وضعیت گندم، نان و آرد در شیراز/ لزوم افزایش دستمزد نانوایان
ای بی اس نیوز/پرس در پی اجرای سیاست های جدید دولت در خصوص گندم، آرد و نان و البته کالاهای راهبردی، در هفته های اخیر بحث ها و سوالاتی در رابطه با کیفیت نان، کاهش زمان فعالیت نانوایی ها و تشکیل صف های طولانی و… مطرح شده است. در راستای تشریح وضعیت فارس در رابطه با گندم، آرد و نان، مدیر کل غله و خدمات بازرگانی فارس در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
مهدی جمالی یکشنبه 20 تیرماه در نشست خبری استانداری فارس توضیح داد: وظیفه تامین محصولات اساسی به ویژه گندم و آرد بر عهده اداره کل حبوبات است و شرکت خدمات بازرگانی مسئولیت آن را بر عهده دارد. تامین و نگهداری موجودی کالاهای استراتژیک و البته توزیع که بر اساس سیاست های ملی عهده دار آن است.
افزایش دو برابری خرید در فارس
جمالی گفت: خوشبختانه به لطف خداوند و بارندگی های نسبتا خوب میزان گندم تولیدی کشاورزان فارس در فصل کشاورزی گذشته افزایش چشمگیری داشته است به طوری که تا صبح امروز 843 هزار تن گندم از تولیدکنندگان به میزان 11 هزار و 500 تومان خرید و پس انداز.
وی با بیان اینکه حجم گندم خریداری شده در سال زراعی گذشته 414 هزار تن بوده است، گفت: با توجه به اینکه روند برداشت گندم از مزارع فارس در میانه این استان ادامه دارد و به سمت شمال فارس حرکت می کنیم، امیدواریم تا در پایان برداشت بیش از یک میلیون تن گندم مازاد از کشاورزان خریداری می شود.
وضعیت پرداخت به تولیدکنندگان گندم فارس
جمالی با اشاره به پرداخت 7 هزار و 200 میلیارد تومان به گندمکاران فارس و 2 هزار میلیارد تومان مابقی از مطالبات کشاورزان آن استان، خاطرنشان کرد: این پرداخت بر اساس قیمت پایه سال گذشته 11 هزار و 500 تومان محاسبه شد. ، و منتظر تصویب نهایی تعرفه است تا در حال شفاف سازی این درخواست ها هستیم.
مدیرعامل غلات فارس گفت: در سال گذشته به دلیل خشکسالی ها شاهد افت قابل توجهی در تولید گندم بودیم و به همین دلیل برای تامین مازاد نیاز داخلی استان 150 هزار تن گندم از بنادر جنوبی وارد شد. اما امسال خوشبختانه نیاز استان به طور کامل توسط تولیدکنندگان گندم تامین شده است.
واردات برنج
وی همچنین گفت: در سال گذشته در راستای تامین نیاز مصرف کنندگان بیش از 35 هزار تن برنج وارد شد و بر اساس سیاست های ستاد تنظیم بازار حدود 20 هزار تن در بازار توزیع شد.
مدیر عامل غلات و خدمات بازرگانی فارس گفت: امسال در برنج نیز روال سال گذشته رعایت می شود.
توسعه زیرساخت ها
جمالی خاطرنشان کرد: از سال گذشته بحث ایجاد و توسعه زیرساخت ها در نظر گرفته شده و در فارس تعمیر و نگهداری اساسی دو انبار کالا اجرا و تکمیل شده است.
وی با بیان اینکه توسعه زیرساخت ها موجب آرامش بیشتر در تامین و نگهداری کالاهای استراتژیک می شود، گفت: امروز مشکل چندانی برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در زیرساخت های ذخیره سازی گندم و تولید آرد وجود ندارد.
نگاه خاص دولت به نان
جمالی گفت: پس از اجرای سیاست های تمدید یارانه دولت، موضوع اصلاح روش های کنترلی برای بستن چرخه تولید و عرضه نان مورد توجه قرار گرفت.
وی با تصریح بر اینکه پیش از آن خرید گندم و همچنین تولید و عرضه آرد در چارچوب نظام انجام می شد، گفت: برای اصلاح این ساختار باید فروش نان نیز در قالب یک نظام کنترل شود. طراحی این سامانه به وزارت اقتصاد و دارایی واگذار شد.
جمالی با اشاره به نصب پریزهای هوشمند در فارس در سال گذشته گفت: مرحله اول این برنامه تا اسفند سال گذشته ادامه داشت و مرحله بعدی از 23 اسفند 1401 آغاز شد که مربوط به شناور شدن سهمیه آرد و تعدیل آن بود. به عملکرد نانوایی ها
وی با یادآوری اینکه در این مرحله سهمیه نانوایی ها با توجه به میانگین عرضه نان توسط سامانه تعیین شد، گفت: این طرح مشکلات فنی مختلفی داشت و فارس اولین استانی بود که با سرپرستی استاندار مشکلات را گزارش کرد. به سازمان های بالادستی برای اصلاح.
شفاف سازی روش فلوتاسیون آرد
جمالی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر لزوم شفاف سازی سهمیه آرد و تناسب آن با حجم فروش نان، گفت: این شفاف سازی یک ضرورت و اولویت محسوب می شود اما مجری اصلی مصوبه مذکور وزارت اقتصاد و دارایی است. طرح.
وی خاطرنشان کرد: هر نانوایی باید توجه داشته باشد که سیستم تراکنش غیرعادی را به تعداد نان هایی که می فروشد محاسبه نمی کند و باعث خطای سیستم نمی شود.
جمالی با بیان اینکه اداره کل حبوبات یکی از اعضای کارگروه گندم، آرد و نان است، خاطرنشان کرد: در زمینه نظارت بر عملکرد نانوایی ها کارگروهی در سطح ملی، استانی و شهری مسئول و مسئولیت اصلی آن است. زیر نظر وزارتخانه های بهداشت و امنیت، جهاد کشاورزی و سازمان تعزیرات است.
کیفیت نان به وزن چانه مرتبط است!
این مسئول در پاسخ به سوال خبرنگار ای بی اس نیوز، با اذعان به اینکه کیفیت نان در اکثر نانوایی های فارس خوب نیست، گفت: کیفیت نان به وزن چانه بستگی دارد. هر چه وزن خمیر بیشتر باشد، کیفیت نان بهتر است.
وی گفت: امروز 63 درصد واحدهای نانوایی لواش، 18 درصد سنگک، 7.6 درصد فانتزی یا بزرگ، 5.2 درصد تافتون و 3.7 درصد بربر هستند. بنابراین اکثر نانوایان نان را با چانه سبک می پزند که کیفیت آن خوب نیست.
اصلاح قیمت راهی برای بهبود کیفیت است
جمالی در پاسخ به سوال دیگر ای بی اس نیوز گفت: برای ارتقای کیفیت نان یکی از راهکارها تغییر قیمت نان است. اگر قیمت نان سنگک ریگی برای صاحب نانوایی مناسب باشد، تمایل به پخت این نوع نان بیشتر می شود.
وی گفت: در سراسر کشور سه استان تهران، قم و فارس بیشترین تمایل را به نان سنگک دارند. البته چنین سوالی بخشی از سیاست های مدنظر دولت است.
فارس اولین استانی است که نان سبوس دار ارائه می کند
مدیرعامل غله فارس در ادامه گفت: برای اولین بار در کشور با حمایت و راهنمایی استاندار محترم 17 واحد نانوایی خود را وقف پخت و عرضه نان سبوس دار در فارس کرده اند.
وی با بیان اینکه امکان ورود نان لواش به این چرخه وجود ندارد، گفت: برای اجرای این طرح خط تولید آرد گندم به صورت آزمایشی ایجاد شده است و در صورتی که تعداد این واحدهای نان افزایش یابد. باید یک زیرساخت مناسب برای تولید آرد وجود داشته باشد.
سعی کنید آرد مرغوب تهیه کنید
جمالی در پاسخ به سوال دیگر ای بی اس نیوز، گندم تولید شده در فارس را دارای ویژگی های متفاوتی دانست و گفت: گندم تولید شده در جنوب، مرکز و شمال فارس تفاوت هایی دارد و آرد حاصل از آن نیز متفاوت است.
وی افزود: به منظور تولید و عرضه آرد مرغوب، مخلوطی از گندم خریداری شده از سراسر فارس در کارخانه آرد عرضه می شود.
جمالی در عین حال خاطرنشان کرد: تمامی نانوایی ها در انتخاب کارخانه عرضه کننده آرد خود اختیار نسبی دارند و می توانند از بین 17 کارخانه یکی را انتخاب کنند و البته در صورتی که کیفیت آرد عرضه شده به آنها مناسب نباشد می توانند از طریق قانونی شکایت کنند. کانال ها
مدیرعامل غله فارس خاطرنشان کرد: کیفیت آرد تولیدی کارخانه ها به صورت مستمر سنجیده می شود و اگر واحدی محصول نامرغوب تولید کند امتیاز خود را از دست می دهد.
ذخیره سازی کالاهای استراتژیک
جمالی در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز، گفت: شرکت خدمات بازرگانی مسئولیت تامین و نگهداری موجودی استراتژیک کالاهای اساسی مانند شکر را بر عهده دارد و در توزیع آن سیاست گذار و تصمیم گیرنده نیست.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی فارس افزود: بر اساس سیاست های ستاد تنظیم بازار، شکر خام تهیه و به کارخانه ها عرضه می کنیم و شکر تصفیه شده را دریافت و ذخیره می کنیم.
جمالی گفت: توزیع این محصول بر اساس خط مشی و ابلاغی ستاد تنظیم بازار انجام می شود و این اداره کل هیچ اختیاری در توزیع و تعیین میزان آن ندارد.
فقط 5 درصد قیمت آرد از نانوا دریافت می شود
وی در ادامه توضیحات خود درباره وضعیت نان در فارس گفت: نانوایی ها تنها 5 درصد از قیمت کل آرد را پرداخت می کنند و 95 درصد آن یارانه است.
جمالی با بیان اینکه از کیفیت نان لواش رضایتی وجود ندارد و باید به سمت تغییر این نوع نان حرکت کنیم، در خصوص نارضایتی نانوایان از دستمزد، گفت: دستمزد پایین کارگران خبازی را قبول داریم.
وی ادامه داد: طی سه سال گذشته قیمت نان تغییری نکرده و به همین دلیل دستمزد کارگران نانوایی با وجود سخت و طاقت فرسا بودن این حرفه افزایشی نداشته است. امیدواریم با یکسان سازی قیمت نان حقوق افزایش یابد.
علت کاهش ساعت پخت نانوایی های فارس
جمالی با بیان اینکه در سیستم جدید 12 نوع خطا برای نانوایی تعریف شده است، گفت: هر کدام از این خطاها باعث کاهش سهمیه آرد نانوایی و به تبع آن کاهش زمان بهره برداری می شود.
در همین حال مدیر کل غلات فارس خاطرنشان کرد: در استان فارس بخشی از سهمیه کاهش یافته مربوط به بهمن ماه سال گذشته برگشت داده شده و بخشی نیز امروز ۲۰ تیرماه برگردانده می شود.
جمالی افزود: سهمیه آرد برگشتی به کشاورزان شهرستان های فارس به 100 درصد کسری رسیده و در برخی واحدها کمتر بوده است.
برنامه حسابرسی توزیع آرد
مدیرعامل غلات فارس همچنین از برنامه ریزی حسابرسی مشمولان سهمیه آرد در جامعه عشایری خبر داد و خاطرنشان کرد: باید آرد به خانوارهای عشایری اختصاص یابد.
جمالی با اشاره به اینکه سهم خرید نان توسط اتباع خارجی بسیار زیاد است، گفت: قیمت یک کیلو نان لواش حدود 2800 تومان است و خرید مقادیر زیادی از این نان توسط برخی اتباع برای اهداف غیرانسانی است.
این مدیر تاکید کرد: تلاش برای ساماندهی و رفع این مشکل با اقدامات مدیریتی و نظارتی ادامه دارد.
انتهای پیام