به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسابقات شمشیربازی قهرمانی جهان از 31 تیرماه به میزبانی میلان ایتالیا آغاز می شود. شمشیربازی ایران فقط در سابر مردان نماینده دارد و فدراسیون در سایر سلاح ها نماینده نخواهد داشت. تیم سابر مردان با ترکیب علی پاکدامن، محمد فتوحی، محمد درهی و فرزاد باهر در مسابقات جهانی انفرادی و تیمی حضور دارد.
سابرهای ایران در ایتالیا شانس زیادی برای کسب مدال دارند
تیم ایران در رده بندی جدید اعلام شده از سوی فدراسیون جهانی فاصله خوبی با نزدیک ترین رقبای آسیایی خود ژاپن و چین برای حضور در المپیک بیشتر کرده و فاصله چندانی با تیم پنجم جهان یعنی آلمان ندارد. . با توجه به ضریب بالای مسابقات قهرمانی جهان، ورزشکاران سابر ایران حتی می توانند با رسیدن به جمع چهار تیم برتر در رده پنجم جهان قرار گیرند. سابرها پس از موفقیتهای اخیر نشان دادند که از رویای حریفان سرشناس خود در مسابقات قهرمانی جهان هراسی ندارند و میتوانند با وجود بیتفاوتی و کمتوجهی مسئولان به مدال قهرمانی در مادرید را این بار در ایتالیا تکرار کنند. آنها دلیل دلسرد شدن ورزشکاران است.
موفقیت های بزرگ شمشیربازی در سایه کم توجهی مسئولان
پس از موفقیت های اخیر بچه های سابر در مسابقات مهمی مانند جام جهانی الجزایر (مدال نقره)، جام جهانی مادرید (مدال برنز) و قهرمانی آسیا (یک طلا، یک نقره و یک برنز)، این انتظار از ملی پوشان کمیته المپیک و وزارت ورزش باید از نظر بودجه به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند.
نبوغ مربیان ایرانی در صحنه های بین المللی
در کمتر از یک ماه چهار مدال گرانبها توسط سابریست ها به دست آمد که در گذشته بی سابقه بود اما شمشیربازان با درایت کادرفنی که همگی از مربیان ایرانی بودند و همچنین اراده خودشان توانستند این مهم را به انجام برسانند. در حالی که برخی از رشته های ورزشی برای کسب مدال در مسابقات مهمی مانند قهرمانی آسیا، جام جهانی و … به مربیان خارجی چشم دوخته اند. پس از جدایی پیمان فخری، امین قربانی هدایت این تیم را برعهده گرفت و او با کسب نتایج خوب در یک سال گذشته نشان داد که چیزی از یک مربی خارجی کم ندارد و اگر کمی به آنها توجه شود، توانایی نشان دادن خود را دارد.
از دست دادن انحصار کره در طلای خالص
حتی مسئولان فدراسیون برای برگزاری اردوها و از نظر بودجه و اعزام به مسابقات مهم مشکل مالی دارند. پس از درخشش فوق العاده پاکدامن در مسابقات قهرمانی آسیا و کسب مدال طلا پس از دو دهه و از دست دادن انحصار کره ای ها در بخش انفرادی، انتظار می رفت تا قبل از حضور در ایتالیا از اعضای تیم تجلیل شود. باید بدانید که محمد دری در راه رسیدن به مدال برنز چهره هایی از ایران، ازبکستان، هنگ کنگ، ژاپن، قزاقستان و … را شکست داد. و جالبتر اینکه این مدال اصلا ظاهر نشد.
در حالی که کشوری مانند گرجستان که تا چند سال پیش در شمشیربازی جهان حرفی برای گفتن نداشت، این روزها به لطف ساندرد بادادزه، موفقیت های بیشماری را در سطح جهانی و نسبت به مسابقات قهرمانی اروپا به دست آورده است و نمونه آخر این است که او قادر به برنده شدن بسیاری از بزرگان قهرمانی اروپا از جمله آرون گیلاگی افسانه ای و همچنین لوئیجی سومله ایتالیایی و غیره و کسب مدال طلا است. جالبتر اینکه مزد این موفقیت ها این است که او حدود دو سال در کمپ بین المللی فرانسه با سابرهای این کشور به تمرینات خود ادامه می دهد و به همین دلیل توانست تعداد سرها را افزایش دهد. در حالی که در ایران از اواخر سال گذشته تا به امروز مسئولان هیچ جلسه ای با ورزشکاران نداشته اند تا نظر آنها را در مورد مشکلات جویا شوند یا بتوانند آنها را به اردوهای بین المللی و معتبر اعزام کنند تا حداقل نیازهایشان را برطرف کنند. شمشیربازان تا چند سال پیش رویای باخت را در نزدیکی زیلاگی مجارستانی داشتند، اما پاکدامن توانست این روند را بشکند و در جام جهانی مادرید او را شکست دهد و نشان دهد شمشیربازان ایرانی حرف های زیادی برای گفتن در جهان دارند.
برگزاری اردوها و پرداخت حقوق ورزشکاران برای ما گران تمام می شود
در همین راستا علیرضا پورسلمان سرپرست فدراسیون در گفت و گو با خبرنگار آنا با ابراز گلایه از شرایط کنونی این حوزه گفت: فرزندان ما نشان داده اند که با کمترین ها می توانند بهترین نتیجه را کسب کنند. اگر کمی به دخترانمان و حتی پسرانمان در دپارتمان های اپه و فلور توجه شود، شانس سربلندی در این دپارتمان ها دور از دسترس نیست. فقط به خاطر مشکلات مالی تصمیم به اعزام ورزشکاران EPE به جام جهانی ایتالیا نگرفتیم. آموزش، برگزاری اردوها و پرداخت حقوق ورزشکاران برای ما گران تمام می شود.
ما همچنان با مشکلات زیرساختی مواجه هستیم
وی افزود: تنها به همین دلیل برای صرفه جویی در هزینه ها، اردوی مشترکی را در ایران با کشوری مانند عراق ترتیب دادیم. متاسفانه از نظر زیرساختی شرایط برای ما مناسب نیست و با وجود عناوین فراوان کسب شده همچنان با مشکلات زیرساختی زیادی مواجه هستیم. از نظر تجهیزات تصمیم گرفتیم یک قطعه را در داخل ایران تولید کنیم و قطعاتی را که توان خرید آن را نداریم از کشورهای دیگر وارد کنیم. بزرگترین مشکل ما زیرساخت است.
چرا نباید زمین شخصی برای خود داشته باشیم؟
این مسئول فدراسیون شمشیربازی با تاکید بر اینکه ساختمان جداگانه ای برای خود ندارند، گفت: متأسفانه در یک ساختمان استیجاری حضور داریم و زمینی که بنا به دستور وزیر ورزش قرار بود در اختیار ما قرار گیرد، در اختیار ما قرار گرفته است. هنوز توسط شرکت توسعه و تجهیزات جابجا نشده است.” چه گناهی مرتکب شده ایم که زمینی برای خودمان وقف نداشته باشیم؟ در نهایت برگزاری اردو در 6 زمین ورزشی در صابر، اپه و فلور تنها در رده های پسرانه و دخترانه نیازمند حضور 60 ورزشکار برای شرکت در اردوها است. برای امسال مبلغ 30 میلیارد دلار را 30 تومان در نظر گرفته بودیم، اما ناگهان نرخ ارز بالاتر از آنچه پیش بینی کرده بودیم بالا رفت، برای همین اعزام ساده تیم به ایتالیا باید تقریبا دو تا هزینه کنیم. میلیارد هزینه اقامت در هتل و… بودجه بیشتری می خواهد.