رئیس کارگروه متانول ایران گفت: با تعرفه جدید گاز خوراک و سوخت واحدهای پتروشیمی، ادامه فعالیت تولیدکنندگان متانول زیانبار خواهد بود و نیاز به بازنگری در مصوبه اخیر تعرفه گاز پتروشیمی وجود دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، متین دیداری امروز در نشست خبری گفت: با مصوبه جدید قیمت گذاری جدید گاز خوراک و سوخت واحدهای پتروشیمی، همه تولیدکنندگان متانول در زیان مطلق هستند و منتظر بازنگری دولت در این مصوبه هستیم. بنگاههای اقتصادی هستند که با هدف ایجاد ارزش افزوده برای کشور ایجاد شده و موتور محرکه اقتصاد کشور در صنعت پتروشیمی محسوب میشوند که علاوه بر ارز، برای بسیاری از محصولات پایین دستی متانول نیز متکی است.
وی با تاکید بر اینکه متانول یک محصول با ارزش افزوده و استراتژیک است، گفت: 25 درصد ارز صنعت پتروشیمی که بالغ بر 2.5 تا 3 میلیارد دلار در سال است توسط واحدهای متانول تامین می شود و اگر بنا به تصمیم ثابت باشد. قیمت گذاری در صورت تعطیلی واحدهای متانول، روند ارزآوری صنعت پتروشیمی که پردرآمدترین صنعت کشور است مختل می شود.
رئیس کارگروه متانول ایران با بیان اینکه مجلس و دولت باید این مصوبه را بررسی کنند، گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی متانول در گروههای مختلف به صندوقهای بازنشستگی وابسته هستند و این به معنای تامین بخشی از حقوق بازنشستگان برای سودآوری است. وابستگی ای که باید مورد توجه قرار گیرد، در حالی که نرخ ثابت با توجه به تمام تجربیات گذشته موفق نمی شود و این نرخ باید با نرخ ثابت جایگزین شود.
در این نشست گفت: صادرات گاز کشور به عراق و ترکیه انجام می شود و در مورد عراق نیز مشکلاتی برای بازگشت پول صادرات وجود دارد و در مورد ترکیه نیز اخیرا این کشور اعلام کرده است که آماده مذاکره با ایران است. برای انعقاد قرارداد 20 ساله با ایران پس از کشف ذخایر گاز، نرخ آن 9 تا 11 سنت است، الف- افزود: ارز حاصل از صادرات متانول طی 35 تا 45 روز به کشور باز می گردد. خام فروشی است، اما صادرات متانول ایجاد ارزش افزوده از همین گاز خام است و این باید در توسعه صنعتی، مسائل توسعه و همچنین نیازهای آتی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مجموع گاز مصرفی شرکت های متانول در مدار تولید کشور 3.5 درصد و حداکثر 4 درصد است و ظرفیت تولید این بخش 9 میلیون تن در سال است، گفت: شرکت های متانول 2.5 میلیون دلار درآمد داشته اند. افزایش نرخ خوراک نباید در این بخش لحاظ شود.
رئیس کارگروه متانول ایران افزود: واحدهای متانول در سال گذشته به دلیل عدم تامین گاز تولید را متوقف کردند و باید توجه داشت که توقف تولید باعث از بین رفتن بازارهای صادراتی می شود و جبران آن برای کارخانه های متانول سخت است. برای این.”
انتهای پیام