اتاق بازرگانی تهران در تازه ترین گزارش خود به تحلیل وضعیت تورم کالایی و مواد غذایی در نقاط مختلف جهان پرداخته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، برآوردهای جهانی نشان می دهد که در سال 2022 تورم جهانی کالاهای اساسی بالای 41 درصد خواهد بود، هرچند پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال جاری به بیش از 21 درصد کاهش یابد. در بین گروه های غذایی تورم خوراکی ها 18 درصد، آشامیدنی ها 13.7 درصد و شاخص قیمت گروه کشاورزی 13.3 درصد بوده که پیش بینی می شود تا پایان امسال این رقم کاهش یابد. .
با این حال، کشورهای مختلف نرخ ثابتی از تورم مواد غذایی را تجربه نکرده اند و این وضعیت طیف وسیعی از ارقام تورم را نشان می دهد. در ماه می ۲۰۲۳، تورم سالانه مواد غذایی در ونزوئلا ۴۷۱ درصد، در لبنان ۳۵۰ درصد، در زیمبابوه ۱۱۷ درصد و در آرژانتین ۱۱۵ درصد بود و به این ترتیب این چهار کشور تورم بالای ۱۰۰ درصد را در این منطقه تجربه کردند.
ایران با 78 درصد، سورینام با 68 درصد، مصر با 60 درصد و لائوس با 53 درصد در این جدول قرار دارند. علاوه بر این، آمارها حاکی از آن است که تورم در این حوزه در ترکیه به 52 درصد کاهش یافته و تورم مواد غذایی در عربستان و افغانستان منفی شده است.
در تورم ثبت شده ماهانه، لبنان با 81 درصد، ونزوئلا با 35 درصد، زیمباوه با 30 درصد و مصر با 27 درصد پیشتاز هستند.
علاوه بر این و با وجود هشدار سازمانهای بینالمللی، برخی کشورها برای تامین نیازهای ملی خود صادرات برخی از محصولات غذایی را ممنوع یا محدود کردهاند که بسیاری از آنها تا پایان سال جاری اجرایی میشوند.
صادرات گندم به افغانستان، صادرات روغن و شکر به الجزایر، صادرات پیاز به آذربایجان، صادرات برنج به بنگلادش، صادرات نشاسته ذرت به چین، صادرات گندم، شکر و برنج شکسته به هند، صادرات گوشت مرغ به کویت، صادرات میوه و سبزیجات به لبنان در پاکستان صادرات شکر، در مراکش صادرات گوجهفرنگی و در روسیه صادرات برنج و بلغور برنج توسط دولتها ممنوع شده است و باید دید در ماههای آینده تغییری در صدور مجوز ایجاد خواهد شد یا خیر. این روند ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام