
به نظر من همه فرمایشات رهبر انقلاب بسیار روان و روان بود. می گویند جذب جوانان خیلی خوب است. خب شکی نیست ولی بلافاصله به هر قیمتی می گویند نه! نوآوری نباید به یک استاندارد شکن تبدیل شود. باید در این فضا پیگیر کار امام حسین (ع) بود. ما هواداران هم از این قاعده مستثنی نیستیم. در کل هر کاری که انجام دادیم خوب نبود. اگر ناخواسته کار اشتباهی انجام دهید، آن را جبران می کنید، اما یک زمانی است که برای دیده شدن به هر دری می زنید، سپس کار را تزئین و توجیه می کنید. از نظر قرآن شیطان این را زینت می دهد تا فکر کنی کار خوبی می کنی، بعد خودت را توجیه می کنی یا به عنوان توجیه می گویی که من انجام دادم.
برخی از آیات بسیار زیبا از قرآن جای خود را پیدا می کند. آیه 82 سوره اسراء می فرماید: «و از قرآن نازل کرد که او شفا دهنده و مهربان و مؤمنان است و ستمگر زیاد نمی شود». یک طرف ضرر است و طرف دیگر شفا و رحمت. بسته به اعمال و توضیحات و تفاسیر و شناخت قرآن ما یا خداوند شفا می دهد و رحمت می کند و یا زیان می بینیم.
بله این درست است. دستور و نیت رهبر انقلاب این بود که شما در این عرصه ها بدرخشید. البته مشکل به این مشکلات خلاصه نمی شد و از حرمت کار نمازگزاران گریزی داشتند. خیلی صریح گفتند مداحی موسیقی پاپ نیست. تا به حال از رهبر انقلاب اینگونه نشنیده ایم. او سه موضوع را مطرح کرد: صدا، ملودی و هندسه آواز و مهندسی آواز. یک دنیا از این نکات صحبت می کند. این به این معنی است که شما باید طرح کارت را بدانید و کمی اتاق تنفس داشته باشید تا خودتان بخوانید. این نکات باید در خدمت محتوا باشد.
یکی دیگر از سخنان رهبر انقلاب این بود که هر تلاشی جهاد نیست. یعنی در حوزه اهل بیت و هیئت، هر جلسه و هر قرائتی و هر منبری و هر حرکتی را نمی توان هیئت جهادی دانست و ممکن است خارج از دایره جهاد باشد. سخنان رهبر معظم انقلاب این بود: هیئت ها، اجاره نشینان اهل بیت، مبلغان و هیئت ها، امروز در این جنگ و در مقابل خیر علیه منکر کجا هستند؟ شما کجای این جنگ هستید، چه وظایفی دارید و کجا بودید؟ اینجاست که توضیح وارد می شود. اگر تبیین نباشد یا قدرت تبیین و دانش و بصیرت نداشته باشی می توانی به خدا به جنگ خدا بروی!
اول از همه بحث را از سیاست جدا می کنم. دین سیاسی یا سیاست دینی؟ بین دین سیاسی و سیاست دینی تفاوت وجود دارد. کارکنان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. آنچه مورد نقد و نکوهش است مورد اول است. رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر به این نکته اشاره کردند که بسیاری از این جوانان و شهدا فرزندان هیئت هستند. این دستور صحیح است؛ چون بر اساس کار سیاسی و عقیدتی رفتند. کار آنها جنبه سیاسی، مذهبی، ملی و مذهبی دارد.
به گزارش روز سه شنبه ای بی اس نیوز از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، همزمان با سالروز ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها در دیدار جمعی از مستأجران اهل بیت علیهم السلام. ، یکی از کارکردهای مهم هیئت های مذهبی را حضور فعال و موثر در موضوع جهاد عنوان می کند. از دیگر محورهای مهم این نشست دعوت از حامیان به تأمل در نحوه حفظ هویت و کارکرد اصلی و سنتی هیئت بود.
سابقه دیدار امروز به دوران ریاست جمهوری رهبر معظم انقلاب برمی گردد. یادم می آید که آقای شمس و مرحوم اکبرزاده و بسیاری از عزیزانی که در آن زمان در اولین جلسه این مجلس حضور داشتند، در نظر نداشتند که این برنامه تا سال های دیگر ادامه پیدا کند. رهبر انقلاب شخصا از روز اول این دیدار را پسندیدند و قدردانی کردند. وی خطاب به مسئولان این مراسم گفت: هر جا که باشم این جلسه را برگزار می کنم. لذا این جلسه به قوت خود باقی ماند.
بنابراین، اگر به فلات نگاه کنیم، هر فلات یک هسته مقاومت خواهد بود.
یکی از مستأجران کهنه کار گفت: هیئت ها و اجاره نشین ها تنها کسانی بودند که در فتنه 88 بیرون رانده نشدند.
برخورد با مداحان و شاعران آیینی یکی از شاخص ترین برخوردهای ماه های اخیر بوده است. محور این جلسه را می توان اعلام مرکز جهاد و قیام شورا دانست. با توجه به این که از سوی دیگر این نظر نیز وجود دارد که هیئت ها نباید دستاویز حرکت های سیاسی سطحی شوند، چگونه می توان این گفته را توضیح داد؟
واقعیت این است که نصیحت را نباید سیاسی کرد، بلکه ریشه یک سیاست نصیحت و دین است، این جریان مورد قبول همه است و هیچکس مشکلی در آن نمی بیند. ممکن است برخی سیاست و تفویض را اینگونه مطرح کنند و بگویند تفویض بر اساس آن روابط بالا و پایین می شود، اما اصل یک سیاست اگر دینی و تفویضی باشد، می شود حکومت علوی و نظام مهدوی. این سوال با این جدایی کمی واضح تر می شود. رهبر معظم انقلاب می فرمایند این اساس و عنصر مغز و بنیان باعث احیای امر اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام می شود. همانطور که امام صادق و حضرت رضا علیه السلام فرمودند.